reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Agutku my mamy ten panadol i stosujemy w razie potrzeby, na początku ( jak Borysek miał 2-3 miesiace) pani doktor kazała nam dawać 3 ml w tej strzykawce dołączonej do syropu , a teraz już 5 ml. Nie przejmuj sie że to wygląda na dużo , poprostu więcej w tym tuskawek a mniej środka przeciwbólowego;-) A Tola je to ze smakiem czy się krzywi?

To mnie uspokoiłaś, bo chciałam dać jej 3,5 ml jak dla 6kg dziecka, bo nie wiem ile teraz waży - podejrzewam że coś koło 7kg, ale wolałam dać mniejszą dawkę niż większą. ALe jak nabrałam 3,5 ml to się przeraziłam i odlałam trochę i podałam tylko 2ml :sorry2: Ale skoro mówisz, że tam większość to dodatki a nie środek przeciwbólowy to się uspokoiłam z lekka :-D Córa zjadła normalnie, a Borysek?

reklama
Moja po długim marudzeniu w końcu zasnęła. Dzisiaj nie cieknie jej nic, ale zobaczymy wieczorem, bo wtedy często jest apogeum choroby

Dla półroczniaków buziaki! :-)

Cześć :-).

Byliśmy dzisiaj na zakupach i zamówiłam sobie nowe okulary. Zwykle chodzę w soczewkach, ale ostatnio bolą mnie oczy od komputera (i pewnie też z niewyspania), więc postanowiłam zainwestować w okulary. Na szczęście mam refundację z pracy, więc odzyskam część kasy, bo okazało sie to sporym wydatkiem. Kupiłam sobie też czapkę i pasek, który okazał się za krótki :szok:. I ten pasek mi prawie zepsuł humor...

A poza tym kupiłam kilka dni temu synkowi niekapek Aventu 6m+, ale on nie umie z niego pić, tylko się nim bawi i gryzie ten ustnik.

Moje dziecko jest okropnie marudne....przeziębienie daje się jej we znaki :sick: Gluty zwisają jej z nosa, co chwilę ryczy, nie poznaję mojej córki :-( Mam nadzieję, że nie będzie się to dalej rozwijać :eek:
Na szczęście temperatury nie ma, w pupie ma od 37,1 do 37,4.

Cześć :-).

A poza tym kupiłam kilka dni temu synkowi niekapek Aventu 6m+, ale on nie umie z niego pić, tylko się nim bawi i gryzie ten ustnik.

ja wlasnie kupilam kubeczek=niekapek firmy Nuby strasznie mi sie podoba, bo ma duzy silikonowy ustnik trohe jak w butelce tylko troszke grubszy silikon, takiego szukalam bo wszystkiemaja takieplaskie ustniki i xawek nie umie tego trzymac w buzi o piciu nie wspomne a ten jest fajny http://www.sklepdladziecka.pl/images/akcesoria_nuby/nb9645z.jpg kosztowal 34pln
w sklepie w warszawue ale na allegro sa nawet tansze.
bardzo mi sie podoba ustnik tego kubka i ma porządną pokrywkę
ps. to jest najlepsze zdjecia jakie znalazlam

My mamy niekapek Gerbera, bardzo fajny ale narazie słuzy Boryskowi jako zabawka a ustnik rzeczywiscie jako gryzak ...:happy: Trzyma go pięknie, do buzi celuje super, ale żeby z niego pił to nie jestem przekonana....

reklama
Moje dziecko na dobre się rozchorowało :-(
Bilans nocy:
- Pobudki w nocy z wrzaskiem..
- zapchany nos i ciężko jej się oddycha - cała klatka jej się aż zapada
- kaszel
- cała zachrypła
- temperatura w pupie nad ranem 38,1 :-(

Najgorsze ze jest weekend więc do przychodni iść nie można, a pogotwie mamy aż za miastem, bo sobie postanowili szpital w lesie wybudować :angry:

Do góry