witam sie i ja!!!!!dziewczynki mam pytanko a co wy robicie do jedzenia na swieta oprocz tych dań na wigilie???no brak mi pomysłow!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=2lsT-80QMWA
U mnie w domku właściwie zawsze było tak że się przez całe święta jadło potrawy świąteczne ...ja będę mieć : karp, krokiety, pierogi z kap.i grzyb. , no uszka i barszcz, śledzie w oleju i sosie śmietanowo-majonezowym, możliwe że zrobię rybkę po grecku, bigos, gołąbki, mój P zrobi kutię i jakąś rybę w keczupie

nie jadłam ale twierdzi że dobre, no i chyba się szarpnę na I lub II dzień świąt i zrobię kaczkę w kapuście

żadnych kotletów itp. tego pod dostatkiem mam w ciągu roku

no i oczywiście serniczek i makowiec no i do tego różne wędlinki i deseczka serowa z krakersami na przekąskę ale te serki to raczej moja ciążowa zachciewajka

chciałam zrobić jeszcze sałatkę jarzynową ale stwierdziłam że na naszą trójkę ....no dwójkę i pół;-) i tak już tego jedzonka będzie za dużo
No ja już po obiadku zrobiłąm eksperymentalne spaghetti i kurde belek mówiąc skromnie zajebiste mi wyszło

ale moje dziecię kochane stwierdziło że na obiad zje miskę rodzynek nawet spróbować nie chce

no cóż może później zje

teraz tylko siedzę jak na szpilkach i czekam na mojego P aby móc się wybrać na samotne zakupy no włąściwie nie takie samotne bo z moniadan :-):-)