reklama

Mamy z Irlandii!!

dzindusia i tego się trzymajmy " jak się nie ma co się lubi..." :-D
Jak tylko wejdzie UPC na to osiedle to na bank znowu będę ich klientem :tak:

Aaania83 jest mała amnestia jeśli chodzi o becikowe.Trzeba się tylko pospieszyc,bo to do stycznia 2012 bodajże jest.
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m2&ms=416&ml=pl&mi=0&mx=0&mt=&my=0&ma=014946

Przedmiotowa nowelizacja zawiesza do dnia 31 grudnia 2011 r. obowiązek dołączania do wniosku o wypłatę „becikowego” lub jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka zaświadczenia, które potwierdzałoby, że kobieta pozostawała pod opieką medyczną w okresie od 10 tygodnia ciąży do porodu.

Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku
a tutaj szerzej :-)
Ministerstwo Zdrowia

Ostatnia edycja:
reklama
Aaniu-a dziękuję-daję radę:)))a u Was?no poza tym,że ciągle w biegu jesteś;)))
Ogolnie ok choc przyznam ze bywalo lepiej jeszcze wczoraj dostalam pierwsza @ po porodzie,fatalnie sie czuje a tak bylo dobrze bez

Dzindusia my dzis bylismy ogladac kolejne przedszkole prywatne babka liczy sobie 4,5 euro za godzine

Anineczko o widzisz to jednak w urzedzie nie sa dobrze poinformowani na to wychodzi...

Ostatnia edycja:
ania dzieki za info Widze ze mieszkasz pod dublinem Heh ja w limerick wiec mysle ze ceny beda podobne Nio ale pojde to sie dowiem..... moze jeszcze w tym tyg Bo sie wlasnie dowiedzialam ze w tym przedszkolu co by mnie najbardziej interesowalo to od jutra zaczyna pracowac nazeczona kolegi mojego meza z pracy wiec bede miec info z pierwszej reki (choc to irolka wiec niewiem:eek:)

anineczka oki oki ;-);-) gdyby do mnie upc tez dotarlo to odrazu zmieniam na :tak::tak:nich

kurcze suwaczek zabkowy nie chce sie uaktualnic:crazy: mamy juz 12 zabkow a nie dwa:laugh2::laugh2::baffled::baffled:

Dzindusia-hmmm-ode mnie nic nie chcieli...płaciłam co tydzień w piatki...myślę,że żadnych zaliczek nie powinni rządać:)Dobrze,że bedziesz miała info od kogos wewnątrz;)))
Larcia-no to i Twojej Niuni powodzenia w nowym rozdziale zycia:)
Aaniu-no ja mam nadzieję,że dopóki będe karmić żadna @się nie przyplacze-przynajmniej 3razy tak miałam;)a Tobie zyczę lepszego samopoczucia-głowa do góry:*

siemanko

miłego dnia laseczki

w powietrzu czuć już zapach jesieni

rok szkolny czas zacząć hihi.bułki w piekarniku ..dziecko jeszcze śpi...
jeny jak się cieszę hihi teraz bedzie gadała jak nakręcony w szkole..
milego dnia jeszcze raz .lece prasowac koszule młodemu

Witam.
Aniaa dziwnie tak z tym okresem,tyle czasu nie miałaś,ciekawe kiedy ja dostane.
Wszystkim dzieciaczką życze udanego dzionka w szkole.:tak:
A ja wstałam po 7 nakarmiłam Igorka i teraz spi smacznie.Pomyłam podłogi,zjadłam śniadanko.Zaraz ide wziąść prysznic i trzeba sie ubrać,bo jeszcze chodze w piżamie.
Miłego Dzionka.

Witam

Witam

No 1 września,czas do szkoły.
Powodzenia dla dzieciaczków.

Ale piękna pogoda :-D:-)

Wczoraj coś miałam jeszcze napisac,ale lapek mi się sam wyłączył i kicha.Chyba na jakąś reanimację trzeba go oddac,bo szwankuje coraz bardziej :confused2::confused2:

Aaa znalazłam forum dla pracowników opieki społecznej i podczytuję sobie jak załatwiają sprawę becikowego.Widac,że wszystko zależy tam od "widzi mi się" pracownika:
http://ops.pl/forum.php?page=0&category=24http://ops.pl/forum.php?page=0&category=24

Piję kawkę i idę szukac papieru bo tax trzeba opłacic :tak:

helloł

wszystkim dzieciakom zaczynającym dziś szkołe- powodzenia ;-) i tym co zaczęli wczoraj i przedwczoraj tez :-D

jaka błoga cisza w domu mmmm...

wybywam trochę się pociągac po vilidż - buty jakies bym se chciała kupić,ale znając moje szczęscie i rozmiar stopy to :confused2: se tylko polatam

miłego kobiałki

Witam,
No i poszedł synek do przedszkola.. Tak radośnie się szykował, pomógł spakować lunchboxa, plecak. A jak przyszło co do czego to płakał jak wychodziliśmy... A mamusia druga durna płakała pod oknem :-( Byłam jedyną matką która ryczała pod oknem :zawstydzona/y:
Wogóle to żeś niewiniątek była :-( tyle dzieci płakało...
Musiałam się szybko do domu zawinąć bo - jak to ja - zostawiłam tel w domu, a pani w przedszkolu powiedziała że jak będzie źle to będą dzwonić.
Ide se pochlipać w rękaw...

reklama
Witam
No i moje dziecie w szkole... śniadania nie zjadł bo już chciał jechać:) Podekscytowany jak nic:))
Lece sprzątać i szykować pokój dla gości:)
Miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry