reklama

Mamy z Irlandii!!

No my już wróciliśmy z młodym.Kurcze droga coraz więcej czasu mi zajmuje,bo młody nie chce jeździc w wózku :baffled:

U nas nocka bardzo przeciętna,bo młody pozbył się smoka i w nocy się obudził,że jednak chciałby go odzyskac :sorry2:
Wczoraj coś mi strzykło w szyi nie mogłam wogóle ruszac.Potem przeszło na bark i łopatkę i byłam jak paralityk.
Dziś troszkę lepiej po wysmarowaniu maścią,ale to jeszcze nie to.

Oho młody chodzi po domu i woła "Tata,duda nu nu" bo to tatuś zabrał smoczka :sorry2:

reklama
Witam!
Marta ale Ci syncio zrobil niespodzianke:-):tak:
Moj dzis tez mi zrobil....zasnal wczoraj po 20 i spal do 6:20 z jedna przerwa na picie:sorry2: cos mu sie pomieszalo bo jesli juz to wstawal o 6:45 albo po 7...no ale chyba byl glodny bo wciagnal cala butle mleka...ale spac juz nie chcial:no:

Od kad wstal to marudzi albo sie drze....juz nie mam sily do niego...wczoraj popoludniu to samo mialam:baffled:

Mary_mary no to sobie polatacie;-)
Ja mam to samo,na spacer za bardzo nie mam jak wyjsc bo pobocza nie ma i sie boje a i mieszkam na takiej dziurze ze szok:sorry2::cool2:

MartaF
Moja Sonia zwykle je ok 19:00 (później kąpiel) i zasypia po 22 i tak śpi do 3 lub 4a.m :tak: - mała przerwam na wciągnięcie butli i przewinięcie i spowortem do łóżka :-p
Staram sie podczas tych czynności za dużo do niej nie mówić i dzięki temu nei ma problemu z zaśnięciem ponownie.. kłade ją po prostu do łózeczka i gasze lampkę - znak że teraz spimy :-)

ewelcia
Mów mi jeszcze... - a propos "dziur"...
Ja to czasami w brode sobie pluję że się zgodziłam.. ale z drugiej strony ceny tych domów na uboczu nieporównywalnie niższe a i żaden typ podejrzany się nigdy nie kręci.. dużo przestrzeni za domem, krówy za płotem, nic tylko dzieci robic ;-):-p
Kiedyś chciałam w Claregalway szukać domu bo to juz miasteczko jakby nie było ale przekonałam sie ze tam to dopiero niebezpiecznie... gorzej niż w większym mieście - mała mieścina wiec każdy każdego zna i nie pozostaniesz anonimowa, a jak nie trzymasz z kim trzeba to lekko nie jest. Non stop bijatyki, napaście.. masakra... aż wstyd sie przyznać że to tamtejsza polonia tak rozrabia...:zawstydzona/y: Mordy zakazane...:wściekła/y:

A nie robiłaś ceremoni (nieodracalnej) pożegnania smoczka...?
Podobno działa :tak: - raz, uroczyście, przeciecie smoka itd... że wtedy niby dzieciaczki jako fakt nieodwracalny to traktują.. :blink:
Nie działało.Zrobiłam tak miesiąc temu (tylko nie wyrzucałam smoka a ucięłam połowę) to młody z chęcią tą połowę ciumkał.
On nie rozumiał,że coś co nosił w gębuni przez 2 lata tak nagle ma wyrzucic.
Myszki podziałały na starszego i widzę,że na młodszego też działa.No i nie zwaliłam winy na siebie za przecięcie smoka tylko na te cholerne myszy co go ukradły :-D:-D
Ale jeszcze ze 2 dni i zapomni,że wogóle smoka ciumkał.

mary mary mój 5 butelek zawsze w nocy opróżniał:tak:ostatnio 4 a teraz wogóle nie wstał ale rano to myślałam ze połknie mleko razem ze smoczkiem:szok:mój tez sie nie wybudza,tylko jje przez sen:tak:

Witam...
Marta-ale poszalał dziś Szymuś:-D
Mary-mary-perspektywa krów za płotem jest niezmiernie kusząca;-):-)
Anineczko-tylko się nie poddawaj i nie oddawaj smokucha:tak:
Co do nocnych karmień,to ja nie mam problemu,bo Danielek przy cycuchu zasypia ,odkładam go do łóżeczka i śpimy dalej(a dziś spał od 20.30 do 3.40:szok::-D:-D:-D)
Sofik-jak będziesz odwiedzać Martę,mto mój dom jest po drodze:tak:-brawo dla Fi...choć mój komputer troszkę zamulał to i tak świetnie się patrzyło na takiego zasuwającego Skrzata:tak:
Pamiętam jak pierwszy raz leciałam z dziećmi do Irlandii i Dadzia(kilkumiesięczna-no,kilkunasto)miała wykupiony bilet jako "infant":tak:

Nie działało.Zrobiłam tak miesiąc temu (tylko nie wyrzucałam smoka a ucięłam połowę) to młody z chęcią tą połowę ciumkał(...)
hAHAHHAHA :-D o ciumkaniu połowy smoka jeszcze nie słyszałam :-D

mary mary mój 5 butelek zawsze w nocy opróżniał:tak:ostatnio 4 a teraz wogóle nie wstał ale rano to myślałam ze połknie mleko razem ze smoczkiem:szok:mój tez sie nie wybudza,tylko jje przez sen:tak:
4-5 butli w ciągu NOCY? :szok: Jeeezuuu coś mu się poprzestawiało? To ile butli w ciągu doby?10? :shocked2:

Witam...
...
Mary-mary-perspektywa krów za płotem jest niezmiernie kusząca;-):-)
...
Tak - szczególnie te "aromaty"... :-D Zapraszam na testy jak będziesz kiedyś w okolicy...:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry