reklama

Mamy z Irlandii!!

chocolate wiem,ze jest sklep w którym zajmują sie takimi rzeczami typu komórki.
Tylko jak Ci to wytlumaczyc :dry:
Wiesz gdzie jest sklep z odzieżą szkolną? Obok jest rzeźnik.To na przeciwko :tak:

A wiecie coś na ten temat?
Zastanawiam się nad powrotem z dziećmi do Pl.
Mąż zostałby tutaj i dalej pracował a czy ja dalej miałabym szanse dostawać ChB i ECS ?
No i czy jak wyrobię im paszporty irlandzkie to będą dostawać zasiłek nie ważne gdzie mieszkają?

reklama
Anineczka ja znam pary, ktore dostaja ,,chb,, w sytuacji gdy tylko tata pracuje w ie a mama jest z dziecmi w Polsce i nigdy w ie na stałe nie była tylko w odwiedzinach. dzieki wiem gdzie jest sklep.

A ja mam pytanie czy ktos z Was ma telefon w ,,three,, ??Mam blokade na karcie(nie moge uzywac karty w innym telefonie tylko z 3) i nie wiem gdzie to mozna ściągnąć i za ile??wiecie moze??[/QUOTE]

tak maja ze karta startowa dziala tylko w tel z 3 nie da sie z niej korzystac w innych tel co maja zdjete simloki.Mielismy ten sam problem .W sklepie z 3 powiedzieli nam ze tak maja i tego nie da sie zmienic.

Anineczka wiem, że nie mieszkasz już w Tuam :sorry2:

Wiem również, że pracowałaś jako fryzjerka - więc stąd moje pytanie ;-)

Ponawiam je - jakie są ceny u fryzjera: obcięcie i pomalowanie włosów?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Anineczka wiem, że nie mieszkasz już w Tuam :sorry2:

Wiem również, że pracowałaś jako fryzjerka - więc stąd moje pytanie ;-)

Ponawiam je - jakie są ceny u fryzjera: obcięcie i pomalowanie włosów?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
O kurcze chyba do końca sie nie wytłumaczyłam :laugh2:
Ja moge Ci powiedzieć ile kosztuje strzyżenie męskie,bo odkąd tutaj jestem zawsze pracowałam w Barber Shop :tak:
I kompletnie nie jarze jak ceny sie kształtują w damskich salonach :no::no:
Mnie sie tylko wydaje,ze za strzyżenie wezmą do 20 euro a za farbe na całość (bo chyba o to CI chodzi-nie balejaż tylko kolor ) to do 40-50 euro.
Poradzę Ci tylko,żebyś przeszła sie na spacer.Zazwyczaj na szybach wystawowych są cenniki :rofl2:

chocolate dzieki.No właśnie tez znam takie przypadki,ale jakoś się cykam pobierać ten zasiłek jak bede mieszkała w Pl.
No ale najlepiej zadzwonić i sie dopytać

Dostałam pocztą formularz do Right Commissioner i w kopercie były też broszury informacyjne na temam łamania prawa przez pracodawce.
Pisze tam,ze pracownik nabiera praw pracowniczych po roku od rozpoczęcia pracy ale kobiety w ciąży to nie dotyczy!!!
Czyli szef nie miał prawa mnie zwolnic!!! :rofl2:
Wypełniam formularz i zaczynam walke :laugh2:

Dziewczyny jutro wam odpisze. Tyle piszecie ze po awarii mojego neta nie moge nadrobic:-p Wrocilam wlasnie z kontroli od gina.:crazy: No i na szwie wyszla mi blona:crazy: Przez to moge odczuwac bol przy stosunku (tego jeszcze nie wiem):dry::dry::dry::nerd::sorry2: Za 2 misiace do kontroli i jak sie ona nie zluszczy sama to bede musiala ja usunac.:baffled::crazy::crazy::crazy::-( No co za partacze. Wszyatko co moje jest jak najbardziej ok (macica, jajniki itd itp) tylko ten szew Grrrr:crazy::crazy::crazy: Dostala tabletki anty, ale dzis przy moim "pierwszym razie":-p musze bardzo uwazac bo juz jajeczkuje :-p:laugh2: Pozdrawiam i zycze kolorowych snow

keyma moja kolezanka zamawia sobie wizyte w domu przychodzi do niej dziewczyna z Polski. Za ciecie i farbe bierze 50-60euro(nie wiem czy dlatego ze czesto korzysta z usług ale to chyba stała cena).
Ja w salonie po przeciwnej stronie antykwariatu(na rogu sklep z rowerami) za ściecie w grudniu zapłaciłam 35euro

reklama
Hej Dziewczyny :-)
tak sobie was podczytuję, ale na codzien pisze w innym watku, wiec tu tylko wpadam od czasu do czasu ;-)
mam pytanie odnoscie GP, czy ktoras z was zmieniała sobie lekarza? jak to wyglada, czy trzeba przeniesc dokumentacje medyczną do nowego GP? nie wiem czy oni wogole prowadzą cos takiego, czy wszystko jest w systemie komputerowym?

Ah odnosnie fryzjera, to wybrałam się ostatnio na swoją pierwszą wizytę w zyciu, marzyłam o trwałej, bo mialam juz dosc długich włosow,a rude lub kasztanowe loki, to bylo to :tak: niestety fryzjerka( niby expert) spieprzyla mi fryzurke, obciela wlosy az do ramion, a trwala wyszla jak afro-na szczescie dzis po 3 dniach juz jej nie widac ( i dzieki Bogu!!!) wlosy sa troche wzburzone, ale mysle, ze uda mi sie je ujarzmic :tak: :tak:tak wiec na fryzjera to juz się chyba nie zdecyduję-bynajmniej nie na irlandzkiego :angry:

Paulineczka a mi 2 dni po porodzie puscily wszystkie szwy w kroczu, nie zajeli sie tym wogole, mysle, ze teraz ma to duuuuuzy wplyw na jakosc wspolzycia. mam do nich o to ogromny zal a na wspomnienie bolu jaki temu towarzyszyl robi mi sie zimno, no ale coz, moze przy drugiej dzidzi nie bedą mnie kroic ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry