reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam:tak:
moja córcia też lubi schody:tak: potrafi wejść i zejść trzymając się za rączkę:tak: sama jeszcze nie próbowała tzn ja jej nigdy na to nie pozwalam:tak: czytałam gdzieś że dziecko 2 letnie powinno wejść i zejść samodzielnie po schodach:tak:

Miłej niedzieli:-)

reklama
A ja znowu chora. Już drugi raz pod rząd łapie mnie jakaś infekcja gardła. Zaczęło się od bólu gardła a teraz jeszcze kaszel, katar i kichanie, cudownie... dobrze , że chociaż gorączki nie ma.
Jak tak dalej pójdzie to odpuszczę sobie chodzenie do pracy.

kasia:
miłego odpoczynku:))

BTW: dziewczyny czy któraś z Was planuje zakup (albo już ma ) nosidełka turystycznego?
Bo my się przymierzamy. Mąż ma ambitne plany po Beskidach trochę pochodzić z młodym w wakacje. Ale chciałabym ewentualnie skonsultować wybór.

kaskada my w tym roku zrezyzgnowaliśmy z wyjazdu w góry (mąż bardzo kocha góry) własnie ze względu na małą i jedziemy nad morze, a za rok mają być góry jak ona będzie już większa, samodzielnie zupełnie będzie chodzić itp. Nie myśleliśmy o kupnie nosidełka, bo wydaje mi się, że to ciężko będzie tak ją nosić po górach. Oczywiście za rok też z nią się zbytnio nie pochodzi, ale na te niższe trasy będzie można, a jak mąż będzie gdzieś wyżej chciał iść to ja z małą na dole zostanę i pójdziemy na basen najwyżej.
Powiem szczerze, że ja jakoś w ogóle nie widzę nas w górach, a mój mąż owszem tak ;-) Jakoś z dzieckiem to wydaje mi się najlepiej jeździć nad wodę :-D Płaskie tereny, można w wózek zapakować i mieć spokój ;-) :-D
Także podziwiam, że się decydujecie na wyjazd w góry :tak:
Ja z mężem musiałam długo dyskutować i przekonywać do morza ;-)

My w Beskidy mamy godzinkę samochodem. Więc to jest pierwsze "za". Nad morze to jest natomiast trasa kilkunasto-godzinna. Jakoś nie widzę takiej długiej wyprawy samochodem z Wojtkiem.
Plany są takie, że też będziemy zaliczać trasy bardziej spacerowe niż górskie. Ale jednak z młodym na plecach.
Najlepiej takie góry na które można jednocześnie np wjechać samochodem albo kolejką i wejść- np CZantora, Szyndzielnia, Równica, Skrzyczne itp. Ja sobie wjadę kolejką a chłopaki na nogach.

Zobaczymy co z tego wyjdzie:))

Dzień dobry :-).

Nie napiszę nic na temat nocy :crazy:. Boli mnie kark, nie mogę głowy obrócić w żadną stronę.

Mnie rodzice zabierali w góry jak byłam malutka i tata mnie nosił w nosidełku.I to w Tatrach :szok:. Więc chyba się da, ale trudno mi to potwierdzić :-). Ale takie górki, o których piszesz, Kaskada to spokojnie można zaliczyć myślę :tak:.

kaskada, znajomi mają takie albo bardzo podobne i ciągle używają a ich córeczka ma już lada dzień 2 latka : JPA - Nosidełko z daszkiem "KLAUDIA" !! (336529377) - Aukcje internetowe Allegro
są bardzo zadowoleni :-) Zdrówka Ci życzę.

Miłej niedzieli :tak:

PS Spać mi sie chce :-(, dziecko śpi a potem mamy plan iść poszukać adidasków dla Szymka bo mam wrażenie że jak jest gorąco to mu już za gorąco w tych butkach co ma, moze coś fajnego upolujemy :-)

Witajcie niedzielnie

Długo mnie nie było bo ostatnio jakoś tak wychodziło...

Kaskada , jeżeli chodzi o nosidełko, to ja ambitnie kupiłam juz w zeszłym roku bo akurat znajoma miała do sprzedania ale oczywiście nie było okazji go użyć. Zanim je kupiliśmy byliśmy w Brennej z Młodym w wózku i wtedy by się przydało. A potem juz pogoda byla nieciekawa i się nosidełko "kisi" gdzieś w szafie. Jest chyba do 20kg wiec mam nadzieję,ze chociaż raz je wykorzystamy bo w przeciwnym razie byłbyby to wyrzucone pieniądze...

My mamy cos takiego:
VAUDE JOLLY COMFORT (338059368) - Aukcje internetowe Allegro

A przy okazji , Kaskada, może mieszkamy gdzies niedaleko bo ja tez mam rzut beretem w Beskidy :)..

hej :-)

bylismy na spacerku przed poludniem i to byla dobra decyzja...wlasnie zalamanie pogody przyszlo, zaczal siapic deszcz.

mala sie na nas na spacerze obrazila, bo musielismy cos zalatwic i w jedna strone nie pozwolilismy jej isc tylko wpakowalismy do wozka...kompletnie nas ignorowala, nie odzywala sie, miala focha :-D ale mielismy ubaw :-D charakterna ta moja corcia ;-)

a no i sie pochwale, ze w koncu kupilam buty :-p mam nadzieje, ze bede zadowolona, bo ostatnio cos mam pecha do butow...w sklepie wydaja sie fajne, kupuje, a potem w praktyce cos z nimi nie tak, tu uwieraja, tam obcieraja, tu sie szybko skora sciera i jestem cos niezadowolona z moich poprzednich zakupow :eek:

macie do polecenia jakas ksiazke? co sie fajnie, milo i szybko czyta?
skonczylam harrego i jakos mnie ciagnie by dalej cos czytac a nie mam nic :eek:
a jak zrobie przerwe to znowu przez kilka miesiecy do zadnej ksiazki nie zajrze na bank...

reklama
macie do polecenia jakas ksiazke? co sie fajnie, milo i szybko czyta?
skonczylam harrego i jakos mnie ciagnie by dalej cos czytac a nie mam nic :eek:
a jak zrobie przerwe to znowu przez kilka miesiecy do zadnej ksiazki nie zajrze na bank...

Ja polecam "po prostu razem" autorka Anna Gavalda i
"Julita i huśtawki" Hanna Kowalewska chyba.
Obie przeczytałam praktycznie w ciągu jednego dnia i kawałka nocy. One takie do popłakania są trochę. Ale podobały mi się bardzo bardzo. Polecam z całego serca.

debiutanka: w końcu co śląsk to śląsk:))

DZiewczyny , dzięki za typy nosidełek:) Myśmy rozważali też lafuma walkid. Pojedziemy poprzymierzać w przyszły weekend do sklepów z młodym. Może uda się coś wybrać.

agutek też juz kupiłam buty:)) Uwaga.. złote!:) heheh. takie balerinki na płaskim obcasie. Chodziło przede wszystkim o to, żeby były wygodne. A te są. Jestem zadowolona. Muszę też jakieś spodnie ciążowe kupić bo mam tylko takie ciepłe zimowe a przecież ta ciąża będzie letnia więc ciuchy prawie zupełnie inne .

Do góry