reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
MH no coś ty w sylwka do pracy???ale w dzień nie na noc?????
mój w wigilię nie dostał wolnego a ma jeszcze jeden ddzień do wykorzystania z tytułu opieki nad dzieckiem to dostał sylwka bo to ostatni dzwonek:tak:
a kochana twój mąż może wykorzystać do czerwca tydzień urlopu tacierzyńskiego:tak:moje to mija niestety :-(od 1 .1.2010 przysługuje tatusiom tydzień dodatkowego urlopu tzw tacierzyńskiego do wykorzystania w ciągu roku po urodzeniu dziecka:tak:

1783.gif

wkupne?
80.gif

Justa wiem,to ząbek już plombowany ,więc na pewno trzeba trzeba zastosować leczenie otwarte,bo się zapalenie okostnej zrobiło i antybol nie pomógł.
Problem w tym,że ja go z bolącym zębem do dentysty nie zaprowadzę.:no::no:
Z Kubusiem nie tak łatwo ,on przed świętami z fotela uciekł jak ona go ręką dotknęła:wściekła/y::wściekła/y:, a przedtem jak go nie bolało to można mu było robic chyba cała szczękę i nawet się nie poruszył.:tak::-D:-D
As nie zazdroszczę:no::no: teraz masz myślenie jak go namówić...kurcze:baffled:
As aha sorki za Kubusia z małej litery:zawstydzona/y:
MH kurcze sylwek beż M ale to juzna 100%???
ja też się sama farbuje i obcianam:blink: trochę gimnastyki ale da się:-D
A ja muszę siępochwalic bo dumna chodzę, że tylko kolacja z bejbe może popsuć mi nastrój. michałzjadł obiad i to taki jak mówiłam. Bez zupowy:tak: ugotowane warzywka pokrojonei mięsiwo:tak: Na początku wyjadł ziemniaki a rezcty ani nie chciał dotknąć ale stwierdził ostatecznie, że może jednak i zjadł SAM paluszkami wszytko!!!!!!! normalnie aż fotki mu zrobiłam bo sama nie wierze do tej pory, że on cosdo buzi włożył co nie jest chrupkiem!
MH hehe Niki bardzo śpiąca.......:-D:-D:-D

Witam! My byliśmy u neurologa z Zuzą. Niby jest dobrze. Powiedziała że samo to że nie muszę jej jedzenia miksować to dużo w jej przypadku. Co do rehabilitacji to powiedziałam że na turnus się staramy u nich w szpitalu na oddział rehabilitacji ale czekamy od sierpnia i mamy planowo dopiero na wrzesień 2010. To ona zaraz za słuchawke i dzwoni na oddział że jak tylko zwolni sie termin to Zuzia w pierszej kolejności bo ponoć dzieci teraz chorują i rezygnują z turnusu. Trochę lipa bo to zawsze szpital i wiadomo że Zuza może coś złapać i wychodzić poza teren szpitala nie wolno nawet do sklepu czy na spacer. No i matka spi na podłodze a za nocleg i tak płaci:baffled:Ale zawsze coś. No i staramy sie o miejsce w innym ośrodku bo jest w miare tanio i tyle to nas stać. A na lepszy ośrodek może cosik na koncie fundacji sie uzbiera. Więc samopoczucie troszkę lepsze u mnie:-)

Cześć kobity :tak:

Ale naprodukowałyście od wczoraj :szok:

M ciągle kompa okupuje, teraz wyszedł, ale ja też będę lecieć jak tylko Niki wstanie :happy2:

Ja koś tak mi nieswojo jak nie wiem co u was słychać :szok::dry:

Byłam wczoraj z Niki u lekarza, bo mała marnie śpi ( chociaż ostatnie dwie noce były ok ) No i chciał jej na noc mleko modyfikowane dać, ale ona wymiotuje :baffled: Ale lekarka stwierdziła, że skoro wymiotuje to lepiej poczekać do 10 miesiąca i dopiero się tym zajmiemy :baffled: Sama nie wiem co o tym myśleć :confused:

No i przy okazji zważyłam glizdę mała :tak: waży już 7 600 :tak:

Wczoraj była śnieżyca, a dzisaj słońce wyszło i niema sladu po sniegu :szok: Przynajmniej nie trzbabyło z szuflą ganiać :-D

Ale ładnie przybiera na wadze:szok:;-)

pochwale sie ze zostalam mile zaskoczona w wigilię pracowałam i pod koniec zmiany zawołala mnie kierowniczka i wreczyła dwie duze paki nawet byla Żołądkowa Gorzka Czysta de Luxe - Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki i wyroby własne - Łeb pełen trunków i dużo innych smakołykow spadam bo musze szykowac sie do pracy :tak: miłego dnia :-D

Hehe, to świeta udane:-D:-D

witam
ja także siedzę w domku z moim Skarbem. choć jest już duży chłopak, bo ma 18 miesięcy to siedzi z mamą:)

Czy mogę do Was dołaczyć?

Witam!:-):-):-)

Zlinczujecie mnie chyba po tym jak napiszę , że codziennie z wami tu jestem a nie piszę.:zawstydzona/y:

hmm.. W tym roku w Zakopcu byliśmy i pojechaliśmy na Słowację:tak:. Na granicy nikt nic nie sprawdzał, nikt nas nie zatrzymywał.:no: Samowolka .:-D

Ale super mieliście wypad:tak::tak:

Położyłam moje dziecko na popołudniową drzemkę. Po jakimś czasie poszłam sprawdzić, czy może n ie trzeba jej przykryc, a co zastałam :szok:

p1130949.jpg

By lola_lu, shot with DMC-FX07 at 2009-12-29

wyczuła że Mamusia na BB chce posiedzieć:-D:-D:-D

kerna trochę jestem do tyłu z postami. Ale powiedz chodzi Ci o to że Mały w ogóle nie chce jesć czy nie chce jeść sam?

Moja Zuza też jest karmiona. Sama tylko kinderka zje,płatki suche, lizaka:tak:A łyżką wszystko rozchlapuje. Ale tez próbuje ją uczyć samodzielnie jeść ale ciężko jest:zawstydzona/y:

Cześć Mamita a powiedz mi co powiedziałą neurolog na to ,że małą nie raczkuje tylko posuwa się na przód???? bo wiesz że raczkowanie ma dużo zalet..chodzi o ten ruch naprzemienny. Kurcze mam nadzieje ze mi sie nie pomyliłyście...............
A co do jedzenia. Michał w ogóle odmiawia jedzenia czegokolwiek co nie jest mlekiem czy kaszką. Jeszcze jakoś obiady mi zjada i jabło. ale wszytko musi być zupowe. Nie gładka papka, ale podane łyżeczka. czyli z kolacją mamy problem, bo na kolację nie che mi się gotować czegoś extra i robie mu kanapki, omlety ...cos do pogryzienia i bez łyżeczki. ale teraz jestem dumna i muszę sie pochwalić moim synem jak mamę zadziwił:tak:
na fotkach Michał zajada jabłko a potem obiadek. a trzecia fota to komedia...bejbe dawał buzi konikowi:-D

Załączniki

• IMG_4454.jpg
    IMG_4454.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_4458.jpg
    IMG_4458.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_4457.jpg
    IMG_4457.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 40
Kerna gratulacje dla Michałka teraz zacznie jeść:tak::tak:
Mamitka super że u Zuzinki lepiej ale wiesz to chore żeby płacić za nocleeg śpiąc na podłodze ale wiem że niestety w szpitalach tak jest:-(ale czego my matki rodzice nie zrobimy dla swoich dzieci:tak:a taka rechabilitacja dużo jej pomoże moja ciocia ma synka z porażeniem mózgowym synka hmmm teraz to już chłop 18 letni prawie ale rechabilitacja działa cuda :tak:leżał jak kłoda i lekarze powiedzieli że Radek nigdy nie usiądzie nie ruszy ręką a teraz co prawda jeździ na wózku ale siedzi rusza rękoma sam się naje:tak:tak więc oby wam wypaliły te turnusy rechabilitacyjne:tak:

MH no coś ty w sylwka do pracy???ale w dzień nie na noc?????
mój w wigilię nie dostał wolnego a ma jeszcze jeden ddzień do wykorzystania z tytułu opieki nad dzieckiem to dostał sylwka bo to ostatni dzwonek:tak:
a kochana twój mąż może wykorzystać do czerwca tydzień urlopu tacierzyńskiego:tak:moje to mija niestety :-(od 1 .1.2010 przysługuje tatusiom tydzień dodatkowego urlopu tzw tacierzyńskiego do wykorzystania w ciągu roku po urodzeniu dziecka:tak:

On działność prowadzi :baffled: A sylwester juz na 100 % ale przyzwoicie płatny :tak: A praca od wieczora do rana, przez cała noc :baffled:

Witam! My byliśmy u neurologa z Zuzą. Niby jest dobrze. Powiedziała że samo to że nie muszę jej jedzenia miksować to dużo w jej przypadku. Co do rehabilitacji to powiedziałam że na turnus się staramy u nich w szpitalu na oddział rehabilitacji ale czekamy od sierpnia i mamy planowo dopiero na wrzesień 2010. To ona zaraz za słuchawke i dzwoni na oddział że jak tylko zwolni sie termin to Zuzia w pierszej kolejności bo ponoć dzieci teraz chorują i rezygnują z turnusu. Trochę lipa bo to zawsze szpital i wiadomo że Zuza może coś złapać i wychodzić poza teren szpitala nie wolno nawet do sklepu czy na spacer. No i matka spi na podłodze a za nocleg i tak płaci:baffled:Ale zawsze coś. No i staramy sie o miejsce w innym ośrodku bo jest w miare tanio i tyle to nas stać. A na lepszy ośrodek może cosik na koncie fundacji sie uzbiera. Więc samopoczucie troszkę lepsze u mnie:-)

...

To super wiesci, a na szpitale to szkoda słów...

...
na fotkach Michał zajada jabłko a potem obiadek. a trzecia fota to komedia...bejbe dawał buzi konikowi:-D

Pięknie zajada :tak:

reklama
Do góry