reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Hej ;-)

Agutku Calwin Klein euphoria jest super :tak: obecnie mam tez ck tylko "one" tez calkiem niczego sobie :tak:i bardzo podoba mi sie chanel (w takiej okraglej buteleczce) dalszej nazwy nie znam :no: ale byl naprawde fajny ,a ja zgubilam go w podrozy :angry: co do cen to i owszem w Pl sa bardzo drogie i pewnie bym nie kupila :sorry: ale tu ceny sa przystepne :tak: zadnych podkladow nie urzywam :no:;-)

sappona wlasnie sie spostrzeglam ,ze z Bydg jestes :tak::-p jaka okolica??

reklama
W szpitalu wypełniało się te wszystkie ulotki, to chyba stąd te gazety, bo ja też dostaję ;-)

a ja nie dostaje :-(
moze dlatego, ze jeszcze jak nie bylam w ciazy to dostawalam gazetke, ktora byla przeznaczona dla poprzedniej lokatorki a jej dziecko mialo wtedy juz kolo roczku (gazetke ta ponoc przysylaja do 2 lat), a potem jak ja urodzilam to pewnie im sie cos nie zgadzalo, ze na ten sam adres druga gazeta :baffled: wiec jak wypadly te 2 lata to przestali mi przesylac, a tej dla mnie sztuki nigdy nie zaczeli wysylac :eek:

Witam po pracy:tak:

ja używam Euphorie Calvin Klein 30ml (199zł) ale to są tak od święta:zawstydzona/y: na co dzień używam Kyle Minogue Darling 50ml (ok 100zł):tak: podklad używam Loreala Infallible lub Rimmel Rekover:tak:

euphorie wahalam i faktycznie bardzo ladna...ale cena...:szok: dwie stowy za 30ml...kurde chyba by mnie zjadly wyrzuty sumienia gdybym sobie kupila :-D

u nas w ogole to nie ma prawdziwej perfumerii, wiec nie mam okazji nawet zeby powachac dobre perfumy :eek: jedyna "perfumeria" jaka mamy to ta w rossmannie, a wybor jak wiadomo jest tam bardzo ograniczony :baffled: ja w ogole jestem w stanie za perfum dac 100zl, ale wszystko co jest powyzej 100 to mi od razu jakos zal i nie potrafie sie zdecydowac :sorry: ale slyszalam, ze prawdziwe perfumy to jest cos...zapach naprawde bardzo trwaly i te tansze to nawet kolo nich na polce nie staly :sorry:chyba jednak wole kupic sobie 3 perfumy za 100zl niz jeden za 300 :confused2: ale nie powiem, ze mi sie nie marzy cos wyjatkowego ;-) tylko maz by mi torby za drzwi wystawil wtedy hehehe :-D

moje dziecko znowu na noc wypilo tylko 60ml...:baffled:rano bylo to samo :eek:
jakos nie ma apetytu, przez chorobe?:angry:

ja uzywam Lancome teint idole ultra, jest idealny, matowyale kosztuje 170zł:baffled:

ja właśnie uzywam aliena, ale kupuje pojemnik zastępczy i mam perfumetkę z Sephory i sobie przelewam, wychodzi duzo taniej:tak:

a co chodzi z tym pojemnikiem zastepczym?

no dobra to teraz napiszcie mi jeszcze na ile wam starczaja te firmowe perfumy? :-)

ja w sumie podkładów też mało używam te dwa mam już od 2,5 roku:szok: muszę datę przydatności sprawdzić:szok: co do euphori to mąż mi9 kupił jak urodziłam Natunie i teraz dostałam rocznicę ślubu:tak: z własnej pensji bym ich nie kupiła:-p jestem posiadaczka wrodzonych cieni pod oczami także kupuje korektor pod oczy taki lepszej firmy:baffled: bo wyglądam jakbym od 3 dni nie spała:no: ostatnio znalazłam jakis salon kosmetyczny taki wypasiony gdzie się robi botox i te różne wynalazki i mają tam usuwanie cieni pod oczami kosztuje to 150zł:tak: może się skuszę bo kremy i korektory też dużo kosztują:angry:

ja mam teraz podklad loreala, wczesniej zreszta tez tylko oba z innych serii, ale kurcze nie pamietam jakich :-p uzywam codziennie...ale tak jakos bardziej z przyzwyczajenia, po prostu robie do pracy makijaz i podklad sklada sie wg mnie na taki standardowy make-up :-)

no dobra to teraz napiszcie mi jeszcze na ile wam starczaja te firmowe perfumy? :-)
ja 30 ml miałam rok:tak: ale nie używałam codziennie:no:
ale musze Wam powiedzieć że jak zakładałam ubrania które wcześniej były po perfumowane to nadal pachniały :szok: jednak drogie perfumy długo się trzymają:tak:

a co chodzi z tym pojemnikiem zastepczym?

pojemnik zastępczy - to po prostu buteleczka, bez atomizera, Thierry Mougler (chyba tak sie pisze) tak wydaje perfumy i np. alien poj 60ml kosztuje 400zł, a tak 300 zł, a mnie starcza na bardzo długo, bo jeszcze zamiennie uzywam Lacoste,a jak mi szkoda kasy to kupuje w Avonie Today,

Bleberry- ja kupuje właśnie podkład Lancome, bo tez mam kłopoty z cerą, a on swietnie kryje i matuje,, no i ja mam jeszcze cere mieszaną:baffled:

reklama
Manicure, pedicure, akryl, żel, zdobnictwo. Zawsze chciałam to zrobić ale nigdy czasu i siły nie miałam a teraz jakoś się zmobilizowałam i bardzo się cieszę. Tym bardziej, że jest to zajęcie które bardzo mnie uspokaja i wycisza. Niektórzy się dziwią jak słyszą, że robię kurs. Bo jak to? Tu praca w banku i taki kurs? Tak na marginesie to od początku jak się Mały urodził pracuję w domku (szukam i obrabiam nieruchomości). Tak więc dalej twierdzę, że dziecko mobilizuje :-)

Co znaczy obrabiam? I gdzie szukasz? na terenie warszawy?

Do góry