reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Austrii

:-)Czesc :-)!!!
Bardzo chętnie wszystkie numery dotyczące mieszkań zbieram:-D
Z góry dziękuje:tak:.
Kathinka No ciekawa jestem Twojej fryzurki;-).
Beabea Ojj i jak tu nie nosic?!
Najważniejsze że już po teraz tylko niech sie szybko goi!!!
Mb1 Katar to przesrane masz:confused2::angry:. Nam już przeszło :-).
Może użyj tych homeopatycznych środków o których pisała Poziomeczka.
Poziomeczko No to ładnie że takie sobie godziny wybrała na zabawy te nasze serduszka.
Świetnie że tak mówi mama musimy się zobaczyc!!!
Daj znac tylko kiedy,a pogode mamy świetną np. na spacerek.
Ba może byc po parku na praterze:-p:-Dmam nie daleko!!!
Zawsze można póżniej na kawke do mnie :-).
Asienka No ja też nie szukam opiekunki.
Asiunia No ja tez chce na te wodospady koniecznie ale myslalam że w kwietniu sobie prezent na urodzinki zrobie ;-).

Pogoda dziś piękna byłam na spacerku posprzątałam sobie a teraz robie ogórkową:tak:. Czuje się świetnie i już mam taki brzuchol;-).
Inga chodzi już po calym mieszkaniu tylko czasem klapnie na pupke.
Kupiliśmy Indze namiot w Ikei 6 Euro :-):-):-).
Tanio co nie.
No nie wiem co tu jeszcz napisac .....szczęśliwa coś jestem uwielbiam ten humor ciążowy ;-);-);-).

reklama
Hej hej to ja sie tez na spacerek po praterze pisze :) tylko kiedy i o ktorej :)

Ja dopiero z boogie park wrocilam i mam nogi w .... nie powiem gdzie Max bawil sie sam a moja mala tylko trampolina i zjezdzalnia ta duza wiec sie wyjezdzilam ;) wyskakalam jak male dziecko ale nie mam kolan
Zlota odpadla w drodze a Maxi jeszcze nie choc powiem wam ze jakby padl to i ja bym sie na chwile polozyla

Hejka
U nas juz pomalu normuja sie dni,wszystko idzie ku staremu...Dzieki za mile slowa.
Juz kilka razy wypilam kawke taka slabsza ,ale jednak i bylo ok.No ale troche jeszcze uplynie zanim skosztuje moich ulubionych plackow ziemniaczanych:biggrin2:
Dzieciaki mi sie pozmienialy:
Kevin gdzies od tygodnia raczkuje na potege,co mnie bardzo cieszy ale cos za cos,tzn wszystkiego co stabilniejsze sie czepia i wstaje,zaliczajac przy tym mase upadkow,jak dotad bez wiekszych szkod.I wszedzie go pelno,zwl. tam gdzie lepiej zeby nie byl;otwiera szuflady(i zamyka!),waha drzwiami,w przedpokoju sciaga buty ze stojaka (do buzi!),zbiera paprochy z podlog(rowniez do buzi!),no komedia-moglabym tak wymieniac
A Nikola taka dorosla przy nim pannica sie robi,buzka jej sie nie zamyka zaczyna zadawac pytania:mama a co to a co tamto!Jak to miedzy rodzenstwem raz caluje Kevina i placze ze chce tam gdzie on,a raz go walnie w glowe chociazby bo jej w czyms przeszkadza.
A ostatnio miala ubaw bo akurat zabrala mi zraszacz do prania i cichcem pstrykala woda braciszka ,a ten bidulek wzdrygal sie przy tym mokry,a mloda miala ubaw po pachy:biggrin2:Taka madralinska sie robi.Oto przyklad.
Jak jeszcze moja siostra byla poszly razem do sklepu niedaleko od naszego domu w sumie.Wiadomo zeszlo im bo mloda sie wszedzie rozglada i wciaz zatrzymuje.Wracaja z powrotem.
Nikola:-ciociu nogi mnie bola
i tak pare razy marudzi.W koncu siostra wziela ja na rece.Ida dalej.
Siostra:-wiesz Nikolka,ciocie tez bola nozki jak cie niesie...
Nikolka:-to idz powolutku ciociu...
Lalysmy jak mi to opowiadala.
Wogole ma mase takich powiedzonek co sie do pamietnika nadaja:biggrin2:

Frania,pochwal sie brzuszkiem,bo my tu juz pozapominaly jak to wyglada:biggrin2:...echhh
Kathinka tu znalazlam stronke,moze ci sie przyda jako inspiracja na deko tortow
http://kreatywnycukier.pl/torty/page/3/
Mb-1-oby to pieronstwo opuscilo juz Laurenke
I tak wam wszystkim nie dalam rady odpisac....

Ostatnia edycja:
DZIEWCZETA, TO MOZE SPONTANICZNIE JUTRO SIE UMOWMY NA PRATERZE!!!:tak:
bo pogoda ma byc taka ladna tylko do polowy tygodnia - kto wie jak bedzie w srode!
to jak, to jak??

Beabea, ale smieszne historyjki! tylko czekac jak moja Maja bedzie taka madralinska!

Ostatnia edycja:
troche kiepsko u mnie, moja Maja o 13.00 wlasnie spi, albo dopiero co wstaje i je obiadek
wiec u mnie najlepiej albo ok 11.30-12.00 lub ok 14.00

U mnie wyglada tak mala wystaje o 7 wiec od 9 jestem mobilna potem zasypia kolo 12 lub 13 a Maxa odbieram kolo 16 choc moge do 17 :)
Jak sie dogadacie :) hihi to sie dostosuje

Tak zu innej beczki co robicie na walentynki jakies prezenty wyjscia czy nie obchodzicie ???

reklama
Maja dzisiaj wstala o 6.40! tak wiec moze pojdzie wczesniej spac, wiec powiedzmy ze na 13.00 sie wyrobie juz po jej spaniu i obiadku, ale trudno powiedziec (czasem jak sie rozespi, to spi 2,5 godziny a to oznacza, ze sie na 13 nie wyrobie...)

a jesli spotkamy sie kolo 11.30, to wtedy wloze ja do wozka i usnie mi w wozku poprostu

Frania, jako najmlodsza w klice zdecyduj! :-D

Kathinka, a ja przyniose ciastka, ktore zapomnialam wyjac u ciebie:zawstydzona/y::-D:oo:

Do góry