reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

bry.png

Aj em,aj em:tak:Nie miałam czasa z rańca bo się za obiad i pranie wzięłam jak Radka odstawiłam do przedszkola.Wracając jeszcze plac zabaw zaliczyliśmy,potem P na lunch do domu przybył i tak jakoś zeszło do tej pory:sorry:
Widzę,że Lubiczanka doleciała:happy2:Miłego wakacjowania się życzę.Mam koleżankę,która na lotnisku pracuje i mówiła mi dziś,że wczoraj od 16-tej do dziś 12-tej lotnisko było close znowu:sorry:Ale już widziałam samolot nad moim domem więc otwarte:tak:normalnie ruletka z tymi lotami,jak Ci się uda-polecisz,jak nie-szlag Cię trafi:sorry:
Ku przestrodze kierowców z L:wracając z przedszkola widziałam jak się ładnie takie autko hajcowało:eek:Buchało i dymiło,że szok:shocked2:Nie wiem co się stało,ale widok był niezły,a ja oczywiście nie wzięłam jeden,jedyny raz telefonu ze sobą,cobym mogła fotki trzasnąć:wściekła/y:
Witam nowe foremki:tak:
Zgagulcu,gratki dla Adusi,zuch dziewczynka:tak:....ale mnie to chyba nigdzie nie podasz?:sorry:Raczej staram się porządek trzymać na włościach:sorry::-D
Marta,Szymciu zdróweczka życzę,biedulki:-(

reklama
no i przez ten ból głowy zapomniałam o Adusi:))gratki!!!mądra,zdolna dziewczynka:)))brawo!!!
nałykalam sie witamin,peralginy i czegoś tam jeszcze i czekam na efekty:/

Margaritta alez Ty zboczona...najpierw piszesz mi tu o bananie a pozniej cmok:szok::-D....ja tak nie chce wole najpierw cmok a pozniej mozesz sobie wciagac tego banana:-p:-D
Tichonku no tak ludzia sie car pali a Ty o zdieciach myslisz,trzeba bylo zdjac kapotke i gasic , dmuchac i wogole,ale widze ze Ty do pomocy to nie skora jestes;-):-D....

Lady a na mojej farmie bylas???
Sadze te wrzywka i iine duperelki zeby sobie farme powiekszyc i jakso ciagle brak mi tych paru tysiakow:-p.
potrzemuje nail-podeslesz?
A takze Horseshoe;-)

zgaga oddaj mi troche tego pEdu bo ja ledwo żywa:/
Szymek całe szczęście juz nie gorączkuje:) został jeszcze problem z oddychaniem:/
Chetnie bym Ci dala ale chyba sama go dostalam. A to, co zniego zostanie, na pozniej sobie zachowam, bo u mnie ostatnio z pedem tez ciezko:-D:-D:-D
Ale zdrowka zycze Tobie a zwlaszcza Szymonkowi. Ten, to sie nameczy bidulek:-(

Ku przestrodze kierowców z L:wracając z przedszkola widziałam jak się ładnie takie autko hajcowało:eek:Buchało i dymiło,że szok:shocked2:Nie wiem co się stało,ale widok był niezły,a ja oczywiście nie wzięłam jeden,jedyny raz telefonu ze sobą,cobym mogła fotki trzasnąć:wściekła/y:

Zgagulcu,gratki dla Adusi,zuch dziewczynka:tak:....ale mnie to chyba nigdzie nie podasz?:sorry:Raczej staram się porządek trzymać na włościach:sorry::-D
Oj, kochana... Jak trzeba bedzie, to i Ciebie podam:-D:-D:-D:-D
A, z tym brakiem aparatu... Zebys Ty zdjecia ze spotkan trzaskala, tak jak dzisiaj chcialas:-D:-D:-D
Lady a na mojej farmie bylas???
Sadze te wrzywka i iine duperelki zeby sobie farme powiekszyc i jakso ciagle brak mi tych paru tysiakow:-p.
potrzemuje nail-podeslesz?
A takze Horseshoe;-)
Ja na farmie to tak z doskoku przesiaduje, bo to A. ja oporzadza. Dzisiaj tylko wpadlam psiaka nakarmic, co by Irasiad z glodu nie padla:-D:-D:-D Ale przekaze, ze jest zapotrzebowanie na cos dla Ewelci, to pewnie Ci wysle;-)

A my po obiedzie.
No i ped sie skonczyl, bo sie objadlam i sie ruszac nie moge:eek:

Tichonku no tak ludzia sie car pali a Ty o zdieciach myslisz,trzeba bylo zdjac kapotke i gasic , dmuchac i wogole,ale widze ze Ty do pomocy to nie skora jestes;-):-D....
Tak!Żeby to dali!Straż ogrodziła auto,nie było dostępu:dry:Cholera i trochę mi zasłaniali:dry:No,ale gasili to jakieś wytłumaczenie jest:sorry:A śmierdzi do tej pory:baffled:

Lady Zgaga no ogromne gratulacje dla córci, zdolna dziewczynka, bo to chyba najtudniejsze jest do nauczenia zeby dziecko wolalo ze chce siusiu.
Moja Oliva to co chwile teraz wola , a ja jej na to sama sciágnij majtki- he he to idzie i sie rozbiera i celuje tylkiem na nocniczek he he.Na spacerach tez wola, ale na trwce nie chce robic:-), wytrzymuje az dojdziemy do sklepu z Wc:-). No wiec teraz juz macie z górki i najtrudniejszy etap za Wami

AAA i witam sie z WSZYSTKIMI Mamusiami:-)

A u nas dzis tak cieplutko od rana bylo ze zafundowalysmy sobie 3godzinny spacerek i hustawki,mala sie wybiegala caly obiadek wszamala, teraz tylko musze ja pilnowac zeby mi nie zasnela, bo wieczorem bedzie lipa ze spaniem :eek:

Wyczytalam tez tu o wysypce, no my tez to przeszlysmy, doslownie tydzien przed imprezká roczkowá- dostala wysoká temperature ponad 39stopni, trzymalo já to 3 dni, poxniej byl dzien przerwy i wyskoczyla wysypka na buzi, brzuszku, i pleckach po trzech dniach zeszla. Babcie radzily zebym já wykopala w krochmalu ale nie wybrobowalam tego sposobu, bo samo przeszlo.:happy2:

My juz w domku, Natalka sobie ladnie poplywala, poszalala na placyku zabaw a teraz odpoczywa i oglada baje.
Slonko dalej pieknie swieci, zaraz idziemy do znajomyh na grila.

Renni- śliczne kwiatki :-) znasz się cosik na rodzajach i sadzeniu? Też bym chciała ogród ozdobić ale nie wiem jakimi...w domku miałam pelargonie - wytrzymała rok aż pojechałam do PL i uschła..z tęsknoty oczywiście ;-) Ostatnio kupiłam begonię i coś usycha :-( może ona na podwórko się nadaje a nie do okna w domu? W pl miałam mnóstwo kwiatów w domku ale zielonych w sensie bez kwiatowych - i każdy się zachwycał, że ładnie rosną..a tu lipa jakaś.. No i oczywiście nie znam się na roślinach sadzanych na podwórko.. Twoje są piękne - jakie mają nazwy? Gdzie i w jakiej cenie kupiłaś?

Ja tez na roslinkach sie zbytnio nie znam, jednak czasem troszke eksperymentuje!
Z roslin ktore trzymam w domku moge polecic Ci wszelkiego rodzaju juki i draceny, mam tez drzewko pomaranczowe, latwe w utrzymaniu pod warunkiem, ze je czesto poisz i ma dostep do promieni slonecznych.

A jesli chodzi o roslinki na ogrodek to polecam Ci CORDYLINE-Red star jest dosc wytrzymala i sprawdza sie w tym klimacie.Wlasnie wczoraj ja kupilismy w B&Q za €7.99.
Polecam Ci rowniez cypress tree, jest juz z nami pare lat i nadal ladnie sie trzyma.

Kupilismy tez wczoraj Asian Lilies rowniez w B&Q
kosztowala cos okolo €5-6. Nigdy wczesniej jej nie mialam wiec zobaczymy jak sie przyjmie.

renni nie ma ja to pomoc córci ;-):tak:

Oj tak!;-)

szymciu.jpgpochwale sie moim chorutkiem:-) i zębiska też mu dają sie we znaki:sorry:jeden już chyba wyłazi???czy mi sie wydaje???:eek:

reklama
Zobacz załącznik 246548pochwale sie moim chorutkiem:-) i zębiska też mu dają sie we znaki:sorry:jeden już chyba wyłazi???czy mi sie wydaje???:eek:
Jaki on jest słodziaczek!:-)Nawet jak chorutki to wygląda tak ślicznie:tak:Koffany jest i tyle!A zębola to ja chyba widzę na dole,lewa jedynka:confused:Znaczy się młodego lewa,nie moja:sorry2:

Do góry