reklama

Mamy z FRANCJI!

antylopka dziękuję bardzo. ja mam taki wałek dmuchany. taka zabawkę jeszcze po Marcelku i na niej tak turlałam Danielka.
on jak jest u mnie na kolanach czy na piłce tzn tym wałku nie ma problemu z ponoszeniem głowy. mu przeszkadza jak jest na płasko. czytałam gdzieś żeby na poduszce klin małego kłaść by środek ciężkości przesunąć.
i raz próbowałam go tak pod kontem położyć to lepiej sie na raczkach wspierał. no bo tak jak na płasko położę to on leży na klacie :) i zaraz jęczy ze mu ciężko. i dupka mu do góry ucieka. bo nogi pod podłoża odrywa.
a ja z Marcelkiem nie miałam takich doświadczeń, on fizycznie bardzo sprawny jest. a tu lekarz mówi ze wszystko ok, ale jak porównuje zdjęcia Marcelka i Danielka to Marcel na brzuchu w tym okresie czasu to juz sie bawił.

magda na 5lat dowód. ja mam Marcelkowi. na samym początku zrobiliśmy paszport w konsulacie a później w pl dowód>

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny- tak sie zastanawiam nad konfliktem krwi u małżonków. Czy tutaj w szpitalach podają zastrzyki, ktore chronią druga ciaze w razie tego konfliktu?! Wiem, ze z pierwszym dzieckiem nie ma problemu, ale co z drugim? Moja znajoma w Pl miala konflikt nie wiedzac o tym zaszła w druga ciaze i nawet nie chce pisac co przeszła w trakcie. Na szczescie dziecko uratowali

witajcie ! u mnie wszystko poszlo dobrze, czuje sie jakby nigdy nic ;) a to chyba przez to ze znieczulenie mialam lzejsze bo po ostatnim trzy dni chodzilam otumaniona a tu po pol godziny sie wybudzilam, dali suchary do jedzenia , kawe (wode ciepla kolorowa) i do domu; mam nadzieje ze to ostatni raz .
widze wy o paszportach..ja jak wyjedzalam z wloch to dali taki akt urodzenia z pozwoleniem na wyjazd za granice wazny piec lat; i teraz przydaloby sie zrobic paszport bo na zdkeciu malutka byla i czasami sie czepiaja.
a moja corka od niedzieli zaczela sikac w majtki!!! i to normanie sie zsika , i tak chodzi do poki nie zobacze. masakra!!!!! to normalne??? dzis po szkole przyszla patrze spodnie mokre na pupie ale mowi ze upadla (padalo dzis) ale ja przbieram i to nie woda; tylko sie zsikala, i nie wiem ile tak chodzila tam cala mokra!!! w domu jeszcze dwa razy sie zsikala.....kurcze martwi mnie to bo nawet jak czasami jej sie zdarzalo to sama sie przebierala. a teraz chodzi i nic nie powie. i nie wiem czy tak robi zeby uwage na siebie zwrocic, czy moze nie czuje????????????
czy wasze dzieci bawia sie w swoich pokojach? moja nie ..tylko spac tam idzie!!! a tak siedzi mi pod nogami, ja nie wiem co sie z nia dzieje!!!
wogole to centre gdzie chodzi na ferie wogole mi sie nie podoba....bo moim zdaniem jest duzo dzieci starszych, a z maternej malo i tak siedza wszyscy razem, a ze szkola jest przy hlm -ach (takie ludzie ze hoho tam mieszkaja) to i dzieci takie same, sa hlm-y normalne, mieszane, i beznadziejnie brudne co pelno wszystkiego i tu wlasnie sa te ostatnie! smieci porozwalane przy ulicy ..itp; oj duzo by pisac! matki ktore bardziej dbaja o siebie niz o dzieci, ostatnio stoje na przystanku , siedzi taka dama mama wystrojona wymalowana a dziecko spodnie za male, nie dopiete, bluzka tak samo.... albo jedna arabka z trojka dzieci, ja pierdziele jak ona na te dzieci klela!! cyrki;)
jaka u was pogoda? tu jest zimno bardzo i pada, pada i pada!!!
cornelka i jak tam nowe wrazenia??
trzymajcie sie

magda nie wiem czy tu sie podaje jakies leki bbo nie mam konfliktu. ale bada sie krew pod tym kontem, i w pl tez jets taki obowiazek, wiec lekarz twej kolezanki nie dopelnil obowiazku.
zoe mi sie wydaje ze to podloze psychincze tego sikania jest. a moze cos w przedszkolu? a moze ktos ja zawstydzil? ze np sie w przedskolu zsikala i ja za to wysmiano. teraz wstydzi sie przyznac skoro klamie. bo mi sie wydaje ze mniejszym problelem jest to ze sie siusiala w majty, a wiekszym jest to ze chodzi z mokrymi portkami. czemu to ukrywa?
super ze u ciebie ok;

Hej 'Francuzeczki':)

Przyznam szczerze iż czasami was podczytywałam ale nie miałam ani siły,ani ochoty wciskać się w jakikolwiek temat.
Łażę jak robot od długieeeeeego czasu.....

Jednyne co mi utkwiło to temat CAF-
jak ja składałam pierwszy raz w zeszłym roku papiery,w formularzu wpisałam zarobki z Anglii,i dałam skopiowane odcinki wypłaty-a mało tego-------musiałam przekalkulować funty na euro!!!
W tym roku tez tak samo w styczniu,musiałam wypełnić ile zarobiłam w 2010 roku,więc przeliczyłam i im dałam.
I tak czekam na decyzję od stycznia bez dodatku mieszkaniowego.
Tydzień temu zaniosłam im odcinek wypłaty za listopad 2011 bo przysłali mi powiadomienie,i czekam nadal i nie wiem czy dostane i dlaczego tak długo????
Gdybym miała czas i więcej sił,zapewne bym do nich się wybrała z zapytaniem...

Poza tym jakiś ten kwiecień zimny!!!U nas także wieje i jest chłodniej.W lutym było cieplej niż teraz:(

Mąż podpisał umowę z moja firmą,więc jak na razie jest o.k:)

Dochodzenia ciąg dalszy jeśli chodzi o przyczynę moich poronień.22.05 mam mieć pod znieczuleniem ogólnym zabieg polegający na wprowadzeniu kamerki do macicy i jajowodów.
Lekarka podejrzewa iż w wyniku 5 krotnego czyszczenia macicy jakie miałam w swoim życiu,endometrium zrosło się częściowo ze ściankami macicy lub tp.
Więc to badanie ma na celu zobrazowanie ew.pobranie materiału do badania.
Co dalej będzie-nie wiem?
Mam jeszcze do wykonania badanie zgodności genetycznej zwanej -Cariotip-nie wiem czy właściwie to napisałam,za daleko mi do Toulon:))))))))))
Ale tak na serio,ostatnie tygodnie dały mi ostroooo w kość,prawa dłoń mi codziennie płata figla i drętwieje ostro!
Szczerze-wyczekuję dni urlopu na odcinku wypłaty!
Jak na razie nie mam nic:(((((((

ZOE-
ja długo sikałam w majty,pamiętam to do dnia dzisiejszego!Jak wstawałam w nocy bo mama mnie budziła żebym sie nie zsikała w łóżko:)))
Wstydziłam się strasznie,i nie wiadomo co było przyczyną.
Chyba mocny sen,bo ja od zawsze śpię jak zabita!!!
Mieszkaliśmy na parterze,i pewnego razu mama poszła do sklepu a ja spałam jak zabita i nie słyszałam że młody wujek wszedł do domu przez okno bo tak stukał a ja nie słyszałam!!!heheheheheh

Starczy zanudzania was!

Miłego wieczorku,i do następnego...ja padam..............

Mistralka - ja jestem pewna, ze sie wpisuje tylko dochody, ktore sie rozliczalo w Fr. Pytalam zreszta o to.
Zoe - na moje to jakis stres, moze to centre jej nie odpowiada. I w ogole, ze nikt nie zauwazyl, ze sie posiusiala i tak chodzila?? Przeciez jesli sie przeziebila, to teraz masz gwarantowane czeste sikanie... Co do zabawy - to raz sie bawi u siebie, raz ciagnie do nas, z przewaga jednak na sowj pokoj, jesli wspolnie z Adasiem. Razem zawsze weselej.
Magda - badaja krew matki na wypadek potencjalnego konfliktu, czyli na moje zapobiegaja powiklaniom jesli istnieje takie ryzyko.

reklama
dzis w szkole dwa razy sik!!!!!!i mokra wracala....bo nie miala juz spodni na zmiane!! babka mowi ze jej sie pytala a ona mowie ze nie chce a tu za minute siku.................:wściekła/y::wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry