reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Kamcia-kysz kysz(a właściwie kusz kusz-czyli kuszę;))
Monidan-no ja to potrafię;)dołączysz?
Asieńko-znowu???No nie-buziaki dla Anulki...może przed wizytą sama spróbuj jakiś syropek czy cuś.Oby szybko przeszło
Madbebe-normalnie współczuję tej zimnicy:(W super value są koce elektr.za 20e;))Ja też sprzątam codziennie(coprawda nie świątecznie jeszcze),coby teściówka nie jęczała,że nic nie robię-choć i tak pewnie jej sę wydaje,że nic tylko przed kompem siedzę:/w du...to mam:p
Bina-pewnie,że fajna sprawa takie cuś...Nie ma to jak słyszeć ten "tupocik konikowy"Twojego własnego maluszka...

reklama
Asieńko-znowu???No nie-buziaki dla Anulki...może przed wizytą sama spróbuj jakiś syropek czy cuś.Oby szybko przeszło
Daję jej syrop na kaszel, nurofen. Wieczorem wysmaruję jej nóżki i klatkę. Chcę iść do lekarza, żeby ją osłuchał, żeby się jakieś zapalenie oskrzeli nie daj Boże nie przyplątało. Przez rok nie chorowała wcale a tu znowu...

Larcia-nieee no nie jest az tak strasznie;-)malej pokoj jest najzimniejszy,bo ma 2zewnetrzne sciany,ale tam jedynie drzemke za dnia odbywa,przy wlaczonym grzejniku, wiec nie marznie;-)Na pocz. grudnia go ociepla.
I kuchnia jest dosc zimna(ta sama sytuacja co z malej pokojem),ale w przyleglej jadalni jest 2gi kominek,wiec jest OK.
Tu problemem sa tez nieocieplone podlogi...Tamtedy wszystko wywiewa.Ale jak mowie-w tym roku zrobia malej pokoj i korytarz jesli sie uda,a do nastepnej zimy reszte,wiec bedzie git.Najwazniejsze ze zrobia:tak:;-):-)

No ja ostatecznie zewnetrzne okienka pomylam,jeszcze wokol domu ogarnelam..z mama na skype pogadalam,a Wikta jeszcze spi;-)
Ide cos zjesc i polookac na bilety na wielkanoc,bo wybieramy sie do PL:tak:Teraz tylko jest problem bo tra tez tesciowa nawiedzic i kombinuje jak tu sie dostac z lubina do mnie:baffled:Nie usmiecha mi sie za bardzo jechac z mala pociagiem przez cala Polske:baffled:Trza pomyslec..;-)

musze przyznac ze od kad dowiedzialam sie o aspartamie kilka miesiecy temu to bardzo dokladnie czytam wartosci odzywcze produktu.zadnych dietowych napojow czy slodycz w moim domu nie znajdziemy,moj maz tez przeszedl na moja strone,choc irlandczycy nie zwracaja uwagi na to,moja tesciowa nie wiezy w to.ja sie naczytalam za duzo na ten temat i naprawde przerazilo mnie to.

Ostatnia edycja:
hejka
Moje male dziewcze ma znowu kaszelek(kurcze nie wiem co z tym chorobskiem bo tak raz miala 3 dni garaczké poxniej 1 dzien OK i 3 dni kaszelek poxniej znowu 1 dzien OK i znowu 1 dzien garaczki i 2 dni oki a dzis znowu kaszel):wściekła/y:z rana ma kaszelek taki urywajacy sie, caly dzien oki i wieczorem znowu churchla ehhhh i co z tym zrobic?:confused:
No dzis mnie jakas swiateczna wena dopadla i skonczylam paniá mikolajawa z masy solnej:-D i jeszcze ide cos porobic :nerd: ha ha zebym to ja miala taka wene do swiatecznego sprzatania jak madbebe za okna sie wziela. ja jedynie moge pomyc od srodka, bo od zewnatrz to rady nie dam przez to ze tutejsze okna na zewnatrz sie otwierajá.:wściekła/y::angry:

Bry:-)
Jestem cała i szczęśliwa:-):-)
Po pierwsze musiałam zmienić suwaczki bo ciąża jak w mordę strzelił,tydzień starsza:tak:A więc dziś nowe suwaczki ale już jutro znów:-D
Po drugie 4,5 godziny nie moje:baffled:Ale przeżyliśmy:tak:Akurat do Swords wróciłam i Radka ze szkoły odebrałam:tak:
Po trzecie już jest pewne,że dzidzia jedna w drodze,uff...
Pokłuli mnie niemiłosiernie:sorry2:Zawsze jest problem ze znalezieniem żyły u mnie ale dziś to już miałam dość jak mi tam pielęgniarka gmerała,szukała,drugą rękę męczyła,ściskała i tak z 15 minut:wściekła/y:Na szczęście znalazła ujście i 4 ampułki mi od razu upuściła:sorry2:
W domu sobie mierzę ciśnienie i zawsze jest ok,czasem nawet za niskie ale mam syndrom białego fartucha i zawsze,czy to u lekarza czy w szpitalu ciśnienie bach do góry:baffled:No i miałam 147/87:dry:I kazali mi na koniec,po scanie wrócić i zmierzyć jeszcze raz:sorry2:A po scanie już byłam cała szczęśliwa i rozluźniona i ciśnienie 127/67:-)
Moje cudeńko ma 9 cm i jest very activ baby:sorry2:Dłuuugo miałam scan bo co go lekarka chciała zmierzyć to się obracał albo kopał,na koniec się tyłkiem odwrócił:-DCoś czuję,że będzie taki dzieć ruchliwy jak Radek:sorry2:
Następny scan mam 27 stycznia (24tc):tak:
Może wtedy będzie płeć widać bo dziś się nie dało...A i jeszcze w Polsce będąc,mam w planach USG więc może tam...Się zobaczy ale czuję,że syn i to piłkarz jakiś:-D
witam mamunie,u nas pieknie swieci sloneczko choc zimno ze hej.
dziewczyny mam pytanie czy ktoraj z was miala baby heart monitor,zastanawiam sie czy go kupic,bylam dzis u znajomej i ona go miala i slyszalam mojego malenstwa bicie sreduszka,cudowne uczucie az lezla sie w oku zakrecila slyszac takie piekne bicie i majac pewnosc ze dzidzia tam jest. zastanawiam sie nad tym sie czy warto kupic?
Ja będę miała za jakieś 2 tygodnie:tak:

I na koniec przedstawiam mojego maluszka:

Załączniki

• Dzidziuś_800x601.jpg
    Dzidziuś_800x601.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 59
kasiuleczka-sila wyzsza...;-)Uwierz mi,gdyby twoje wygladaly jak moje po tych ulewach tez bys sie za nie wziela:tak::-)
Moze syrop z cebuli jej zrob...Kurcze coraz wiecej teraz slychac wlasnie o takich katarach, kaszlach nawracajacych, bez goraczki i niewiadomo skad:baffled:Jakis wstretny wirus panuje.
Wikta od wczoraj za to srajdoli straszliwie.Po kazdej kupie musze ja przebierac:baffled:Zab juz wylazl kolejny wiec na co tym razem?:baffled::confused:dzis rabo bylo OK,a teraz znowu.chyba po ogorkowej..:zawstydzona/y::dry:Zobaczymy jutro..:tak:;-)
Ide na spacer na wioskie;-):-D
edit:Tichonek-a widzisz i po strachu!slicznosci masz w tym brzuszku i lezy grzecznie,co Ty piszesz ze pilkarz jakis..
:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry