reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Anieneczko no dobra,nikt mu nie kaze malowac....my chcielismy sami pomalowac a chcielismy zeby nam farby dal....a to juz jest znaczna roznica....
A kominka tak naprawde wymieniac nie musi wystraczy ze odczepi rurki od gazu i po ptokach,...M sam by to zrobil..tylko slyszalam ze musi to hydraulik zrobic - koszt 20e...bo jakis papier wystawia...chyba wlasnie do ubezpieczalni...\
byl gosc od alarmu rowniez...spisal cos tam...;;.i powiedzial ze on nic na razie nie wie....:baffled:

to chodz by nawet to ja mu nie podpisze na razie tej umowy.....
ogrzewanie nie chodzi tak jak powinno,a te jelopy mowia ze jest ok...:sorry2:....
landlort mial juz przywiesc farby tak naprawde tylko z zona mial o kolorach rozmawiac....i co?kota ogonem odwrocil.....
4tyg mial na to i co?olal sprawe...jak ja teraz poszlam do agencji to chca sie zesrac ze wszystkim....
niech se wpusci tu dzipsow to zobaczy co mu z chata zrobia:baffled:
spadam narazie bo mam cisnienie podniesione...kawke walne zaraz

ewelcia normalnie musisz dac 28dni wypowiedzenia. Mozesz wyprowadzic sie w kazdej chwili,z dnia na dzien, ale i tak musisz zaplacic za ten miesiac, zeby odzyskac deposit. My na ostatnim zamieszkaniu dogadalismy sie, ze nie zaplacimy miesiaca, ale za to wezmie sobie z depozytu. Z kolei z tego domu wyprowadzamy sie wogole nie placac, beda zmuszeni sobie wziasc z deozytu, jaka agencja tak ich traktujemy hehe. Ale wszystko to kwestia dogadania sie. ALE SKORO Ty juz masz koniec umowy, to nie musisz im dawac wypowiedzenia, poprostu mowisz, ze nie przedluzasz umowy, wiec 31lipca musisz zrobic out z domu i deposit dostaniesz spowrotem. Co do malowania, to landlord tego nie musi robic, ale jesli mieszkacie tam juz jakis czas, a sciany potrzebuja odswiezenia, to tak- mozesz powiedziec o tym i wtedy powinien odmalowac. Kominka nie musi Ci wymieniac, tak samo z alarmem. To by byla tylko jego dobra wola. Jesli mu zalezy na Was, to powinien pojsc Wam na reke chociaz z czyms. To prawda, ze oni nie doceniaja dobrych ludzi, ty chcesz dobrze, bo dbasz o dom itp, a oni maja to gdzies. Ja tez myslalam, ze trafilismy wkoncu na fajny dom, bo koles szukal kogos, kto bedzie dbal, ale jak On nie dba, to czemu ja mam to robic?Dlatego mam dosc, bo jeszcze dzieki Naszej kasie mortage splaca, wiec mowie sajonara i bede od 1 sierpnia w swoim domu juz!Jak cos bede chciala zrobic to zrobie.

Ostatnia edycja:
Larcia czyli dostaliście kredyt? Gratulowac?
Mogłabyś mi podac jakiegoś linka,który mówi,że landlord powinien odświeżyć malowaniem dom? Miałabym podkładkę kiedy rozmówimy się w tej sprawie z landlordem.

Ja wiem ewelcia,że człowiek chce jak najlepiej,w końcu mieszka w tym domu i chce by mieszkało się dobrze.Nam landlord odmówił malowania i dawania farb,bo on wynajmuje za ileś tam,a mortage ma jeszcze większy niż za wynajem..a co mnie to obchodzi :sorry2:

My na szczęście raz tylko przez pół roku może należeliśmy do agencji,a tak to prywatnie,niestety co raz mniej jest chat,które można wynając bezpośrednio od landlorda :baffled:

No to nasz wspaniały landlord to sam o powiedział:baffled:Malować-nie,dać farby-nie,P sam pomaluje-nie:baffled:Boszsz co za kiep:wściekła/y:
Dziewczyny gdzie kupię patelnię teflonową i jak się zwie?Szukałam w Argosie,Home Store ale nie ma żadna w nazwie "teflon":sorry2:Chodzi mi o taką do smażenia bez tłuszczu:tak:

Tichonku no ale przecież Tefal ma powłokę teflonową.:eek: i spokojnie można bez tłuszczu na tym smażyc.
Ale my jak już to na patelni grillowej smażymy bez dodatku tłuszczu,zdrowo i ładnie przy okazji wyglądają dania.

Ostatnia edycja:
Może głupio spytam,ale wszystkie patelnie Tefala są teflonowe?:zawstydzona/y:Bo ja mam takową ale na bank na niej bez tłuszczu nic nie usmażę ale to pewnie przez to,że jest porysowana:sorry2:Ona była już w tym mieszkaniu,ktoś ją sprofanował:-D
A tak grillowa to gdzie jest dostępna?I jak wygląda?
:zawstydzona/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry