reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

dziewczyny u mnie znow zima- śnieg pada, i w ogóle brzydka pogoda
ja zakładałam Wice body z długim i praktycznie kupowałam albo w h&m albo w dino

bardzo ladne sa te z h&m ale chyba drogie z tego co pamietam :sorry2:
bodajze za cene jednego body z h&m mozna kupic 3-pack cherokee...szkoda, ze te naprawde fajne ciuszki dzieciece sa piekielnie drogie :dry:

ja wlasnie siedze z farba na wlosach :-p
i chyba zaraz pojde spac, bo normalnie konam po ostatnich nie przespanych nocach :baffled:

jesli chodzi o okazywanie zlosci cory to przedstawia sie ona rzucaniem rzeczy i takim rzucaniem sie...nie wiem czy by chciala nas uderzyc, raczej odpycha nas, a my tez jej w tym momencie nie dotykamy tylko zostawiamy ja sama zeby sie wyplakala, wyzloscila i jak jej przejdzie to wtedy do niej wracamy...

reklama
serwusik babiszonki :-) pare dni mnie nie bylo (maz mial wolne:tak::-D)a tu tyle do nadrobienia :szok: ale juz jestem w miare na bierzaco ;-)

Witam się po pracy:-)
moje dziecko nie spało w ogóle popołudniu:szok: ale co się dziwić jak spała do 9:30:szok: mąż kąpał Natalkę po 18 bo już była nie przytomna:szok:

roksi moja coraz czesciej nie spi popoludniami...a rano tesciowa mowi, ze spi zaledwie 40 minut :szok: a dodam, ze rano wstaje po 6 lub przed 7 :baffled:a jeszcze niedawno zdarzalo jej sie nawet 3 razy spac :dry:

roksi moja coraz czesciej nie spi popoludniami...a rano tesciowa mowi, ze spi zaledwie 40 minut :szok: a dodam, ze rano wstaje po 6 lub przed 7 :baffled:a jeszcze niedawno zdarzalo jej sie nawet 3 razy spac :dry:
ooo to mnie zaskoczyłaś:szok: bo cały czas myślałam że Tolcia śpi dwa razy dziennie:tak:

moja właśnie płakała przez sen:-( coś złego się śniło aż tak łkała:szok:

ooo to mnie zaskoczyłaś:szok: bo cały czas myślałam że Tolcia śpi dwa razy dziennie:tak:

moja właśnie płakała przez sen:-( coś złego się śniło aż tak łkała:szok:

no wlasnie jeszcze niedawno tak spala :baffled:
a teraz przychodze i tesciowa mowi, ze tylko 40 minut spala a my np. gdzies po poludniu musimy wyjsc i mloda nigdzie indziej nie polozy sie spac i do 19.30 lata bez spania :szok:
na szczescie w weekendy jak jestesmy w domu to spi normalnie, chrzani jej sie czesto w dni robocze:baffled:

moja tez juz miala jedna serie placzu :baffled:
jezu ide spac :sorry2:
do jutra!

blueberry - gratulacje i powodzenia:-)osobiscie bardzo lubie rzeczy Tommee Tippee, Olivka ma cala "zastawe stolowa" tej firmy:tak:

moje dziecie od mniej wiecej dwoch miesiecy ma jedna drzemke dziennie, zwykle kolo pol godziny , w porywach do 1,5
ale czasami jak pozniej wstanie, albo duzo sie dzieje, to nie spi w ogole i wtedy ja jestem wykonczona:dry:

Agutku - POlivka tez ma napady zlosci, ostatnio wlaczyla do wrzaskow i placzu cos a la tupanie:szok:troche mnie to przeraza
najbardziej sie zlosci jak jej nie pozwalam otwierac lodowki;-)

tigger moja sie zlosci jak nie moze pralki otworzyc :-D bo nieraz juz rozne dziwne rzeczy w niej znajdywalam :sorry2: np termofor :shocked2: ciekawe skad on sie tam wzial :-D

a co do spania w dzien to Maleńka tez sypia tylko raz :sorry2: nieraz nawet 2godzinki ,a nieraz 40minut i wyspana :confused: ale zauwarzylam ,ze jak np.ja sie z nia poloze i spimy sobie razem to pospi dluzej :tak:

Witam się po dłuższej nieobecności;-)

blueberry gratulacje i życzymy powodzenia.
Ja na brak bodów nie narzekam, przeważnie kupuję cherokee (jak to się pisze?).

Co do wychowywania dzieci to właśnie nasze pociechy wystawiają nas na próbę i sprawdzają na ile moga sobie pozwolić. Mój spryciarz napewno rozumie co do niej mówię:tak: Potrafi się nawet ze mną kłócić:szok: Jak na coś nie pozwalam to ustanie i coś krzyczy, gada po swojemu, albo dyskutuje ze mną:tak:
Ostatnio miała miejsce taka sytuacja. Rozmawiamy sobie:-)
Ja: "idź do cioci"
W. pokazuje na mnie palcem: "Ty"
Ja: "nie ja tylko Ty"
W. wskazując rączkami na siebie: "Ja?"
Ja: "tak Ty"
Odwróciła się na pięcie i pomaszerowała do cioci, a jaka była dumna:-D

No i ostatnio ma swoje humorki:szok: Poczekamy na rozwoj wypadków;-)

reklama
Do góry