reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam
Anineczko-tylko Wam gratulować!A Tobie się cieszyć-bedzie Cię towarzystwo na rękach nosiło...a dzień kobiet-ulala:)))
Ewelcia-dobrze,że się dobrze czujecie na nowym mieszkanku:)
Aureliamarcel-my chatę mozemy malować jak chcemy...ale stwierdziliśmy,że szkoda kasy,bo pewnie(mamy taką nadzieje)długo tu nie pomieszkamy:)
Uciekam,a Wam przemiłej niedzieli:)

reklama
Dobry :-)
Ale pogoda :confused2: My dzis mamy miec sesje zdjeciowa, szkoda tylko, ze plener odpada :crazy:

Anineczko mialas przeczucie :-) Gratuluje serdecznie!!
Lubiczanko myslicie o przeprowadzce?? Ja wczoraj przegladalam ogloszenia, ale nie ma nic specjalnego u nas :/ zreszta bardzo lubie moj apartament, choc wiem, ze jak sie nam w przyszlym roku rodzina powiekszy, to ... bedziemy musieli sie przeprowadzic na domek. Ale to jeszcze duzo czasu :cool2:

Milej niedzieli!!

Anineczko gratuluje ale obstawe to ty bedziesz miala ze ulalalalala:)
W piatek bylismy z kacperkiem w szpitalu na badaniach trzeba czekac ok tygodnia,caly czas bierze leki rozkurczowe ktore nie zawsze pomagaja,b jestem ciekawa co temu mojemu dziecku dolega,a tak wogule to ostatnio jestem b zmeczona i nie mam sily na nic,wczoraj nikolas tez mial jakis dzien niezaciekawy bo marudzil caly dzien i prawie wcale nie spal:-(
Mam pytanko bo w medicusie nie chca mi zaszczepic malego na te szczepienia 2 miesiace bo mialam BCG robione 18 lipca i twierdza ze miedzy kazdymi szcze[pieniami powinno byc od 4-6 tyg przerwy a ze 15 lece do pl to to szczepienie sie odwlecze,w pl chce mu zrobic na rotowirusa to maly dopiero zostanie zaszczepiony na 2 miesiace jak bedzie mial ok 4 m,i mam do was pytanko jak wasze dzieci byly szczepione tez mialyscie przestrzegane te min 4 tyg przerwy.troche sie boje z nim lecec jak nie bedzie zaszczepiony bo wiecie lotniska to wylegarnia zarazow itp.

Anineczko miałaś tak przeczucie jak ja w ciąży:-DTeż od początku czułam,że mnie siusiak tam dynda w brzuchu:-DI tak jak pisałam wcześniej,pewnie trzecie też byłoby chłopcem:tak:Gratuluję syneczka i M pogratuluj,że tak strzela w chłopaków:-D
aureliamarcel to masz tak jak ja:confused2:Mieszkam tu 2,5 roku w magnolii:confused2:,brudno już wszędzie strasznie ale landlord nie pomaluje a i nam nie pozwala:eek:Zaje*iście,co?Tak bardzo chciałabym sie stąd wynieść bo ja wiem,że dokąd tu będziemy on nam nie pomaluje i będziemy tak żyć w brudnych ścianach:-(Nie wspomnę o dziurze w suficie w salonie,aż wstyd gości przyjmować:-(
biola mnie GP pytała kiedy Matt miał BCG,a że miał 8 tyg.temu więc w czwartek miał szczepienie a następne musi mieć za conajmniej 2 miesiące więc nie ma wtedy kiedy skończy 4 miechy a 2 miesiące od czwartku,4 października:tak:

Witam:-)
Anineczko gratuluje kolejnego chlopczyka.Alez Ty bedziesz rozpieszczana kobitko:tak:A imie,podoba mi sie.
Ja jeszcze tak na 100% nie jestem pewna czy nosze dziewuszke.Choc moje nastawienie jest juz wlasnie na dziewczynke.Ciuszki rozowe tez juz wyprane i wyprasowane czekaja w szafie:-Dale co bedzie to bedzie-byle zdrowe bylo.Maz mysli nad imieniem,bardzo intensywnie:-DStwierdzil,ze przy Tobiaszu to ja mialam decydujace zdanie,tak wiec teraz on wybiera.Oczywiscie ja musze zaakceptowac.:tak:
Dis wybieramy sie na podwojne urodzinki,tylko jakos mi sie nie chce.Wolalabym spedzic ten dzien jakos bardziej rodzinnie.Ide sklecic jakis niedzielny obiad.

Mam pytanko bo w medicusie nie chca mi zaszczepic malego na te szczepienia 2 miesiace bo mialam BCG robione 18 lipca i twierdza ze miedzy kazdymi szcze[pieniami powinno byc od 4-6 tyg przerwy a ze 15 lece do pl to to szczepienie sie odwlecze,w pl chce mu zrobic na rotowirusa to maly dopiero zostanie zaszczepiony na 2 miesiace jak bedzie mial ok 4 m,i mam do was pytanko jak wasze dzieci byly szczepione tez mialyscie przestrzegane te min 4 tyg przerwy.troche sie boje z nim lecec jak nie bedzie zaszczepiony bo wiecie lotniska to wylegarnia zarazow itp.

nie wiem, jak z tymi szczepienieami juz jest. Z kolei my mielismy 6w1 i BCG w jednym tygodniu. 6w1 w poniedzialek, a BCG w piatek. Powiedzialam o tym w przychodni i stwierdzili, ze nie ma przeciwskazan i ze szczepienie moze sie odbyc. Tak bylo napisane na ulotce i tak stwierdzila pielegniarka. Chodzi o to, ze szczepienie zywymi bakteriami [np BCG lub MMR] musza miec miedzy soba tych pare tygodni, ale zwykle szczepienia typu 5w1, czy 6w1 sa 'martwymi' szczepionkami i mozna szczepic razem z 'zywymi' szczepionkami, bez odstepow.

