reklama

Mamy z Irlandii!!

siemanko

u mnie ponownie domowe przedszkole i 6 szkrabow ..
pogoda piekna ..juz 2 praleczka chodzi .. dzieci w miare grzeczne hihi...

wizytujacym brzuchatka udanych wizyt i dobrych wiadomosci zycze

milego dnia zycze calej reszcie i spacerkow udanych

reklama
Bry:-)
Ja pospałam do 10:15:-)Młody wstał troszkę szybciej ale po cichutku sobie bajkę oglądał:tak:I u nas pięknie na dworze i pralka się kręci:tak:
Potem jakiś plac zabaw trza zaliczyć:-)
GLIWA udanej i szybkiej wizyty:tak:
Lubiczanko i Tobie również:tak:Czekamy na wieści jakiej płci dzidzia u Ciebie pomieszkuje:-)I zdjęcia z USG:tak:Muszą Ci zrobić,jak nie będą chcieli to walcz,że połówkowego nawet nie było:dry:
MartaF śniło mi się dziś,że Cię odwiedziłam,siedziałam,ciachem się opychałam,herbatkę spijałam i w końcu mówię:"Kurczę,przecież Ty miałaś dziś dziećmi Darii się zająć" a Ty na to:"A kij jej w oko!":szok::-D:-D:-D
A ja wczoraj rozmawiałam z mamą i mi powiedziała,że przyszedł list do mojego P na mój adres:sorry2:...Dziwne bo on tam nie jest zameldowany,ale nic to...I list jest wezwaniem do zapisania Radka do przedszkola od września bo 5-cio latka obejmuje obowiązek przedszkolny:sorry2:Kurczę i będę musiała już od tego września potwierdzenie z irlandzkiej szkoły chyba wysyłać,że Radek tu się uczy:sorry2:
Muszę zadzwonić do tego przedszkola i się dowiedzieć...

Hejoo:blink: u mnie zdychania ciąg dalszy :dry: samopoczuciowo aż tak źle nie jest ale moje gardło to porażka jakaś:wściekła/y: od kaszlu wszystkie mięśnie mnie bolą normalnie mam zakwasy na brzuchu :baffled: szkoda, że nie produkują części zamiennych do ludzi to bym sobie gardło wymieniła i byłoby cacy ;-)
Ewelci bomba filmik a mnie zadziwiło najbardziej w jaki sposób mały orientuje się jeżeli chodzi o prawo-lewo :szok: toż to masakra jakaś :rofl2:
Powodzenia dziewczyny na wizytach u lekarza :tak:

Tichonku ja taki list już wyciągałam z Antka szkoły. :tak: Jak zapytałam kobiety w sekretariacie szkoły w PL czy ma byc tłumaczony to ona tylko zapytała "A jak pani myśli" :baffled: nooo to ja myślę,że nie przetłumaczę.Cholercia jeszcze na przysięgłego mam wydawac? A co oni nauczycieli j.angielskiego nie mają w szkole.:dry: pierdzielę,nie tłumaczę :no:

Pauletta zdróweczka.Też bym sobie co nie co wymieniła,no może nie gardło,bo mnie nie boli,ale inne częsci ciała czemu nie :rofl2:

No,pewnie,co oni są pogięci?!:szok:
Ja też nie będę tłumaczyć:no:
A Ty czemu do szkoły w Polsce miałaś to wysłać?My dostaliśmy list z przedszkola:sorry2:Muszę tam zadzwonić i spytać czy do nich mam ten list z tutejszej szkoły wysłać czy gdzieś do urzędu nad nimi:sorry2:

Dzięki Dziewczynki
Tichonku-cóż za straszny sen!!!Oczywiście o ostatniej kwestii mówię;)
Ja też wyciągnę ze szkoły takie zaświadczenia,ale do szkoły gdzie jesteśmy zameldowani wysyłam,a nie do kuratorium:)
Anineczko-a cóż Ty byś w sobie zmieniła,co???
Pauletta-a te herbatki rozgrzewające typu cold&flu nie skutkują-bo J na gardło zawsze chlipie:)Zdrówka...
No idę,bo dzieci trzeba dokarmić i coniektórym pampra zmienić żeby do Marty sępy nie człapały...Dawid właściwie z głowy-ma cały plan dnia;)

Tichonku a czemu przedszkole? No mój synuś rocznikowo starszy to do zerówki się kwalifikuje,wcześniej nic nie musiałam do przedszkola wysyłac.A nasza szkoła na wiosce ma oddział zerówkowy i tam mam wysłac :tak:

Lubiczanko oj znalazło by sie coś :rofl2:

Lubiczanko a Dagmarze do przedszkola w Polsce będziesz wysyłać?I rozumiem,że też nie tłumaczysz?
I mam jeszcze jeden dylemat urzędowy,że tak powiem,ale to tu opisałam: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...we-w-irlandii-12307/index359.html#post6976845
Jakby ktoś był tak miły i zajrzał a jeszcze lepiej mi odpowiedział to będę bardzo wdzięczna:sorry2:Bo szlag mnie trafi prędzej niż sama to rozkminię o co chodzi:sorry2::-D
Anineczko no list przyszedł z przedszkola bo Radek w czerwcu 5 lat skończy i nie zerówka dla niego od września tylko przedszkole:tak:Tam jest napisane,że obejmuje go już od września obowiązek przedszkolny (kiedyś chyba tego nie było,ja nie chodziłam do przedszkola tylko od razu do zerówki):tak:Radek w 2006 urodzony i ponoć to jest ten rok,który już musi jako 6-cio latek iść do szkoły ale jako 5-cio latek (tego września)musi odbyć przygotowanie przedszkolne by we wrześniu 2012 iść do zerówki w szkole:tak:Namichtałam:baffled:Ale rozumiesz?:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
witam po pierwszym dniu pracy:-)

tichonek no niezły miałaś sen:/:/a na herbatke i ciacho zapraszam!!!:-)

mam 10 dzieci w ogrodzie:szok::szok:jak nie będzie mnie długo to znaczy ze mnie wykończyły:baffled::-D

dla Oliwki tez list przyszedł ze szkoły ale mama tylko była w szkole i powiedziała ze tutaj chodzi

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry