reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hellow kobietki
Pauletto z ta przeprowadzká to idziesz jak burza, a z dziadami tak to jest, moj M tez reki nie przylozyl do pakowania jedynie wszystko przetransportowal i posprzatal stara chate wolajac kolegów na piwko a przy okazji zyskal pomoc i sam za duzo sie nie przemeczyl. Z drugiej strony wiesz gdzie co masz jesli sama pakujesz i sprawniej pojdzie rozpakowywanie. Acha a ty w tym Tuam na medows bedziesz mieszkac? Mam tam chyba znajomych kto wie moze sie zapoznacie na jakims spacerku, bo oni maja dwie dziewczynki jedna 8 a druga okolo 10miesiecy.Mnie tam w Tumanowie sie fajnie mieszkalo bo ja na Woodfield(duzo Polaków tam mieszka) stacja po nosem, lidl pod nosem w centrum dwa polskie sklepy i troszke sklepów z ciuchami bylo gdzie pochodzic.

aj normalnie chyba ogrzewanie wlacze bo cos mi pi...xdzi w domciu az mi gesia skorka wyskoczyla brrr i druga kawe lykne.... na rozbudzenie.

Cześć wszystkim. Już tak dawno tutaj nie byłam, ale wy już wiecie dlaczego, bo widziałam, że Lady Zgaga was poinformowała. I dziękuję wszystkim za gratulacje

O 10.56 właśnie minie tydzień jak jesteśmy już razem :-D Tydzień po cesarce, a ja czuję się swietnie. Mała Emilka też jest kochana. Nie chcę jej chwalić, bo obroci się nie tak jakbym chciała :tak: Postaram sie wrzucic tutaj zdjęcie. Jeszcze raz dziekujemy!!! A teraz uciekam, bo mała właśnie budzi się na karmienie, po długiej nocy :tak:

Ostatnia edycja:
Bry:-)
Dostałam dziś @ więc mam nadzieję,że mój "wspaniały" nastrój jeszcze troszkę i minie:sorry2:Poza tym mój P powiedział,że nie będziemy siedzieć cały tydzień jednak w domu tylko gdzieś wybędziemy:-)Jakieś parę haroszy wyskrobiemy:sorry2:Znów się zakup książek oddali w czasie:sorry2:Ale trudno,księgarni nie zamykają,a urlop tylko tydzień trwa:tak:Jeszcze nie wiem gdzie się wybierzemy,ale zawsze to nie siedzenie w domu:tak:
Lewcia,czekamy na fotki:tak:
Lubiczanko,wiem,że ostatnio nasmędziłam Wam konkretnie,wybaczcie ale ostatnie tygodnie dały się nam we znaki straaasznie:baffled:Wypadek P (co za tym idzie mniejsze pieniążki w pracy),nasze nie rozpoczęte staranka,zabranie MC i jeszcze jeden pechowy wypływ gotówki z konta:wściekła/y:No nie było z czego się cieszyć:sorry2:Miseiąc wyprzedaży a my bez nic,że tak powiem:-(
A dziś mój P w pracy (się urlop zaczął:confused2:) a my z Radkiem dopiero śniadanie będziemy jeść,potem chłopaki fryzjera muszą zaliczyć bo zarośli niemiłosiernie a ja zakupy(ale skoro gdzieś wybędziemy to skromniejsze)...
Miłego weekendu:tak:

Ostatnia edycja:
a nie wiem czy pamietaasz, ze ja do Galway to w środę sie wybieram....

ja pamietam..wiec jesli jakies chetne sa na spotkanko to zapraszam do mnie :) a pwiedz w jakich godzinkach bedziesz??

Moniadan... dzisiaj zaczelam ta dietke i kurcze jaks mi ciezko ..chce mi sie slodkiego albo chlebka..haha... na sniadanie zjadlam tylko twarozek i 2plasterki wedliny

Witam sie z ranka.
Tichonkowa usmiech prosze!Nie smecic mi tutajj!!!!

Pauletta kochanie,te zabezpieczenie na okna mozesz kupic wszedzie gdzie maja rzeczy dla dzieci.U nas sa w Smyth np.Na ebayu tez mozna kupic.http://shop.ebay.ie/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=Clippasafe+Window+Lock+
Wiem bo wlasnie tez zmierzam kupic,bo spac nocami nie moge ze moje dziecie przez okno wyskoczy.<Mysle ze te zabezpieczenia sa o tyle fajne ze okno moze byc uchylone,natomiast klamki to juz tylko zamkniete,a wietrzyc przecie trzeba.Tylko pamietaj ze one sie montuja za pomoca dwoch srobek wiec wwierci w okienko sie trzeba ;-)

Ostatnia edycja:
Renni-a jak...trzeba czasem poczarować;)
Tichonek-a może do nas?Co do MC-witam w klubie.Nam też zabrali:(((Jeśli o książki chodzi(ja kupiłam komplet dla dadzi i Dawidka za 110e z przesyłką)to polecam-schoolbook.ie.Mają 5%zniżkę:)))i do drzwi Ci kurier przynosi:)
Monidan-teraz to już nie tylko nie zazdroszczę Wam upałów,ale zaczynam współczuć.Bidulki
Kamcia-Martini jest,tylko czekam na wiadomość czy przyszłą niedzielkę masz wolną(bo wolałabym jednak z J przyjechać:))
Anineczko-a Wy kiedy przyjedziecie?Dziś czy jutro?

Witam mamunie:-)
Dlugo mnie nie bylo i nie dam rady nadrobic wszystkiego.Wrocilismy wlasnie z dwutygodniowych wakacji w Pl bogatsi o 4 zeby u Tobiego.Dlugo byl bez zebny a w Pl az 4 naraz-chyba dzieki temu sloncu:-DAle faktycznie slonca to nam nie brakowalo,jak dla mnie bylo za duszno,nie mozna bylo sobie posiedziec na dworze.Dobrze,ze Tobi mial basenik na dworze to sobie skorzystal.Chociaz tez meczyly go te goraczki,zle sypial,caly byl wysypany w potowkach.Szczerze to juz z utesknieniem czekalam na powrot do Irlandi.Jednak tu mi lepiej:tak:no moze z malym wyjatkiem,ze wrocilam do znowu do domu pelnego ludzi:wściekła/y:Maly zasnal to moze ja w koncu pojde wypakowac walizki.Milego dnia drogie Panie:-)

Lubiczanko też znalazłam tę stronę:tak:,dzięki.W sumie to Radka książki nie będą aż tak drogie bo wychodzą jakieś 40 Euro i mamy księgarnię pod nosem praktycznie,ale raz,że na razie musimy się wstrzymać skoro chcemy gdzieś wyskoczyć a dwa,że cały czas chodzi mi po głowie przeniesienie Radka do tej szkoły na moim osiedlu a oni mają inną listę książek więc muszę w końcu z P pogadać bo on jest na razie na nie:dry:
Jeśli zaś chodzi o Twe zaproszenie to może skorzystamy ale tak tylko z kawki:tak:Nie wiem jeszcze jak to wyjdzie ale myślimy na klify skoczyć i ocean zobaczyć bo ja nie widziałam a być może nieprędko będę miała sposobność:sorry2:Ale możliwe,że i kuzyna w Cork nawiedzimy to być może,być może o Cashel zahaczymy;-)Nie wiem jeszcze na prawdę,wyjdzie w praniu:tak:Dziękuję za zaproszonko jeszcze raz:happy:
Natomiast jeśli o MC chodzi to pies im mordy lizał,skurczybyki pieruńskie:angry:Wam pewnie zabrali boś do pracy wróciła?A u nas nic a nic się nie zmieniło,po prostu zabrali bo stwierdzili,żeśmy na ich listy nie odpisywali:crazy:...Jakie listy?:wściekła/y:Zresztą pisałam o tym,pewnie widziałaś:sorry2:Mam nadzieję,że nam jednak przyznają bo się pochlastam:baffled:

Wiesienka,Renni jakby co to za 1/2 roku mnie zabierzecie ze sobą?:sorry2:...Ale pewnie i tak mnie ominie znów wyprzedaż bo w Polsce do 16 stycznia będę a jak wrócę to goła i (mam nadzieję) wesoła:-D
wilwia witamy w Irlandii:tak:
Jeszcze troszkę i się wszystkie zjadą foremki i znów będzie jak za dawnych czasów,ruch ,gwar...:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze odnosnie tych klamek.
Ja tym zabezpieczeniom nie ufam, choc pewnie w 100% spelniaja swoja funkcje.
Mnie rozwiazanie klamki z kluczykiem najbardziej przypadlo do gustu. :tak:Tu upalow strasznych nie mamy wiec okno na noc jest zamykane na kluczyk,(dzieki temu spie spokojnie) pokoj Nati jest na gorze wiec w ciagu dnia sama tam nigdy nie przebywa i okno moze byc otwarte non stop.Wiercic dodatkowych dziur nie musielismy bo stara klamka wygladala dokladnie tak samo jak ta tylko byla bez kluczyka.

Tichonek-jasne kochana, ze zabierzemy! ;-):tak:Nie ma to jak szoping w wiekszym gronie!:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry