reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
lubiczanka ja nie to ze na bezsenność cierpie tylko na lotnisko musiałam jechac:/:/

juz po pracy i chyba na zakupy do Clonmel sie wybiore,może coś znajde siostrom fajnego:-)

Hello
Lubiczanko... KONTROLA!!!!!!:-D:-D:-D:-D
Kamcia, ale ze masz nadzieje, ze bede tu teraz czesciej zagladala czy moze o pisanie Ci chodzilo??;-):-)
A u nas pogoda nastrajajaca inaczej:baffled: Niby lepiej niz wczoraj, bo pada z przerwami a wczoraj od godz 14. do chyba 18. non-stop. Wczoraj sie ogarnelam, poubieralam dzieciaki i wyruszylam na podboj wsi. Mialam w planach poczte, zeby ten cholerny mandat w koncu oplacic i chcialam kupic jakies gnaty na zupe. Wychodze z domu a tu mzawka:baffled: Taka drobna, ze nie widzialam jej przez okno ale za to doskonale bym ja odczula. Chcialam przeczekac ale sie poddalam:angry:
A my wczoraj, odziwo, dostalismy wezwanie dla Julka do health centre na bilans. Nie wiem czy to ten spozniony na 9 miesiecy czy moze teraz robia na rok:confused: To sobie za tydzien pojdziemy i sie dowiemy wszystkiego:tak:Nie wiem ile mlody wazy i mierzy wiec tego najbardziej sie chcialam dowiedziec. Bo to, ze sie prawidlowo rozwija i jest bardzo inteligentny, sprytny i sprawny, to wiadomo:-D:-D:-D Nawet, gdyby nie byl, to wiem, ze i tak to uslysze. Standardowo;-):-)
No nic, lece do garow. Milego dnia i pozdrowionka dla Was wszystkich.
P.S. Lubiczanko, ja Cie sledze!!! Tzn na forum tylko Cie sledze:-D

hejka!
Lubiczanko no to lipa z tym dentysta wyszla....
Lady ja tez obstawiam ze to ten na 9miesiecy!
Anineczko i jak tam zakupy zrobione?

bylam z rana w agencji!
lipa jak nic...
powiedzialam ze gadalismy 1miesiac temu z landlordem o malowaniu,alarmie i zeby nam wymienil kominek...(mamy na gaz a chcielismy zeby bylo tak normalnie)...i pwoeidzialam tez ze potrzebujemuy hydraulika bo grzejniki ciekna i nie oddaja za bardzo ciepla...
Babka w ogole w szoku,ze my z landlordem gadalismy ze jak i po co,na co?:angry:
zadzwonila do calego szefa agencji(swego ojca) ten jelop powiedzial ze hydraulik zaraz bedzie,o malowanie ze da znac i tak samo i o kominku....a o alarme,najpierw sie spytala czy na bank potrzebujemy-wiec mowie ze tak...a ta za chwile ze landlort szuka od tygodnia,sprawdza ceny itp.i w przyszlym tyg ma montowac:dry:
Dochodze do domu,hydraulik czeka:tak:....posprawdzal,nic nie zrobil i mowi ze jest ok:wściekła/y::wściekła/y:ta sama spiewka co kiedys/....gadam jelopowi ze malo tego ze ciekna to jeszcze sie dlugo nagrzewaja a ten swoje:wściekła/y:
Za chwile sms z agencji....landlord da farbe jak podpiszemy umowe a kominka nie wymieni bo bedzie placil drozsze ubezpieczenie od domu albo z enie bedzie mogl wcale ubezpieczyc..:angry::baffled:........o alarmie cisza:wściekła/y:

powiedzcie mi laski jak teraz mi sie konczy umowa ostatniego lipca i jednak zdecyduje sie wyprowadzic to musze dac wczesniej jakies wypowiedzenie czy jak to?
nie wiem jak mam to rozwiazac...
znalazlm dom,w;lasnie dzwonilam ale mieli chyba lunch...ooo jest po 14 probuje zaraz jeszcze raz....

Asieńko-no u nas zawsze kiedy pochwalę paaaada:(
LadyZgaga-a już się o Ciebie pytać miałam:)))))
Ewelcia-tak to niestety z tymi agencjami jest:/Po ostatnich jazdach stwierdziłam-nigdy więcej:/

ewelcia landlord nie musi jak nie chce malowac domu i wymieniac Wam kominka :no:
Wypowiedzenie obowiązuje niestety,powinnaś miec w starej umowie.Jest to chyba 28 dni jeśli dobrze pamiętam.

Zresztą podczytuję sobie od czasu do czasu forum dla landlordów :-D:-D
Irish Landlord - Powered by vBulletin

Ja do sklepu nie pojechałam,aż wstyd bo dałam dzieciom wczorajszą zupę,którą zagryzali chlebem..mam doła jak stąd do Polski.Nie wiem co się dzieje,dziś czuję mega zmęczenie i zniechęcenie...siedzę na dupie i bąki zbijam.O!

Może jak M wróci to skoczymy do sklepu,bo nawet chleb się skończył :baffled:

Ewelcia skoro kończy Ci się umowa to nie musisz dawać chyba wcześniejszego wypowiedzenia,tylko mówisz,że nie przedłużasz kontraktu i się wyprowadzacia:tak:Co innego jeśli zechcesz się wyprowadzić w trakcie trwania umowy:tak:
U nas mżawka:dry:
P już dzwonił,że "do zobaczenia wieczorem,nie wiem o której":dry:
Ps.Anineczka napisała,że trzeba miec wypowiedzenie,to już nie wiem:baffled:
Pamiętam tylko,że jak na poprzednim mieszkaniu kończyła się nam umowa to landlord przyszedł z umową,nie chciał przystać na nasze warunki więc powiedzieliśmy mu,że się wyprowadzamy ( a to było jakieś 10 dni przed końcem umowy) i problemu nie było:sorry2:

Ostatnia edycja:
Tichonku możliwe,że masz rację.Zapomniałam,że kończy się umowa,to przecież wypowiedzenia się nie daje. :tak:

ale ale czytajcie punkt "wypowiedzenie"

Rodzaje najmu w Irlandii

raczej jednak trzeba dac wypowiedzenie,35 dni za rok.
Tichonku wy wynajmowaliście prywatnie od landlorda,to sobie może ustalac i umawiac się jak się chce,ale jeśli chodzi o agencję to nie tak łatwo:
http://zielonalinia.gov.pl/default.aspx?docId=14551

Ostatnia edycja:
reklama
Czyli jednak 5 tygodni wcześniej trza dać znać:sorry2:Dobrze,że nasz landlord był takim jełopem i o tym nie wiedział:-D:-D:-D
Myśmy wynajmowali rok przez agencję a potem pół roku bez agencji,ale nawet o tym nie wiedzieliśmy:sorry2:Landlord sobie rozwiązał z agencją umowę i wziął nasz wynajem "pod swoje skrzydła" o czym dowiedzieliśmy się właśnie jak przyszedł z nową umową do podpisania:sorry2:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry