reklama

Mamy z Irlandii!!

(...)
Widze ze Twoja mala ma ponad miesiac - wiec wszystko mozliwe ze to tradzik niemowlecy,moj Szymon mial chyba do 2miesiaca zycia.
Przemywaj buzie codziennie ze 3razy na dzien woda przegotowana - uzywalam do tego platkow kosmetycznych tych wiekszych.
U niego tez znikalo i sie pojawialo .....

Co do wody - kupowalam najpierw mioneralna- przewaznie Baligowan bo polozna powiedziala ze ta wlasnie ma najmniej mineralow,uzywalam tez osobnego czajnika a teraz od jakiegos czasu mam filtr Brita i robie mleko na kranowie.
Mysle ze mozesz kupic filtr i bedzie ok....
Dzieki ogromne. Tak tez zrobie :tak:

reklama
witam sie i ja!!!!!dziewczynki mam pytanko a co wy robicie do jedzenia na swieta oprocz tych dań na wigilie???no brak mi pomysłow!!!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=2lsT-80QMWA
U mnie w domku właściwie zawsze było tak że się przez całe święta jadło potrawy świąteczne ...ja będę mieć : karp, krokiety, pierogi z kap.i grzyb. , no uszka i barszcz, śledzie w oleju i sosie śmietanowo-majonezowym, możliwe że zrobię rybkę po grecku, bigos, gołąbki, mój P zrobi kutię i jakąś rybę w keczupie:eek: nie jadłam ale twierdzi że dobre, no i chyba się szarpnę na I lub II dzień świąt i zrobię kaczkę w kapuście:tak: żadnych kotletów itp. tego pod dostatkiem mam w ciągu roku:sorry: no i oczywiście serniczek i makowiec no i do tego różne wędlinki i deseczka serowa z krakersami na przekąskę ale te serki to raczej moja ciążowa zachciewajka:-D:-D:-D chciałam zrobić jeszcze sałatkę jarzynową ale stwierdziłam że na naszą trójkę ....no dwójkę i pół;-) i tak już tego jedzonka będzie za dużo :tak:

No ja już po obiadku zrobiłąm eksperymentalne spaghetti i kurde belek mówiąc skromnie zajebiste mi wyszło:-D:yes: ale moje dziecię kochane stwierdziło że na obiad zje miskę rodzynek nawet spróbować nie chce:sorry: no cóż może później zje :cool2:teraz tylko siedzę jak na szpilkach i czekam na mojego P aby móc się wybrać na samotne zakupy no włąściwie nie takie samotne bo z moniadan :-):-)

Pytalam juz ale nikt chyba nie napisal:-(
Kidy pieczecie makowce? a moze popieklyscie juz?

Kotlety robilam z pieczarkami a mialy byc z grzybami ale nie kupowalam wiecej bo znow bym prawie wszystkie wywalila.
Kotlety to dla mojego m bo on wcina z chlebem......mam zamiar zamrozic,moze wcale nie bede wyciagac to beda na po swietach......

Witam sie i ja :-D
Bylam na zakupkach na swieta i w sumie wszystko juz mam jedynie kilka drobiazgow na przyjecie ur dla Wiktorka trzeba zakupic ale to juz jutro. Dzis ostanie porzadki, wieczorem pranie dywanu:cool: Jutro pieczenie i robienie salatek i mam nadzieje ze to wszystko...hmm...zapomnialam ze mam piec jeszcze karkowke :shocked2: no coz musze pamietac wyjac ja dzis z zamrazalki:-p. W czwartkek zastaje mi tylko barszczyk, uszka i pierogi zagotowac, zamiast flakow strogonow i tort dla synka:-) Wiecej nie robie bo kto to bedzie jadl:no:

Mary_Mary ja odkad synek skonczyl 3 m-ce zawsze mleko robie na wodzie butelkowej. Wyprobowalam chyba wszystkie i dla nas najlepsza jest woda Aqua Pura bo to chyba jedyna woda gdzie podczas gotowania nie wytraca sie wapn i nie robi sie zaden nalot na wodzie. Woda jest krystalicznie czysta. Ta wode na 100% kupisz w Joyes na Knockanacarze 3x5L za €5.
A i pamietaj jesli przejdziesz z wody kranowej na butelkowej dzidzia moze to troszke odchorowac tzn. 3-4 dni moze miec lekka biegunke ale przejdzie na pewno. Mimo ze moj synek konczy 2 latka staram sie zawsze miec dla niego mineralna wode do dogowania do mleka czy herbatek Zreszta juz kiedys pisalysmy z dziewczynami ze w wodzie kranowej tu jest stasznie duzo zwiazkow metali o czym niegdzie nie mowi:tak:

Oki uciekam do dalszej czesci porzadkow. Pauletta i Moniadan udanych zakupkow. Napiszcie co udalo wam sie kupic bo ja tez nadal nie mam nic dla mojego R.

ja tam tez bynajmniej zegnac sie nie zamierzam:no::-)zyczenia swiateczne beda w swieta:tak::happy:
co do wyprzedazy to ja nie wiem:sorry:
Mam nadzieje dzis jeszcze rybki zrobic w occie i po grecku,bo makowiec przewidzialam na jutro i barszcz chyba tez jak sie uda..Najgorzej ze moj A.zazyczyl sobie jeszcze krokietow wiecej-twierdzi ze dawno nie jadl..kiedy on ma zamiar to szystko zjesc??Jak ja mam dwie poleczki,ot cala moja zamrazarka:eek:Moze mu przejdzie i zrobie po swietach:happy:

Ostatnia edycja:
Hejka padam popiekłam i pogotowałam jutro sie spakowac zrobilam sobie liste bo tyle tego a nie chce nic zapomniec:)
Wyprzedaze zaczynaja sie 26 i 27 wiec bedzie szalenstwo zakupowe, a ja bede szalec w Next w Dublinie:)
Miłego wieczorku

dziekuje dziewuszki za podpowiedz a powiedzcie mi jak to jest z tym makiem gotowym czy tak samo sie go daje na ciasto jak zwykły tzn.....chodzi mi o dodatki!!!!boze to moj pierwszy makowiec :szok::no::zawstydzona/y::-(ja byłam dzis w galway na szybkich zakupach chcialam malemu kupic buty ocieplane i nic nie ma ...były teraperki w adams kids ale niestety moj Maly ma wysokie podbicie i ciezko mi włozyc cos na nogi wiec dziewczyny pomocy widzialyscie gdzies jakie fajnie buciki ???????????

reklama
Witam się wieczorkiem
Abym tylko nie zapeszyła-Danielek zaraz po kompieli zasnął i śpi:szok:-bez biegania po schodach ze dwa razy:sorry:
Misia-ja zamiaru jako takiego żegnać się też nie mam,więc i życzeń składać nie będę(jeszcze).
Ewelcia-ja tam piekę jutro i w czwartek...żeby wszyściutko było świeżynka:tak:
Madbebe-moja zamrażarka też nie jest zbyt rewelacyjna-co prawda 3półeczki,ale jedna zajęta jest przez asortyment deserowy-czytaj lody:-)
Julia-ja zawsze używam maku z puszki(czy komukolwiek chce się jeszcze męczyć z mieleniem maku:confused2::szok:)i zawsze wychodzi:tak:Tobie żczę powodzenia(najważniejsze jest to jaski masz przepis na spód-bo z makowcem jest jak z sernikiem-im mniej ciasta tym lepiej)
Ja miałam dziś rano akcję"śmietnik"-J zapomniał wystawić,to ja "dawaj".Niestety mamy kubły za domkiem i trzeba podciągnąć pod podjazd...He-nie ma dobrze-oczywiście podjazd zamarznięty i zamiast do góry ze śmietnikiem ja sobie kilka razy pozjeżdżałam w dół(na szczęście na butkach nie na pupie:-D)
A teraz miłych snów Wam życzę,bo uciekam wykorzystać możliwość obejrzenia czegoś na dole z moim J

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry