reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam!!!
I mi się popłakało:-(.Naprawdę współczuję rodzicom Matyldki:-(
Dziś znowu ma świecić słonko...Oby:tak:
MartaF-powiem Ci,że u mnie też tak jakoś dziwnie:eek:-każdego dnia czuję się bardziej rewelacyjnie:confused2:Tak jakby data porodu mi się oddalała,a nie zbliżała:-pChyba muszę popracować fizycznie troszkę,to sobie przypomnę,że rozpakowanie zbliża się wielkimi krokami;-)
Agusik78-co Cię wczoraj wcięło:confused2:Może za ciężko z mężowskim pracujesz nad potomstwem;-)?A jak tam Radek?Moją Dadziunię znowu kaszel dopadł-jak stary gruzlik:eek:
Ewelcia86-ja się nie dam tak łatwo zbyć;-):-DJak coś im się przekręca-niech same naprawiają(a swoją drogą podobno kobiety ciężarne tak mają,że potrafią walczyć o swoje bardziej niż kiedykolwiek:eek::confused2:)
Pierwszy dzień na macierzyńskim był baaardzo wyczerpujący-w domku od rana do 17-ej byłam łącznie może ze2,5godzinki:sorry:.Ale jak już wróciliśmy z J(kochana ja pojechałam po niego do pracy:-))padłam:rofl2:.
Ok-uciekam,bo Dadzię trzeba ubrać(Dawid już sam się wgramolił w ubranko do szkoły).
Miłego dnia drogie Mamusie:tak::laugh2:

reklama
moje jeszcze śniadanko kończą, Damian przeszedł samego siebie z jedzeniem, ja bym tyle nie zjadła:eek:
ide dzisiaj do GP powtórzyć wyniki, trzymajcie kciuki:-:)sorry:

lubiczanka ja to sie czuje jak słonica i czuje że to juz blisko jak tylko pochodze pół godzinki

Smutno mi dzis...
Dzis zmarla mala Matyldzia - jedno z dzieci czerwcowych. To niesprawiedliwe
[*]

Przykro mi bardzo ;(( Dziecii nie zasluzyly na taki los ;(( Sa takie niewinne ;((

A u mnie babki pogoda zaczyna sie robic troszke lepsza :) Dzis mam w planachy powycierac cala kuchnie razem z calym agd i spaghetti carbonarra :)

Witajcie

madbebe super ze ci w miare lekko poszlo. A ja wlasnie naczytalam sie o kosztach porodu w Polsce i tak sie zastanawiam czy tu aby wszystko jest bezplatne? Mam na mysli znieczulenie itp, a szkola rodzenia? Tez sie nie placi bo ja sie zapisalam a nawet nie zapytalam:sorry: Cyba zaczynam stresa lapac:zawstydzona/y:

Ciao Dziewczynki!!

Madbebe
- normalnie to bym nie budzila za bardzo, no chyba, ze po to, zeby jak Mama Ady mowi- troche ja zmeczyc przed noca ale z tego co wiem to Wiki ma lekka zoltaczke, a w takich wypadkach nalezy karmic dziecko co 2 godziny w dzien i w nocy az do ustapienia objawow. Liczyc mokre pieluszki i patrzec na kolor moczu. Nerki musza zaczac pracowac dobrze i dlatego trzeba tak karmic. Ja tak mialam z Alem przez 3 tygodnie bo tez byl zoltek ;-)

No a meza to masz!!! Jak on byl jeszcze ciagle naladowany emocjami po tym waszym porodzie:-) No i bardzo mi sie podobalo, jak powiedzial, ze ma ogromny szacunek do nas kobiet za to co musimy przechodzic:-) Tylko pozazdroscic mezulka:-) Choc oczywiscie ja na swojego A tez nie narzekam bo bez niego byloby ciezko przez to przejsc...

No nic dziewczynki!! Trzymajcie sie cieplo. Odezwe sie juz z PL!!!:-):-):-)

Jolu- Szkoła rodzenia też jest free - przynajmniej ja nie płaciłam..:rofl2:

Madbebe
- myślę, że takie maleństwo nie trzeba budzić - zgłodnieje to na pewno da znać :tak: Patryka nie budziłam - nawet jak zdarzyło mu się 6 godzin przespać :szok: Teraz też nie karmię z zegarkiem w ręku, po prostu jest czas na karmienie i czas na zabawę.. chociaż znam osoby, które dokładnie co 3 h karmią..mimo, że dzidzia płacze..zabawy nie interesują..ssa smoczek - może z niego coś wyssa..:-( brr..ja bym tak nie mogła.. Ale każdy chowa dziecko po swojemu.

Kemaya - karmię piersią i od pierwszego tygodnia życia mojego maleństwa podaję mu herbatkę koperkową, ostatnio wprowadziłam też jabłkowo-melisową (od 4 m-ca życia) Nawet mój irlandzki GP polecał od małego podawać wodę (oczywiście przegotowaną). A mineralnej wody nie można podawać dzidziom m.in. ze względu na sód, który obciąża nerki. Słyszałam o specjalnych wodach dla dzieci w PL (nie wiem czy tu też są) ale myślę, że zwykła przegotowana jest lepsza - oczywiście przefiltrowana! Irlandzka woda jest bardzo zanieczyszczona - dowodem jest mój Patryk, którego przeczyszczało zaraz po wypiciu niefiltrowanej wody..:eek:

dzień dobry:-)

spałam dzisiaj jak małe dziecko:-Dani razu nie wstawałam w nocy:tak::-D
łóżko pompowane sie sprawdziło i juz nie chce innego:-)ani plecy ani brzuch nie bolą:-)
tylko te gardło:-(nawet śline mi ciężko przełknąć:-(

u mnie dzisiaj ciąg dalszy układania;-)

miłego dnia:-)

jola - nie placisz tutaj za nic,za szkole rodzenia tez.Nie wiem jak teraz ale jak ja chodzilam to byly tylko 2 spotkania z 4ch,bo nawal mamusiek i sama teoria.Na fizjoterapie-nauka oddychania i walke z bolem trzeba sie bylo umawiac oddzielnie i nie do szpitala ale gdzies indziej,nie wiem bo nie bylam.Wiem jedno,do szkly warto isc bo nastraja pozytywnie i pozwala sie oswoic ze szpitalem itp.Ta fizjoterapia tez na pewno spoko sprawa.Gdybym byla,moze wogole nie bralabym znieczulenia...takze polecam.

misia-udanego lotu i odpoczynku!masz racje z ta zoltaczka,ale wydaje mi sie ze jest juz lepiej-mala nabiera kolorkow :-) a z meza tez jestem dumna i zadowolona ogromnie:tak::-)i pomyslec ze poznalismy sie przez internet...:happy:
dzisiaj nawet pospalam troche:tak:wzielam mala do lozka po 4h godzinach spedzonych na probach odlozenia do kosza.Usnela a ja z nia:happy:jak sie przebudzilam,odlozylam ja i spala ze 3h:-D:-)
musze sie pochwalic bo ciesze sie ze tak szybko - Wikusi odpadl dzisiaj kikutek pepowinowy:-):-D goi sie slicznie..

co do dopajania, zarowno w szpitalu,jak i po,pielegniarki i polozne mowily mi kilka razy zeby nie dopajac jak karmie piersia.Dzidzia za kazdym razem dostaje 2rodzaje mleczka,te pierwsze jest jak napoj,a po nim to bardziej kaloryczne,wiec nie dosc ze sie naje to jeszcze popije:tak:A jak w pzypadku karmienia butelka to nie wiem:no:

MartaF - fanjnie ze odpoczelas,powodzenia u lekarza.Ja na gardlo bralo homeopatyczne z Polski i pomagaly,homeogene czy jakos tak.Moze ma Ci kto przyslac?Jak nie,to wyslij mi adres na priva to wrzuce w koperte i Ci wysle,bo mam ich jeszcze troche.Dbaj o siebie i o dzidzie!:tak::happy:

dzieki Wam za odp. i rady.Pozdrawiam!

madbebe gratulacje dla Wikusi,zuch dziewczynka :tak::-)
a ja wróciłam juz od lekarza i wyniki są dużo lepsze:tak:z czego sie bardzo ciesze, jednak to przez ten gas było:wściekła/y: ale teraz wszystko wraca do normy:-)

aha i lekarz powiedział ze infekcji gardłowej nie ma i powinno szybko przejść,myśle że herbatka z cytrynką pomoże

coś tu cicho dzisiaj;-)

Smutno mi dzis...
[*]

To jest prawdziwa tragedia dla najblizszych...:-:)-(
Mi tez jest bardzo smutno i nie moge przestac o tym myslec:-(
[*]

Pogoda dzisiaj po psem!!! I to zdechlym psem!!!
Ada dzisiaj jeszcze w domciu zostala ale jutro juz wroci do creche'u. Jeszcze troche kaszle ale juz jest ok. Noce znowu przespane i wszystko wrocilo na szczescie do normy...
Wczoraj bylismy znowu w Athlon i kupilismy wreszcie ta kurtke! Tyle, ze okazalo sie, ze ta w rozmiarze 12-18 mies. jest na Ade totalnie za wielka- nawet na wyrost. I kupilismy ta 9-12 mies. Ta tez jest troszke przyduza ale Ada o wiele lepiej w tej wyglada. No i okazalo sie, ze niepotrzebne cale to zamieszanie, bo gdybysmy ta mniejsza przymierzyli za pierwszym razem, to nie musielibysmy wczoraj jechac specjalnie. Ale to nic, przynajmniej jestesmy zadowoleni i kurtke mamy juz z glowy.
Teraz jeszcze buty ale cos czuje, ze tez nie bedzie latwo...

Uciekam prasowac, bo mi sie taka sterta zebrala, ze chyba do jutra bede nad tym stala...

Milego dnia

hej Dziewczynki :-) pogoda to nas nie rozpieszcza dzisiaj:-(
madbebe - GRATULACJE ! torszkę spóźnione, ale szczere:-D nie było mnie kilka dni i znów zaległości:szok: ehhhh - muszę się zmobilizować i zaglądać częściej.
dzisiaj jedziemy znów do szpitala na kolejną wizytę - mam nadzieję, że coś się wyjaśni... tym razem jadę z moim A, bo ostatnio tak mi wymęczyli Igorka, że powrót samochodem do domu, to był koszmar - ja za kierownicą, a on z tyłu płakał, jakby go ze skóry obdzierali:-( normalna histeria:eek:
dostałam list z passport office - że mam im przysłać jakiś dowód, że mój A jest tu od 2005 roku aż do teraz - wysłałam im wcześniej jego PPS (takie oficjalne pisemko), kontrakt z pracy i jakieś kwity z taxu. no a oni chcą wyciąg z banku albo P60 albo pay-slip od 2005 roku. i najgorsze, że gdzieś zapodzialiśmy to P60 z 2005:no: i teraz to już nie wiem, kiedy dostaniemy ten paszport:-( czyli mój wyjzad do PL stoi pod wielkim znakiem zapytania:eek:
uciekam, bo czas się zbierać do tego szpitala... trzymajcie kciuki;-)

Smutno mi dzis...
[*]
To straszne:no:Czasem sobie myślę:po co Bóg uszczęśliwia ludzi dzieckiem,skoro zaraz im je zabiera?Śpij aniołku
[*]

Witam!
madbebe:gratuluję Wikusi pierwszego małego sukcesu:tak:
Jak dobrze Martuś,że Twój stan zdrowia się polepsza:tak:.Na całe szczęście w końcu znalazłaś domek i mogłaś opuścić tę czadziarnię:wściekła/y:
Nad potomkiem,lubiczanko jeszcze nie pracujemy.Biorę ostatnie opakowanie Cilest,a potem klamka zapadnie:happy:
Radkowi się poprawia po antybiotyku,ale jeszcze kaszle:tak:.Obiadek zrobiłam i pójdę chyba z nim na mały spacerek bo choć słoneczka nie ma to ciepełko:-D
andzulina:powodzenia na badaniach!

reklama
Do góry