reklama

Mamy z Irlandii!!

ello!
u nas tez pochmurno..:eek:
spijam kawke,maz juz wlasciwie spakowany.Ja mam flakoskurcz z nerwow:eek:nie lubie jak on gdzies jedzie na dluzej niz dzien:sorry2:;-)
Dobrze ze mi chociaz auto naprawili:tak:
Idę dziś z Radkiem na spotkanie w szkole:sorry2:I mam sraczkę od rana:dry::-D...Żartuję,nie jest tak źle,tym bardziej,że dytę ze sobą ciągną:sorry2:bo się bojam sama,że coś nie skumam albo nie będę wiedziała co powiedzieć:sorry2:(co jest baaardzo prawdopodobne bo mam straaaaszną blokadę,chyba nigdy nie będę po angielsku mówiła:wściekła/y:)Ale obiecałam sobie,że będę próbowała sama coś wystękać,a Dytę muszę mieć w razie WU:sorry:...To która chętna za mnie chodzić będzie na wywiadówki?:sorry2:Siet!:wściekła/y:

wiem przez co przechodzisz..To mija dopiero jak sie odbrze osluchasz i zaczniesz miec do czynienia z jezykiem na dluzej,najlepiej codziennie,niestety:eek:Sama przez to przechodzilam..Jak zaczelam prace to zwiewalam po chwili 'konwersacji'...ze o strzelaniu buraka nie wspomne:eek::-D
A teraz sie uwsteczniam przez siedzenie w domu i musze sie zastawnawiac chwile przed skleceniem zdania..Ale jeszcze sie dogaduje:-Dtylko slownictwo ubozsze sie staje:zawstydzona/y::-(Zawsze sobie obiecuje ze sie za to wezme i d**a;-)
Wikta tez sie szczerzy do babci na skype i jak tylko ja uslyszy to robi jej 'pa pa':-DBabcia jest smieszna bo pokazuje jej zabawki,jakie to jej kupila i na nic tlumaczenia ze Wikta nie bardzo wie co znaczy babcia w telewizorze,ze o lalkach nie wspomne..;-):-D

reklama
Ciao!
Jestem dzis zdecydowanie nie w sosie! Spac mi sie chce jak choleraa! AZ mi sie oczy roluja pod powiekami. Alowi idzie nastepny zab i spi ze mna. Dzis postanowil wstac o 6 rano...:wściekła/y: Myslalam,ze sobie jaja jakies robi! Bylam na skraju ogluszenia go,zeby jeszcze moc pospac:-D ehhh..kawa nie dala rady....dalej ziewam i sie snuje w dresie....

Chcialam cos posprzatac,bo obiad mam wczoajszy ale tez mi sie nie chce...spacer?? Troche pizga...ale chyba pojde....boze ale marudze..bleeeeee

Anineczka- to swieta prawda z tym bb...ze to taka skarbnica wiedzy. Swoisty pamietnik! Juz kiedys mialam takie mysli. Ale ja nie moge znalezc mojego pierwszego posta...:-(

Znacie taka ksiazke 'Zabawy paluszkowe'? To taka ksiazeczka z zabawami dla dzieci za pomoca palcow i calych dloni...takie cos jak 'Wazyla sroczka kaszke' itp. Wlasnie mam ta ksiazke na kompie. Moze powrzucac na bb? Chcecie?

Witam
Misia dawaj:)
Tichonek trzymaj sie:)
Anieczka no masakra ja tez juz to wszysto pozapominałam:) Jak sie pytałam o rady gdzie kupic pieluchy itp i ze na gg gadalysmy jak mialam juz skórcze:)
Ale nigdy mnie w szpitalu nie odwiedziłas niedobra ty:)
Ja dzis luzik zjedlismy sniadanie chwila dla was kąpiel i lece do 3razyM na kawe:)
Lubiczanka ja tez sie ciesze ze mama przyjezdza jade po nia po 23 dzisiaj:)
Miłego dnia

he he co znalazłam na stronie 572 :-D

Misia pierwszego posta napisałaś 26 listopada 2008 na Mamach z Irlandii a brzmiał on :
"
Ciao Mamuski!!

Szukam Mam z Galway, ktore beda rodzily w czerwcu....chcialybysmy miec z fasolka kolezanki.....:)"

niestety trzeba wyszukiwac ręcznie postów a to może zając całe dnie.Jak właściciel portalu wróci z zagranicy to się go zapytam o lepsze możliwości :tak:

Załączniki

• ślicznotka.jpg
    ślicznotka.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 61
hej dziewczyny
nowá mamcie rowniez witam
A my dzis z mloda do 9,30 spalysmy:-) no ale co z tego ze dlugo spalysmy jak i tak sie nie moge rozbudzic i wlasnie kawke popijam bleeeeee

Miska dawaj te ksiazeczké:-) albo chociaz kilka znanych wierszyków, ja wlasnie ucze mojá Olivke jednego " w pokoiku na stoliku...." i wam powiem ze wczoraj to az mi lezka poleciala jak mloda sama powiedziala pierwsza czesc. ha ha a najlepsze jest to gdy jej próbuje podpowiadac to ona do mnie "mamus cicho ekika(tzn Olivka) sama."

Tichonku witaj w klubie bo ja myslalam zem sama na swiecie z taká blokada i ze nigdy sie nie przelamie a jestem tu juz prawie cztery lata, no ale tak to jest jesli sie czlowiek obraca wsrod Polaków a nie obcokrajowców.
No ale juz mi idzie ciutke lepiej bo do banku i do lekarza to sama chodze, he he zabrzmi to glupio ale przed wyjsciem zawsze sie przygotowywuje i pisze sobie na karce kilka zdan i sobie powtarzam przez calá droge. jesli ktos mówi dla mnie za szybko i niezbyt wyraxnie to poprostu mu mowie zeby mówil powoli no i wtedy rozumiem, gorzej jest jesli ja mam cos powiedziec wtedy nie sa to cale zdania lecz jakies pojedyncze slówka w stylu "KALI PIC KALI JESC " he he no cóz jedynym rozwiozaniem to faktycznie trzeba isc do pracy i miec stycznosc z jezykiem.

reklama
OK! No to tak. Bede zalaczac na raty bo wszytsko sie nie zmiasci na raz. To jest scan ksiazki.

Załączniki

• Zabawy paluszkowe 1.jpg
    Zabawy paluszkowe 1.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 69
  • Zabawy paluszkowe 2.jpg
    Zabawy paluszkowe 2.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 65
  • Zabawy paluszkowe 5.jpg
    Zabawy paluszkowe 5.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 89
  • Zabawy paluszkowe 4.jpg
    Zabawy paluszkowe 4.jpg