reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczko a cos ziolowego daloby rade?
Szczerze ci wspolczuje. Ja nie wiem, co to depresja. Nie jestem podatna na "doly" wiec ciezko mi sobie wyobrazic, z czym sie teraz zmagasz. Jesli czujesz, ze potrzebujesz fachowej pomocy, to nie czekaj!!! Masz rodzinke, ktora Cie potrzebuje i im szybciej sie z tym cholerstwem uporasz tym lepiej dla wszystkich...

reklama
Nie będę się wdawac w szczegóły,ale moją najbliższą mi ciotkę psychiatra,psycholog i psychotropy wyrwały od samozniszczenia.
Zresztą sama rok temu brałam xanax,co prawda krótko bo były mi potrzebne by przetrwac pogrzeb,ale były.
Depresja nie leczona może zniszczyc,a psychotropy dobiera się do osoby bardzo ostrożnie.Oczywiście nie jestem zwolenniczką psychotropów,ale uważam,że to mniejsze zło niż ukryta,nie leczona,zdradliwa i popychająca do samozniszczenia depresja :tak:
jesli jest to zaawansowana depresja to owszem,ale mysle anineczko i mam nadzieje, ze nie jest z Toba az ta zle...
ja mam dokladnie tak jak Tichonek i A. tez czesto pomaga mi sie otrzasnac,a wlasciwie potrzasa mna;-)Jestem zdania ze takie leki to ostatecznosc.Wiem ze moga pomoc,nie watpie-to jak rozowe okulary-ale jakim kosztem-na jedno pomagaja,na wiele innych rzeczy szkodza...

Anineczko-na depresję(skoro głowa do góry nie pomaga)zapraszam na ciacho-zaraz zrobię(Marta widziała,że składniki zakupuję).Madbebe chyba się ze mną zgodzi,że słodycz wskazany:)

nie no Dziewczynki-podejrzewam,że problem tkwi w tym,że jest straszna rozbieżność między pierwszą-jakże idealną odp a drugą...Kilka razy ja nie odpowiedziałabym na 1szą kropkę,ale druga była już tak dołująca,że stwierdziłam,że aż tak zle to nie jest...A tak poza wszystkim
Tichonku-nikt chyba nie ma niższej ode mnie samooceny...Zdarza mi się ryczeć,kiedy patrzę na siebie w lustro i mało kto,kto mnie zna pomyślałby,że to prawda:/

reklama
Hejooo:-) W ma tylko ostre przeziębienie płuca i oskrzela czyste całe szczęście :tak:Zuzanka waży 5200 i ma 56,5cm zuch dziewczyna:-) mąż jak wroci do domku mnie ukatrupi bo trzeci dzien z rzędu zaserwuje mu ryż:sorry: a on nie przepada to ziemniaczany chłop no ale nie mogłam się powstrzymać bo gulaszu nie starczyło by na dwa dni a tak mniejszą część wykorzystałam na zapiekankę ryżową a jutro będzie normalnie sosik z pyrami :-) ale udobrucham go gyrosem na kolację:-Dkurde jak wróciłam od lekarza wyszło słońce i nawet fajna pogoda była więc wstawiłam pranie ...a tu pranie się kończy a zaczęło padać:eek::wściekła/y:
Anineczko,Tichonku skoro nie "głowa do góry" to COCO JUMBO I DO PRZODU :-D:-D
a tak na poważnie mi wyszedł wynik 11 lekka depresja hmmm do przewidzenia u mnie :tak: parę lat temu przechodziłam depresję która do lekkich nie należała i właśnie byłam leczona psychotropami ale głównie neuroleptykami i jakoś z pomocą rodziny i terapii do tego udało mi się z tego wydostać ale nie powiem że wyleczyć bo uważam że depresję można tylko "zaleczyć" niestety to jest choroba charakteryzująca się nawrotami ale dzięki temu że przez to przeszłam wiem kiedy mi się zapala czerwona lampka żeby zacząć działać prewencyjnie:tak: także dziewczynki całym sercem jestem z Wami i nie bójcie się prosić o pomoc ;-)
Lady Zgaga a ja mam całą siatę pierogów w zamrażarce :-D
Agusiek Ty musisz wyjść zza szybki do ludzi i humorek się poprawi :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry