reklama

Mamy z Irlandii!!

Ela moj Szymon jak mial 9miesiecy tez nie robil papa,kosi kosi,potrafil tylko kiwac glowa na nie:-D:-D
Czesto gesto spi z pupa w gorze;-).

Marta alez to szybko zlecialo:szok:mlody dzis konczy 5miesiecy a moj mlody 14m-toz nasze szymki przeciez z jednego dnia;-)]
Lubiczanko o lodach nie zapomnij;-)
Karolina fajnie ze wszystko sie udalo....no to jeszcze dwa dni i do Tichonka chyba zawitacie na urodziny jej P?

reklama
ewelcia myślę że zawitamy do soboty powinno już być lepiej więc coś mi jednak nie umknie jupiiiiii:-):-)
Więc tichonku przy dobrych wiatrach będziemy i to wszyscy Jacek ma zmiane w grafiku i coś z tym wulkanem związane :-):-):-)
OK lece Agatka wzywa :-(:-(
miłej nocki

Heloł
czesc dziewczyny znacie moze jakiegos dobrego pediatre w galway? Martwi nas od miesiaca zachowanie syna niewiem moze przesadzamy ale faktycznie zaczeło nas zastanawiac jego zachowanie mianowicie od czasu do czasu ma zacisniete piastki niewiem szcegolnie podczas snu...czy to normalne ale czytałam o nasilonym czy wzmozonym napieci miesniowym..w ktorym własnie dzieci sciskaja piastki itd..na ktore trzeba szybko zareagowac ...martwimy sie i chcemy jutro pojechac do galway byłam dzisiaj u swojej GP ale ona powiedziała ze na jej oko wszystko ok...martwi mnie tez druga sprawa mianowicie synek jest jak by w swoim swiecie jak wołam go po imieniu to nawet niezareaguje ciezko z nim nawiazac kontakt albo jest tak bardzo zafacynowany bajka lub zabawka i nic innego go nieinteresuje..czesto spi tez na brzuszku z pupa do gory. niewiem moze przesadzam ..podobno wiekszosc dzieci w 9 miesiacu robi papa kosi łapki..itd..daje buzi ...on nic..tak wszystko wporzadku smieje sie zaczoł gawozyc..apetyt dobry raczkuje siedzi sam..nawet juz sam stoi w kojcu lub trzymajac sie mebli...tak ze niby wszystko ok..Napiszcie prosze czy u waszych dzieci w tym wieku jest (było) podobnie? czy faktycznie sa powody do niepokoju..dzieki z gory pozdrawiam
Elu - a to nie jest tak, że GP daje Ci list do neurologa? Z tym, że Twój GP nie znalazł problemu ale zawsze możesz wrócić i naciskać..tak jak ja często to robię :-D
Dużo zdrówka dla maluszka by było wszystko w porządku :happy:

Ela ja mysle,ze wszystko jest w porzadku z Twoim synkiem. Nie mowie,ze przesadzasz, bo jestes mama i masz prawo sie martwic. To calkowicie zrozumiale. Ale wydaje mi sie, ze nie masz powodu ku temu. Wiesz, tak naprawde kazdy z Nas, moze znalezc w sobie objawy jakich chorob. A bo wlosy mi wypadaja, a bo ostatnio jestem zmeczona, a bo puchna mi nogi...i dopasowac to do przeroznych chorob. Zaciskanie piastkow u takich maluszkow jest normalne. Spanie z pupa w gorze tez chyba typowe dla dzieciaczkow. Brak reakcji na wolanie?On jest jeszcze malenki, wszystko przyjdzie w swoim czasie. Twoje dziecko dopiero ZACZYNA odkrywac swiat i ZACZYNA robic sie swiadome tego,co dzieje sie wokol niego. Dziecko ma w reku kolorowa,grajaca zabawke, wiec skupia sie tylko na tym. Nic zlego w tym nie widze. Jesli bedzie mial ponad rok, wtedy masz powody by sie martwic. Ale to jeszcze dzidzius. Wiesz, jesli czujesz sie naprawde zaniepokojona(wkoncu jestes mama,wiec rob co podpowiada Ci intuicja),wybierz sie do lekarza. Ale jesli mowisz o lekarzu jakiejs specjalnosci, to i tak potrzebujesz skierowanie od gp. Nawet jesli prywatnie. Zycze powodzenia.

Karolinanicola5 tu nie ma żadnych sekretów.. Ja nie wiem co to znaczy niejadek.. Moja mała od urodzenia dużo jadła. Krótko karmiłam piersią bo ciągle był nerw bo wyssała wsio i nic nie było.. Długo jeszcze maltretowałam piersi laktatorem, zeby było więcej pokarmu ale było coraz mniej.. Bardzo to przeżyłam i nawet teraz mam łezkę w oku bo baaardzo chciałam karmic piersia..
No, ja raczej mialam na odwrot;-) Chociaz powiem szczerze, ze przez pierwsze 2 tyg. Ada zapowiadala sie na mega-glodomora. Ciagle przy cycku chciala siedziec. A mi najwygodniej bylo karmic na lezaco wiec wszyscy siedzieli na dole a ja na gorze probowalam glodomora udobruchac:-(
A Ty sie tak nie przejmuj, ze nie karmilas piersia Emilki. Wazne, ze jest zdrowa;-)
A przy nastepnej dzidzi napewno wiecej pouzywasz swoich cyckow:-D;-)

Ide jakies filmidlo zapuscic, bo ostatnio mam wene na ogladanie.

I jeszcze mi sie przypomnialo... Dziewczynki, te ktore maja w pdf'ie "Zmierzch" itd... prosze, podajcie dalej:-) em.pe1@wp.pl
Z gory dziekuje

Witam laski
Anieczka duzo zdrowia!!!
Ja tez jutro sprawdze pralke hihihi
Ja dzis po pracy strzała na Salthill pograłam w siate Oli sie pobawil, potem TKMaxx kupiłam sobie adidasy i jestem happy:)
Miłęgo wieczoru

witam wieczorowa pora,
My dzis bylismy w ambasadzie wpisac sie do ksiegi, nie bylo nikogo ale to pewnie dlatego ze bylismy do poludnia gdzie wiekszkosc osob pracuje. Asia rozgladala sie i oczywiscie usmiechala sie do pracownikow ambasady. Rozmawialismy przez chwile z pania z ambasady, ktora mowila ze najwiecej ludzi bylo zaraz w niedziele i oczywiscie wieczorami.
Mnostwo kwiatow i zniczy przy ambasadzie, kazdy kto przechodzi tamtedy zatrzymuje sie na chwile. Stalo zdjecie pary prezydenckiej i tak sobie pomyslalam o ich corce co musi teraz przezywac, a jak wracalismy to przy kosciele polskim tez mnostwo kwiatow zniczy i nazwiska osob, ktore zginely.
Dobranoc.

jestem wściekła :crazy: odwołali loty i mój A utknął w PL... i nie wiadomo kiedy przyleci:no: przebukowali mu na lotnisku na bydgoszcz, ale nie dają gwarancji, że samolot wyleci. więc nie wiadomo, czy jest sens jechać taki kawał drogi...:eek: boszzzzzzzz mam takiego nerwa:crazy: idę spać

reklama
Witam!
Nie mogę za wami nadążyc, w ogole rano tak mi komp zamulał, ze nie dało sie normalnie używac
Ja sie dowiedziałam, ze dopiero w środe przyjada z serwisu zobaczyc kuchenkę i jest to najszybszy termin jaki mieli :wściekła/y: to to super, tyle czasu bez kuchenki :-(

CrazyGirl co do smoczka, mój Erys długo cmokał, az jak mial niecałe dwa latka, zrobiło mu sie zapalenie jamy ustnej i wtedy rzucił, a tez sie martwiłam jak to będzie
Jednak jak odstawił smoka to juz przestal spac w dzien :baffled:

sa metody ze zamiast smoczka dziecku dajesz kubeczek albo prezent i ze smoczek dziecko musi samo oddac, albo ze daje jakiemus innemu dzidziusiowi, albo ze sie popsuł, ale to moze ssac popstuty wtedy
Na pewno nie rób tak, ze smok zniknie gdzies, bo to za duzo szok, moze zacznij jej ograniczac i stopniowo sama przestanie
Nie przejmuj sie ma jeszcze czas, nic na siłe, to nie jest 5latka gdzie wstyd ze smokiem sie pokazac, ani sie obejrzysz a sama odda :-)

Ela ja mysle, ze jak Ci twoja intuicja podpowiada ze cos jest nie tak, to lepiej 10 razy przesadzic i nic pozniej żalowac ze sie za pozno zareagowało
Powiedz czy zauważyłas kiedy sie zaczęlo takie zachowanie, czy miało to np zwiazek ze szczepieniem, uwaza sie ze szczepionki moga powodowac autyzm, zaburzenia u dzieci :-(
Niestety Dr Cudo chyba nie jest tu najlepszym wyborem, juz lepszy moze ten neurolog Irlandczyk, lub jakas konsultacja telefoniczna z polskim lekarzem...?
Nie martw sie na zapas, obserwuj malucha, 9 miesiecy to jeszcze małe dziecko, powodem do niepokoju moze byc jesli wczesniej cos robił np papa, a nagle przestał, ale jesli jeszcze nie robił, to moze po prostu zacznie pozniej
Zycze powodzenia i trzymam kciuki
i tak jak Larcia napisała, ze jakbysmy sie wszystkim martwili to kazdy z nas widziałby u siebie mnostwo chorob, ale z drugiej strony dobrze ze jestes uwazna i nie lekcewazysz, bo to gorsze od nadopiekunczosci

Słyszałyscie o tym, ze to podobno prezydent kazał lądowac pomimo niebezpiecznych warunkow, juz ponoc w Gruzji była taka sytuacja ze tez kazał lądowac w zagrozonym miejscu, a teraz tez, bo nie było czasu na dojazdy i juz byli spóźnieni :sorry:

Andziulina słyszałam z powodu wulkanu, przykro mi, taks ie cieszyłas, ale pewnei jutro juz bedzie dobrze, mówili ze do jutra do 18 loty odwołane z UK i Irl

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry