Witam!
Nie mogę za wami nadążyc, w ogole rano tak mi komp zamulał, ze nie dało sie normalnie używac
Ja sie dowiedziałam, ze dopiero w środe przyjada z serwisu zobaczyc kuchenkę i jest to najszybszy termin jaki mieli

to to super, tyle czasu bez kuchenki :-(
CrazyGirl co do smoczka, mój Erys długo cmokał, az jak mial niecałe dwa latka, zrobiło mu sie zapalenie jamy ustnej i wtedy rzucił, a tez sie martwiłam jak to będzie
Jednak jak odstawił smoka to juz przestal spac w dzien
sa metody ze zamiast smoczka dziecku dajesz kubeczek albo prezent i ze smoczek dziecko musi samo oddac, albo ze daje jakiemus innemu dzidziusiowi, albo ze sie popsuł, ale to moze ssac popstuty wtedy
Na pewno nie rób tak, ze smok zniknie gdzies, bo to za duzo szok, moze zacznij jej ograniczac i stopniowo sama przestanie
Nie przejmuj sie ma jeszcze czas, nic na siłe, to nie jest 5latka gdzie wstyd ze smokiem sie pokazac, ani sie obejrzysz a sama odda :-)
Ela ja mysle, ze jak Ci twoja intuicja podpowiada ze cos jest nie tak, to lepiej 10 razy przesadzic i nic pozniej żalowac ze sie za pozno zareagowało
Powiedz czy zauważyłas kiedy sie zaczęlo takie zachowanie, czy miało to np zwiazek ze szczepieniem, uwaza sie ze szczepionki moga powodowac autyzm, zaburzenia u dzieci :-(
Niestety Dr Cudo chyba nie jest tu najlepszym wyborem, juz lepszy moze ten neurolog Irlandczyk, lub jakas konsultacja telefoniczna z polskim lekarzem...?
Nie martw sie na zapas, obserwuj malucha, 9 miesiecy to jeszcze małe dziecko, powodem do niepokoju moze byc jesli wczesniej cos robił np papa, a nagle przestał, ale jesli jeszcze nie robił, to moze po prostu zacznie pozniej
Zycze powodzenia i trzymam kciuki
i tak jak Larcia napisała, ze jakbysmy sie wszystkim martwili to kazdy z nas widziałby u siebie mnostwo chorob, ale z drugiej strony dobrze ze jestes uwazna i nie lekcewazysz, bo to gorsze od nadopiekunczosci
Słyszałyscie o tym, ze to podobno prezydent kazał lądowac pomimo niebezpiecznych warunkow, juz ponoc w Gruzji była taka sytuacja ze tez kazał lądowac w zagrozonym miejscu, a teraz tez, bo nie było czasu na dojazdy i juz byli spóźnieni
Andziulina słyszałam z powodu wulkanu, przykro mi, taks ie cieszyłas, ale pewnei jutro juz bedzie dobrze, mówili ze do jutra do 18 loty odwołane z UK i Irl