reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja mieszkam w scunthorpe, a teraz na urlopie w pl
sluchajcie dziewczyny wykoncz amnie zabki
tristan nie spi po nocach nie moze jesc goraczkuje , smoka wypluwa , ma rozwolnienie (6 kup dziennie ,a normalnie jest jedna)
ja jewtem ie przytomna
ale najgorsze ze tam mi sie synek meczy bidula

A dajesz mu coś przeciwgorączkowego? Np. ja mam Panadol w takim gęstym syropie, od razu też działa przeciwbólowo. Co prawda mój synuś jeszcze o ząbkach nie myśli, ale po szczepieniu mu dawałam ten syropek :tak:.

reklama
WItam Mamuśki

Muszę się Wam pochwalić :-). Jeden z fotografów w mojej miejscowości zorganizował konkurs fotograficzny gdzie należało wysyłać zdjecia dzieci no i posłałam :tak:. Konkurencja była żadna (10 zdjeć w sumie) bo chyba mało ludzio tym wiedziało ale udało nam się zająć pierwsze miejsce a nagrodą będzie godzinna nna sesja zdjęciowa dziecka oraz dziesięcio stronicowy album z wybranymi przez organizatora konkursu zdjęciami w formacie 30 x 22 cm :-).:-)

Gratulujemy:tak: Będziecie mieli śliczną pamiątkę. No i oczywiście czekamy na zdjęcia na zamkniętym. Możecie poprosić fotografa to może da wam zdjęcia też na płytce. My tak zrobiliśmy jak braliśmy fotografa na swoje wesele i teraz tego samego na Wiktorii chrzest. Kupiliśmy od niego część zdjęć, a wszystkie dał nam na płytce. No i możemy teraz sami sobie wywołać.

U Nas pada dziś deszcz więc siedzimy w domu. Córcia właśnie usnęła więc mam chwilę, nie wiem tylko jak długo, bo ostatnio w dzień bardzo krótko śpi.

Często u nas na forum czytam ze dzieci marcowe krótko śpią w dzień....U nas też tak było, wydawało mi się że Borysek robi sobie drzemki 15- 30 minut. Przeczytałam ze dziecko w tym wieku śpi znacznie dłuzej, i że tak troche to my powinnyśmy tym sterować. Spróbowłam tak jak pisało: Borysek sie obudził, a ja mu smoczek w dziobek i na boczek a ten dalej zasypiał i spał np. jeszcze godzine. I teraz spi dokładnei godzine po jedzeniu 1-2 a czemem 3 godziny nawet. TO DZIAŁA. Ale ja zawsze jak sie budził to wpadałam, zagadywałam go i rozbudzłam, bo myslałam ze to koniec spania, a on sie tylko przebudzał...Metoda godna polecenia. Utulić i uśpić dzidziusia który za szybko się obudził. :-)

Z tym dosypianiem, to masz rację Kamilas :-) Ja też po przebudzeniu próbuje uśpić maluszka dalej i często się udaje i wtedy zapada w taki głębszy sen i śpi na prawdę długo, nawet 2 godzinki :-);-):-D.

A co do zdjęć, to fajna sprawa. Ja też trzaskam zdjęcia małemu bez przerwy, a Pan w punkcie obsługi foto tylko się śmieje, bo dopytuje się o rabat z tytułu dużej ilości.
Debiutantko, gratulujemy ci ;-), a zdjęcie musiało być ładne skoro wygraliście, a konkurencja przecież była, bo jednak 10 innych, no nie :tak:

pozdrowionka

WItam Mamuśki

Muszę się Wam pochwalić :-). Jeden z fotografów w mojej miejscowości zorganizował konkurs fotograficzny gdzie należało wysyłać zdjecia dzieci no i posłałam :tak:. Konkurencja była żadna (10 zdjeć w sumie) bo chyba mało ludzio tym wiedziało ale udało nam się zająć pierwsze miejsce a nagrodą będzie godzinna nna sesja zdjęciowa dziecka oraz dziesięcio stronicowy album z wybranymi przez organizatora konkursu zdjęciami w formacie 30 x 22 cm :-). Dzwoniłam dzis do tego fotografa czy mogę się umówić jak M będzie już siedział bo teraz to traoche bez sensu no i nie ma problemu :-D. Tak że teraz będę niecierpliwie czekać aż Mateusz zacznie siedziec :-p. Taka mała rzecz a cieszy....:-)

Gratuluję.
Zdjęcia zrobione przez profesjonalistę to zawsze nie to samo co robione domowym aparatem ;-)

Agutek nie piszesz, co z plamkami Twojego maluszka, czy to znaczy że już jest dobrze:-D, mam nadzieję że tak jest.

Wydaje mi się, że pojawiają się już rzadziej, ale też i u nas dużo chłodniej.
Jutro idę z małą do lekarza na szczepienie i podpytam go co to może być.

Często u nas na forum czytam ze dzieci marcowe krótko śpią w dzień....U nas też tak było, wydawało mi się że Borysek robi sobie drzemki 15- 30 minut. Przeczytałam ze dziecko w tym wieku śpi znacznie dłuzej, i że tak troche to my powinnyśmy tym sterować. Spróbowłam tak jak pisało: Borysek sie obudził, a ja mu smoczek w dziobek i na boczek a ten dalej zasypiał i spał np. jeszcze godzine. I teraz spi dokładnei godzine po jedzeniu 1-2 a czemem 3 godziny nawet. TO DZIAŁA. Ale ja zawsze jak sie budził to wpadałam, zagadywałam go i rozbudzłam, bo myslałam ze to koniec spania, a on sie tylko przebudzał...Metoda godna polecenia. Utulić i uśpić dzidziusia który za szybko się obudził. :-)

U nas zaobserwowałam drzemki w okolicach godz. 11-13.
Jeśli dobrze pójdzie to śpi właśnie 2h, czasem dochodzi do 3-ech.
Ale ostatnimi dniami spała tylko pół godziny i był płacz...nie wiem czemu :no:

Dzięki za gratulacje z okazji tej sesji ;).
A tak a propos zdjeć to kolega mi wczoraj polecił na allegro albumy, które można sobie zamówić on line i podobno mają atrakcyjna cenę bo normalnie kosztuje ok. 70 zl (tak mi powiedzial z ma z tym troche do czynienia) a tam ceny zaczynają się od 4 zł (zależy od wielkości), nie ma cen minimalnych a chętnych tez nie ma więc za nieduze pieniądze można miec taki album. Zobaczcie sobie:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Malaga a jak tam Twój kubek na Dzień Ojca? Zamówiłaś go? Ja mam swój już do odbioru i musze się pon iego wybrać.

A dajesz mu coś przeciwgorączkowego? Np. ja mam Panadol w takim gęstym syropie, od razu też działa przeciwbólowo. Co prawda mój synuś jeszcze o ząbkach nie myśli, ale po szczepieniu mu dawałam ten syropek :tak:.

Zastanawiałam się właśnie co lepsze - syropek czy czopek?
Ja mam czopki, ale nie musiałam jeszcze aplikować. Chyba są troszkę skuteczniejsze co?
Natomiast syrop łatwiejszy pewnie w użyciu?

Co wy macie?

blueberry pozwolę sobie jeszcze na odrobinę prywaty :sorry2:
dostałaś już tę nagrodę z konkursu?

Ja mam czopki, ale nie musiałam jeszcze aplikować. Chyba są troszkę skuteczniejsze co?
Ja mam też czopki, ale nie odważyłam się ich użyć :-).

blueberry pozwolę sobie jeszcze na odrobinę prywaty :sorry2:
dostałaś już tę nagrodę z konkursu?
Właśnie miałam też Cię o to pytać. Nie dostałam jeszcze :no:.

reklama
Malaga a jak tam Twój kubek na Dzień Ojca? Zamówiłaś go? Ja mam swój już do odbioru i musze się pon iego wybrać.
Zamówiony i odebrany już dawno ;-):-)

Natomiast syrop łatwiejszy pewnie w użyciu?

Co wy macie?
Ja mam czopki i uważam, że są łatwiejsze w użyciu ;-) Nawet pielęgniarka w przychodni nam doradzała czopki, bo dziecko gorączkujące, marudzące nie zawsze będzie chciało połknąć kropelki :tak:
Jeszcze nie używałam, ale jeśli będzie trzeba...

Do góry