Witam

dziękuję dziewczynki. :-)

Wilwia i jakieś propozycje imienia już są? No i tak,najważniejsze by było zdrowe,ale jakby nie było poznanie płci zanim się urodzi jest ważne,jakoś tak człowiek już mówi do tego brzuszka w określonej formie,tak więc życzę by dziewuszka została dziewuszką :tak::tak:
Co do imienia to mam tyle propozycji w głowie,że aż strach.Podoba mi się również Jeremiasz-Jeremi,Nicolas,Ignacy i dużo więcej.Możliwe,że zrezygnujemy z imion na A i M jak to było do tej pory,ale Allan jest kuszący.

Tichonku ja przeczucia nie miałam,pierwszy raz w ciąży,żadnego ani na dziewuchę ani na chłopaka,ale nie wmawiałam sobie na siłę,że to córa,byłam bardzo świadoma,że jak sobie wmówię to się rozczaruję okrutnie.Ale gdzieś tam w dołku czułam,że syn,że kto jak kto,ale M to tylko chłopaków robic umie :-D
Nie pomyliłam się,już się kumpel,który ma 3 córy ustawia w kolejce na nauki do M by go nauczył robic syna,bo on niespełniony,ale w drugą stronę :-D:-D

No i tak to,teraz już wiem jakie ubranka kupowac,a że mam ich bardzo malutko,dziś przejrzałam szafę i jest tam zaledwie kilka par body to trzeba będzie zacząc uzupełniac.Właśnie chyba zakupię ten zestaw,jest super:
Complete Newborn Large Bundle 40 Items For Sale in Tallaght, Dublin: Buy and Sell Used Baby & Nursery, Second Hand Clothing, Blankets & Covers on Adverts.ie
No i trzeba dac ogłoszenie na dziale sprzedażowym forum :tak:

Lubiczanko na szczęście do moich trzech synów dołączą kiedyś 3 córki,tak więc nie jest źle.Jedną synową już mam,nie? :cool2: Toż to prawie jak córa :-):-D

co do szczepień Biola ja też słyszałam,że trzeba odczekac :sorry: Ale tak sobie myślę,że na lotnisku dziecko Ci się nie zarazi Polio czy też tężcem...nie wiem.A wiem,że lepiej później zaszczepic dziecko niż przed 2 miesiącami...

Ostatnia edycja:
Anineczka tez bardzo bym chciala,zeby ta dziewuszka dziewuszka zostala:tak:Caly czas sobie mowie byle zdrowe-to najwazniejsze,ale chyba i tak juz sie nastawilam.Wiec z jednej strony boje sie ewentualnego rozczarowania.Oczywiscie jesli bedzie synus bede kochala calym serduchem a kiedys moze jakby co sprobujemy raz jeszcze.Podobno do trzech razy sztuka:-D
Co do imienia to moj maz uparl sie na Kasie-jak byl maly to mial lalke o takim imieniu,no i tak mu zostalo:-DChoc teraz mysli juz nad jakims innym imieniem,chociaz Kasia caly czas przewija sie w jego myslach:-)Ja wolalabym jednak jakies inne imie.Ostatnio mialam z niego niezla polewke.Wrocil z pracy i mowi,ze wymyslil super imie-tylke,ze zapomnial.Twierdzil,ze w srodku jak przestawilo sie dwie literki to powstalo inne imie:-D:-D,no myslalam,ze padne i do teraz nie moze ssobie przypomniec co to bylo.Mnie podoba sie np Laura,Stella.

reklama

heej!

Się nie meldowałam, bo jakoś się nie składało:sorry:Ale jestem ostatecznie;-)

Tym samym spóźnione,ale szczere życzonka składam roczniakiom: Hani, Zosi i Julkowi. Maxowi również najlepsze życzenia!

Jako ostatnia pewnie gratuluję Gliwie synalka!Niech zdrowo rośnie!

Nasza wioseczka obchodzi swoje 'dni' tego weekendu, więc wczoraj koncertowaliśmy.. ;-) Dziś tez się wybieramy o ile pogoda dopisze; zanosi się na burzę :confused2:

anineczko-gratuluję 3ciego synka!Ten zestaw ciuszków rzeczywiście świetny :tak:

Tichonek-tak mi się rzuciło w oczy..:sorry:Mi zawsze mówiono,że gorączka u takiego maluszka (0-2lata),mierzona w odbycie i uchu, zaczyna się powyżej 38st. , a zbijać powinno się dopiero przy 38.5 :tak:
Dobrze,że to jednak trądzik.Ulga,co?;-)

ewelcia-super,że się cieszysz na nową chatkę. Ta magnolia rzeczywiście przygnębia..:confused2:

barmanka
-zaszalałaś z tymi pierogami :szok:;-) Ale ile żarcia teraz:happy:

Idę zjeść obiad
;-) Miłej niedzieli!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry