reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hejka
u nas tak ooo, wczoraj to chyba jakies zalamanie nerwowe mialam:szok: mloda wczoraj nie chciala isc do przedszkola tak sie darla , mnie trzymala, ze pani musiala ja ze mnie sciagnac, ja w ryk i tak caly dzien,co sobie pomyslalam ze tak bedzie codziennie wygladac odrazu lzy lecialy:-(. Dzis znowu tlumaczylam ze trzeba chodzic do przedszkola ze tam jest fajnie, ze sie pobawi z dziecmi beda spiewac ze sie nauczy po angielsku rozmawiac. Jakos to przelknela obiecalam ze przyjde po niá z czyms slodkim i sie w domku pobawimy lalká z brokatem, nie chciala zebym poszla, ale szybko dalam buziaka i wyszlam bo bym znowu pekla. Dzis jak wychodzilam nie plakala oby teraz bylo lepiej.
Spadam ogarnac chociaz lazienke bo wczoraj i poniedzialek z tego stresu to nic nie zrobilam.A za kazdym razem sobie planuje ze tyle rzeczy porobie a tu d...a. Jakos sie jeszcze nie ciesze ze mam luz 2,5godziny.

helloł

barmanko - wiadomośc z pierwszej ręki- kiermasz organizowany przez księganie 'Renatka" jest w szkole w Stillorgan Dojazd
w sobote od 9- 13-stej a w niedziele od 9- 12-stej ;-)
a apropos "mojej" szkoły jak ją ladnie nazwałaś :-D to... szkoła polonijna nie jest szkołą obowiązkową- zapisujesz do niej dziecko tylko i wyłącznie "dla dziecka" dla jego pogłębiania wiedzy o Polsce i dla jego dobra - ale to moje zdanie a wiem,ze zdania te są rózne i w te kewstie nie będe sie wdawała. Dziecko zaczyna edukację od 1-szej klasy choć w "mojej" szkole zerówka już tez jest i przedszkole nawet :cool2: Nie trzeba dziecka zapisywac 3 lata wczesnie do szkoły ,ale zdałoby się choć z pół roku przed rozpoczęciem edukacji o tym pomyśleć ;-) niby masz jeszcze czas,ale zleci jak...

anineczko poka mi tą chate swą, bo dołów mi mało :dry::-D fajnie Ci - trza parapetówe koniecznie zaliczyć :-p:-D

lubiczanko muuahhh :*:* i dla Nisi tez big w piętkę ;-)

kasiuleczko droga- przechodziłam przez to samo biliw mi :tak: wylam se w domu , pod oknami słuchalam jak ona wyje :sorry2: moze około 2 tyg było tak niekoniecznie fajnie przy wejsciu do przedszkola- tez mi Nikole "siłą" zabierały na sale :sorry2: na samo wspomnienie mam łzy w oczach...a teraz- o buziaka na odchodne musze się upominać :dry::-D ona wyje w sobote i w niedziele jak wolne jest :tak: cierpliwosci kochana;-)

miłego dnia

Witam

Pogoda jeszcze jest.

Kasiuleczka wytrwałości życzę :tak:
Będzie dobrze,tylko potrzeba Wam trochę czasu :tak:

Margaritta wklejam linka jeszcze raz
50 Rath Gailine , Dublin Road, Portlaoise , Residential for For Sale by Private Treaty in Laois - PropertySelector
trochę się różni na zdjęciach,bo sof nie mam skórzanych a materiałowe.
Nie umiemy rozgryźc pieca :baffled: jest tyle pokrętełek i nie wiem jak ustawic wodę,jak mi się wydaje,że wstawiam grzanie wody to kaloryfery dają czadu,one non stop dają czadu,muszę wyłączac piec całkowicie bo grzejniki wiecznie grzeją :baffled:
Ale jutro przyjedzie ktoś nam wytłumaczyc o co biega :shocked2:

A na parapetówę zapraszam,mam tyleeee miejsca do spania dla gości;-):-) Dla Martyśki też mam pokój :-D:-D

Idę coś przygotowac na obiad,ale nie mam zupełnie pojęcia co...

Witam
ja dziś w biegu-stąd tak późno dziś...
Anineczko-ale taka siatkowa antena jest najlepsza-nie ma oporu powietrza i nie telepie jak wieje:)
Aaniu-mecz ciekawy,fakt,ale ...jak mnie nie trafi!!!No nie znam sie na piłce kompletnie,ale niech mi ktos wyjaśni jak to możliwe,że szanowni sąsiedzi strzelili nam gola w doliczonym czasie-w 4tej minucie,a z tego co wiem to mieli doliczone 3minuty?????????????
Margaritta-jak nie Twoja jak Twoja szkoła;)?My mieliśmy zrezygnować-tzn Dawidkowi się odwidziało(a obiecalismy mu zapisując go,że nic na siłe w tej kwestii nie będziemy robić),ale...zmienił zdanie:))))I wczoraj załatwiłam mu książki no i w niedziele startujemy:)))
Ewelcia-a to pech!!!Marta skądś to zna;)
Marta-dzięki za link do tych kaczuch-Daniel uwielbia i super się bawi przy tym:)))
Barmanka-a co Ty takiej ochoty na ogóraski nabrałas???Nie jakaś zachcianka czy cus;)))
Asieńko-ach te 2-latki...powodzenia dziś(czy wczoraj???)na spotkaniu rodziców z nauczycielami:)))
Tichonek-moja siostra wczoraj miała imieninki i sobie o 23ciej przypomniałam:)))))A jakaś Ty obiegana po tych stronkach Kochana-no szacuneczek:*
Kasiuleczka-Ty się nie stresuj...A broń Boziu żeby Dziecię widziało...oj pamiętam te czasy kiedy Margarittka się "łamała"-bedzie dobrze:)
Uciekam-jakiś obiadek trzeba zmontować:)Miłego dnia Wam

No i leje :baffled:

Asieńko no i jak było na spotkaniu?NIc się nie chwalisz?

Lubiczanko dobrze,że się Dawidek zdecydował na szkołę.Ja chyba od przyszłego roku Antka zapiszę,jest tutaj w Portlaoise jedna szkoła.Ale tak właśnie zapytam.Jakie są przedmioty w 1 kl? Dużo płacicie za książki?

Anineczko jak u Ciebie leje to zaraz i u mnie zacznie:baffled:
a tak w miare,w miare teraz jest..
Kasiuleczko Ty sie nie stresuj bedzie ok...tak jak pisza dziewczyny:)
Asienko no wlasnie i jak tam?
Barmanko kupilas juz dvd dla mlodego?pytam bo przypomnialo mi sie ze bylam w niedziele w Diunsie i rzucilo mi sie w oczy to,ktore ja mam,jest w promocji za 60 czy 70e;-)

dzis na obiad mam leczo,wlasnie skonczylo sie robic,tylko nie wiem czy moj gagatek to bedzie chcial jesc...jak nie to dietka:-p;-)

reklama
Anineczko-no zależy jakie wymaga dana szkoła...Dawid od 1szej kl ma komplet "gra kolorów"...taki box kosztował w Renatce bodajże ok60e...ale w Limerickiej szkole potrzebne były wyłącznie podreczniki i ćwiczenia(po 4szt)i "zeszyt"do kaligrafii,więc pozostałe(zadania o podwyższonym stopniu zaawansowania,śpiewnik)były zbedne.Stąd lepiej kupować na sztuki niż w takowym boxie:)W tym roku oprócz j.polskiego(bo generalnie to tylko było-choć zawierał on el.historii i geografii)doszła matematyka.
Asieńko-no własnie!!!TO co nic nie piszesz?
Ewelcia-moje starszaki w zyciu nie wzięłyby do ust...ale Daniel-zje wszystko!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry