reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ja po urodzeniu adama byłam szyta bo po pierwsz rodził się salutując a po drugie nacieli mnie bardziej z rutyny jak potrzeby:sorry:i pamiętamże przez tydzień trochę ciężkawo było chodzić i siedzieć siedziałam na takim dmuchanym kółku do ływania:-Dale najgorsze i tak było jak po 6 tygodniu poszłam do gina do kontroli wygojona sprawna a ten musiał mnie nacinać i usówać szwy które z założenia miały być niby rozpuszczalne ale jak się okazało nie były:no:oj wtedy to bolało bo się powrastały:wściekła/y:
przy julce i antku śmigałam po 3 godzinach jakbym wcale nie rodziła bo ani mnie nie nacinali ani nie pękłam więc po nich doszłam do siebie błyskawicznie:tak:

reklama
Agnies kosztuje to ok 60zl a starcza na ok 7 dni:tak::tak:
no to sporo,jak na cały miesiąc to 240zł to duża kwota jak dla mnie :tak::tak:

Oliwka próbuje zasnąć,ciekawe jak to będzie ,już trzy razy próbowała zwiać przez tą dziurę po szczebelkach ale krzyknęłam na nią i na razie nie zwiewa:no::no::no:ale cały czas kusi ja ta dziura :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D oj cos czuje że dzis będzie mega długie usypianie :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

AS no to twoj wczesniak byl wiekszy i wiecej wazyl niz moja co urodzila sie w terminie:szok::szok::szok::szok:
no widzisz :-D:-D:-D:-D:-D

julia filozoficznie stwierdziła że te bajki w tv to jakieś takie dla dzieci są mogli by coś normalniejszego puszczać:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
próbuje antoche położyć spać ale to skorpionisko bez walki się nie podda:-D:-D:-D:-D
ona jest powalająca :-D:-D:-D

To powiem ci ,ze w tym momencie to mnie super nianai mocnorozczarowuje ,ale faktycznie zawsze mi sie to zbyt piękne wydawało ,by mogło być do końca prawdziwe:tak:
Ja po Klaudi też byłam poszyta miałam chyba 14 szwów w tym kilka na szyjce ,ale już śladu po tym nie ma:-D:-Dpewnie dzieki temu swojego wielkoluda tak łatwo mi było urodzić:-D:-D
no fajnie to wygląda w telewizji,ale ja współczuję tym rodzicom jak super niania doprowadza dorosłych ludzi do takiego poczucia winy,że oni płaczą.
Zwróciliście może uwagę na to ,że w każdym odcinku jest taki moment bezradności rodziców,że płaczą.
To też jest niestety w scenariuszu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze,że mój agent był taki,że sami zrezygnowali.:-D:-D:-D:-D
A takie zasady jak ona ma to każdy rodzic jest w stanie wprowadzić bez pomocy psychologa i reszty ekipy telewizyjnej.
nic nowego do tego programu nie wnosi po za konsekwencją.;-)
Dobra doś na jej temat ,bo mi się ciśnienie podnosi jak o niej piszę.:wściekła/y::-D:-D
Kuba do tej pory w piżamie biega.
Ma focha ,bo mu na komputerze siedzę i on swoich stron internetowych nie może "Odpalić"
A co za tym idzie opóźniam jego rozwój intelektualny :szok::szok::szok:
Tak mnie właśnie syn uświadomił :-D:-D:-D:-D

ej dziewczyny co Was tak naszło znowu o porodach prawić :-D:-D:-D:-D:-D
ja byłam nacinana,nie wiem czy z konieczności czy tak z rutyny,w każdym bądź razie byłam.przy siadaniu rwało jak cholera.dopiero na czwarty dzień mogłam już normalnie siąść bez bólu a potem z dnia na dzień było już coraz lepiej.miałam szwy rozpuszczalne założone ale jakoś cos długo sie rozpuszczały,rozpuściły się całkowicie jakos tak po 3tyg dopiero :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ja po urodzeniu adama byłam szyta bo po pierwsz rodził się salutując a po drugie nacieli mnie bardziej z rutyny jak potrzeby:sorry:i pamiętamże przez tydzień trochę ciężkawo było chodzić i siedzieć siedziałam na takim dmuchanym kółku do ływania:-Dale najgorsze i tak było jak po 6 tygodniu poszłam do gina do kontroli wygojona sprawna a ten musiał mnie nacinać i usówać szwy które z założenia miały być niby rozpuszczalne ale jak się okazało nie były:no:oj wtedy to bolało bo się powrastały:wściekła/y:
przy julce i antku śmigałam po 3 godzinach jakbym wcale nie rodziła bo ani mnie nie nacinali ani nie pękłam więc po nich doszłam do siebie błyskawicznie:tak:
no to niezłe przejścia miałaś przy okazji.
Mi położna przyjechała do domu szwy zdejmować te zewnętrzne było ich aż 6 .:szok::szok:.Pozostałe 18 to sztuka cerowania szwami rozpuszczalnymi.
Z kubą tuż po porodzie byłam sprawna na 100 %.
Jego to nie czułam prawie jak rodziłam.
Sama przeszłam z łózka na łózko już na porodówce i po 2 godzinach od porodu byłam już łazience i łaziłam po korytarzu.
Od 6 rano czyli 5 godzin po porodzie już byłam u małego na noworodkach i siedziałam tam do 16 chyba :szok::szok::szok::-D:-D:-D
A po powrocie do domu w 8 dobie po porodzie zrobiłam imprezę sylwestrową na 20 osób.:-D:-D:-D:-D

HA,ha malina ,Klaudia i Adam maja dużo cech wspólnych:-D
As pękłaś już z dumy????:-D
Karola Ksawier ważył 4200 ,a mierzył 61 cm,z całego oddziału zlecieli się go oglądać ,a ja się chwile martwiłam ,że coś nie tak ,a piguła do mnie żebym się nie martwiła ,po prostuzadko się tak duże noworodki zdażają:tak:
Ksawierek sam wybrał sobie suwaczek i wskazówkę ,bo mam go w domu ,z
tym grużliczym kaszlem nigdzie go nie wyślę przecież:sorry:
Sama sobie zapodałam antybiotyk ,bo już mnie tak boli przy sikaniu ,ze niewyróba,a co tam ,lekarzowi czasu zaoszczędzę :tak:
Mlena co z moim farszem -plis
A własnie ,bardzo ładnie wyglądasz ,a z mężami tak jest ,że jak mu nowej fryzury w butelkę z piwem nie wsadzisz to nie zauważy:)))))
Pękam ,pękam i peknąć nie mogę,ale nadal mnie rozpiera.:-D:-D:-D
Madziula w sumie to już 6 konkursów w tym roku ,które Klaudia zakończyła sukcesem.:tak::-)
Cieszę się jak głupia i już :-D:-D:-D:-D:-D

no to sporo,jak na cały miesiąc to 240zł to duża kwota jak dla mnie :tak::tak:
Oliwka próbuje zasnąć,ciekawe jak to będzie ,już trzy razy próbowała zwiać przez tą dziurę po szczebelkach ale krzyknęłam na nią i na razie nie zwiewa:no::no::no:ale cały czas kusi ja ta dziura :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D oj cos czuje że dzis będzie mega długie usypianie :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Agnes masz rację spora kwota i zbyt duży spadek wagi jeśli chodzi o rozsądne odchudzanie.
A&E a to nie jest odpowiednik diety CAMBRIDGE przypadkiem.
Z tego co piszesz to tak by wyglądało.
Agnes no mała kombinatorka i tyle.:-D:-D:-D
As masz cwanego syna i tyle ,wie jak o swoje interesy dbać :-D:-D:-D:-D:-D:-D
on wie,że jeśli chodzi o jego rozwój to ma mnie w garści .:-D:-D:-D

Ja byłam nacinana i pękłam, że szkoda słów, musiałabym sprawdzić, ale chyba 26 szwów było. Pioytr mi większośc oststnich powyciągał. Rozpuszczalne mialam tylko te bardzo głeboko, reszta zwykle, masakra. Ja zdrowialam w tym miejscy 3 miechy. Bez przesady.

No i znowu mnie tu przywiało, a wlaczylam kompa tylko po to zeby sprawdzic ten przepis na sos czosnkowy Mlenki. Ech, czarownice:-D:-D:-Dspadam, niechcem ale muszem

reklama
No i znowu mnie tu przywiało, a wlaczylam kompa tylko po to zeby sprawdzic ten przepis na sos czosnkowy Mlenki. Ech, czarownice:-D:-D:-Dspadam, niechcem ale muszem
Luna ABRAKADABRA to czary i magia....:-D:-D:-D:-D:-D
Ja też uciekam ,bo mojemu małemu intelekt spada :szok::szok::szok::szok::szok:
Tak mi właśnie powiedział,wisząc mi nad głową :-D:-D:-D:-D:-D

Do góry