reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

MOniadan..mozliwe ze Emma miala 3 dniowke... Albert mial tez temp wachajaca sie od 37 ,4 do 38, 4 przy trzydniowce... mi Cudo mowila ze wcale dzieckonie musi miec temp ok 40 st rzy trzydniowce..
no a z tmi bablami to dziwne...wczoraj Aljadl truskawki wiec moze od nich..ale przedwczoraj ..niepamietam ale nie jadl.. hmm... albo na proszek..ale w kinie lezal na podlodze chwilke wiec moze od kurzu... juz sama nie wiem..

no i My chyba znowu zostawilismy ta czapke z ben 1 u Ciebie..haha

reklama
Witam mamunie.

AsienkaM1986 ja tez jestem tu nowa, wanie urodziam, tzn 10 tygodni temu............ mam zamiar popytac dziewczyn o pieluchy ekologiczne, czy któras cos o tym wie, moze któras z dziewczyn uzywala juz takich????
Podobno sa swietne i tysiac razy zdrowsze od papierowo plastikowych, chemicznie wybielanych pampersow...... mozna zamowic je przez internet i do wyboru mamy pieluchy, np. wielorazowe z organicznej baweny lub org. bambusa, sa przesliczne, czy ktoras zna temat ???
Witam kolezanke z mojego miasta.
Hej;-)
Witam nowe foremki:-)
A ja wpadlam z taki pytankiem: dziewczyny! orientujecie sie moze czy w irlandi mozna dostac mleko ryzowe???
W dunnsie,w tesco.
dzięki dziewczyny:))) byłam w pracy,szef mine mial kwaśną ale powiedział ze ok,tylko wpisał mi urlop bo powiedział ze to nie ja chora tylko dziecko:/dureń no!!!ale trudno:(
Dziwny ten twoj szef,skoro masz zwolnienie,nie ma chyba prawa zabierac ci urlopu?

Witam się z Polski-dolecieliśmy...Szczegóły opowiem może potem-teraz czas dla rodzinki:)))Pozdrawiam serdecznie-nie szalejcie;)

gastone wiem:tak:ale zaczął coś mi marudzic ze to dziecko chore a nie ja i jak to ja moge byc na zwolnieniu:confused:ale kłócic sie z nim nie będe:no:

Hello Dziewczynki
U nas chyba przelom nastopil z nocnikiem:-):-):-):-)
Rano Ada zawolala siku ale posiedziala 5 sekund i uciekla.
Jak ja ubieralam, to spytalam czy chce pieluche czy majtki. Wybrala majtki (tylko jej jeszcze nie zalozylam, bo wszystkie mialam na suszarce na dole), wiec jej wytlumaczylam wszystko jeszcze raz... Najpierw spytalam czy wie, gdzie trzeba siusiu robic. Pokazala na nocnik. No to powiedzialam, ze jak bedzie chciala siusiu i jak juz beda jej siuski po nogach lecialy :)-D) to ma szybko usiasc na nocniczek.
Zostawilam ja i poszlam sie myc. Lazila sobie po gorze i sie bawila pod moim okiem.
Postala chwilke ze mna w lazience i nagle wyrwala biegiem do siebie do pokoju. Nie widzialam, co robi, bo mi sciana zaslaniala. Jak skonczylam sie myc, to weszlam do niej do pokoju i patrze a ona nocnik z sikami podnosi, zeby mi przyniesc:szok::szok::szok:
Sama siadla i zrobila:tak::-) No szok i szczescie dla mnie jak nie wiem:-D:-D:-D

Teraz tez siedziala na nocniku dluuuugo. I nic:eek:
Zeszla na chwilke ale zaraz zaczela wolac. Szybko ja wysadzilam i znowu sukces:cool2::cool2::cool2:
Mysle, ze chyba najgorsze przetrwalam a teraz moze byc juz tylko lepiej:tak:

Zgaga a kiedy Wy sie przeprowadzacie?
My mamy przeprowadzke rozlozona w czasie:-) 4. czerwca dostajemy klucze i zaczynamy sprzatanie i przenoszenie. Do 9. czy 10. nas juz tu nie bedzie.
I tylko zastanawiam sie, co z internetem. Przenosimy swoja linie z eircomu. Wie moze ktoras jak dlugo to trwa?? Przeciez ja zwariuje bez neta i forum:eek:

Odnosnie spotkania-czy wszystkim pasuje czwartek na 13ta np.?Prosze sie tu zglaszac,wpisywac na liste :)
Mi czwartek pasuje. Bede sama i nie na dlugo bo A. ma wolne;-):sorry: Wpadne sama, bo to akurat pora drzemki Ady:-)

a Emka ma wysypke, to mozliwe ze miała 3dniówkę??
Monia, mozliwe. Jesli do dzisiaj sie nie doszukalas zadnych efektow tej temp. to raczej to trzydniowka byla:tak: a gdzie Emcia ma ta wysypke? I jak ona wyglada?

No, dziewczynki... Sie rozpisalam troszke ale musialam sie przeciez podzielic swoja radoscia:-D
Teraz uciekam sprzatnac troche a pozniej sie znowu odezwe
Milego dnia

Lubiczanka dobrze ze sczesliwie dolecielicie.Baw sie dobrze.
LadyZgaga gratuluje,teraz bedzie juz tylko lepiej.Zuch dziewczynka.U nas wciaz problem z kupa.....

reklama
Hejka
Renni- śliczne kwiatki :-) znasz się cosik na rodzajach i sadzeniu? Też bym chciała ogród ozdobić ale nie wiem jakimi...w domku miałam pelargonie - wytrzymała rok aż pojechałam do PL i uschła..z tęsknoty oczywiście ;-) Ostatnio kupiłam begonię i coś usycha :-( może ona na podwórko się nadaje a nie do okna w domu? W pl miałam mnóstwo kwiatów w domku ale zielonych w sensie bez kwiatowych - i każdy się zachwycał, że ładnie rosną..a tu lipa jakaś.. No i oczywiście nie znam się na roślinach sadzanych na podwórko.. Twoje są piękne - jakie mają nazwy? Gdzie i w jakiej cenie kupiłaś?
aaa...i witam nowe foremki :-)
Marta - a Ty chyba jedziesz do PL...? Może tam niech zbadają Szymka?
Lady - nie mam tej drugiej..a dziś jak myłam nocnik..to mi się przypomniało, że moi siostrzeńcy mieli taki nocnik z pozytywką..że jak się nasika to gra..może taki by Adulince podpasił?
Edit:o właśnie przeczytałam, że dziś Ci córa niespodziankę zrobiła :-) oby tak już zostało..:happy2:
Madbebe - a w tym abonamencie to liczą się w nim rozmowy? Czy to tylko abonament a rozmowy swoją drogą...? Bo mój płaci 20 euro na miesiąc bez abonamentu i też ma rozmowy w o2 free..ale chce nowy telefon to nie wiem czy się opłaca na abonament - w sensie tańsze są aparaty?
I chciałam jeszcze pochwalić przepis Agusiek - tort wyszedł superancki i co najważniejsze solenizantowi smakuje, że aż przysłowiowe uszy mu się trzęsą :-D
Ale powiem Ci że miałam obawę robić ten biszkopt..bo pianę z białek to ja na końcu dodaję a tu białka ubić najpierw i do nich potem kolejne składniki dodawać :szok: pierwszy raz w ten sposób robię ciasto - ale wyszło! I to jak szybko się robi-że szok! Jupi :happy2:

Do góry