reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Cytologia zaliczona :-). Mam o tyle fajnie, że mam z pracy abonament w Lux-Medzie. Nie muszę więc płacić, a warunki są jednak inne niż w państwowej służbie zdrowia ;-).

Moje dziecko nie chce spać. Teraz babcia z nim jest jako trzecia osoba w kolejności. Ja wymiękłam, bo już mnie nerwy brały. Karolek się przewraca z jednej strony łóżka na drugą, wymienia sobie smoczki, bawi się nimi, ogląda... Spanie ma gdzieś :-). Mąż szybciutko się poddał, przyniósł go do pokoju niby na picie, a synek uśmiech od ucha do ucha. No i babcia go wzięła w obroty.

Miałam wam o tym nie pisać ale napisze jak dzisiaj napoiłam córkę.
Też mi się kiedyś tak zdarzyło. Mamy butelki Aventu i one tak mają, że trzeba je bardzo dokładnie zakręcać :tak:.

11 mc mnie zmobilizował i umówiłam się już na szczepienie, do Poradni Oceny Rozwoju Noworodka i koniec z lekarzami na roczek! szczepimy na pneumo za miesiąc
Ooo a co to za poradnia? Pierwsze słyszę. Ciekawe czy u mnie też jest taka

Oczywiście ja też życzę wszystkiego najlepszego Natalce i Zosi :tak:.

reklama
my też się dołączamy do buziaków dla Zosi i Natalki

a ja dopiero wróciłam z pracki jeszcze po swojej pojechałam do swojego m mu pomóc i jestem padnieta, jakbym miała dwa etaty to bym chyba sie załamała, żeby wracac o tej porze to masakra.
spadam nadrabiac zaległości domowe i poprzytulac sie do córeczki

Kasia, to niania tak długo była u was? Jak sobie radzisz z tym, że cały dzień spędzasz bez małej? Bo ja mam ostatnio jakiś kryzys z tym związany. Jakąś opóźnioną depresję poporodową chyba mam ;-).

Też mi się kiedyś tak zdarzyło. Mamy butelki Aventu i one tak mają, że trzeba je bardzo dokładnie zakręcać :tak:.
:tak:.

A ja myslałam, że mam butelke zepsutą:eek:, a je trzeba po prostu tak mocno dokręcić:-D

My nie mamy chociaz problemu z zasypianiem:tak:, ale nie wiadomo jak długo pośpi:-D, blueberry, a ile spi w dzień twój maluch?

co do okularów, to zauwazyłam, że od porodu wzrok mi sie popsuł:no:, muszę chodzić w okularach, a ich nie lubię, chyba przezucę sie na szkła:baffled:, tyle ze to tyle kosztuje:szok:

My nie mamy chociaz problemu z zasypianiem:tak:, ale nie wiadomo jak długo pośpi:-D, blueberry, a ile spi w dzień twój maluch?
Śpi dwa razy - przed południem 1,5 godziny, a po południu godzinę. Ale wstaje o 6:00.

co do okularów, to zauwazyłam, że od porodu wzrok mi sie popsuł:no:, muszę chodzić w okularach, a ich nie lubię, chyba przezucę sie na szkła:baffled:, tyle ze to tyle kosztuje:szok:
Coś ty, soczewki wcale nie są drogie. Kup sobie Bauscha 3-miesięczne na Allegro - kosztują ok 25 zł za parę:
Soczewki OPTIMA FW/ Soflens 38 1sztuka 11.90zł (305389415) - Aukcje internetowe Allegro

Ja je nosiłam czasem nawet 4-5 miesięcy. Przerzuciłam się na okulary, bo mnie od komputera bolą oczy, a poza tym mam bardziej skomplikowana wadę i w soczewkach nie widzę tak do końca dobrze :-(.

reklama
Do góry