reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Asieńko-a u nas kto pierwszy do lodówki-jak o jogurcie mowa:)))
Marta-nie w tak jasnym brązie,ale brąz widziałam chyba w next:/ale ręki sobie nie dam uciąć...w zeszłym roku w pennym też było:)

Mój Radek ryż,kasze gryczaną,makarony bardzo lubi:tak:Kocha kluski i kopytka,ziemniaki zje,ale już bez większych rewelacji:sorry2:No ale ziemniak to jedyne warzywo jakie on zje:wściekła/y:Nic więcej,owoców też nie je,jedynie jabłko:wściekła/y:
Mleka nie ma szans:no:,żadnego kakao,naleśników,placków ziemniaczanych,dżemów:baffled:
Ale jogurty,sery wpiernicza:sorry2:
jola24
ja brałam tu Epidural:tak:
Otóż miałam tak straszne bóle porodowe,że wkłucie mnie wcale nie bolało:sorry2:Trzeba tylko bezwzględnie się nie ruszać,nawet jeśli nagle przyjdzie skurcz,nie wolno drgnąć,gdy lekarka znieczulenie zakłada...Po około 15 minutach bóle odeszły zupełnie:tak:Z tym,że wydłużyło to akcję porodową:sorry2:Całą noc bowiem nic się nie działo,dopiero nad ranem skurcze zaczęły powracać...Miałam w ręku taki przycisk i jak bolało to mogłam sobie sama znieczulenie aplikować:tak:Jeśli masz Epidural niestety nie wstaniesz już do zakończenia porodu,zakładają cewnik na siuśki i nawet nie wiesz kiedy pęcherz się opróżnia:tak:Po porodzie wstałam bardzo szybko:tak:Tj.urodziłąm przed 11:00,na salę poporodową zwieźli mnie około 13:30 i zaraz poszłam sie umyć i wypróżnić:tak:
Ja sobie Epidural chwalę,Radka też w Polsce rodziłam ze znieczuleniem,ale tam inaczej jakoś na mnie działał.tzn.akcja porodowa się nie przedłużyła a bóle nie przeszły całkiem ale zelżały:tak:
Jak koleżanka chce jeszcze coś wiedzieć to pytaj:-)

Tichonek-moje dzieci tez anty warzywne,owoce i owszem,ale z warzywek to Dadzia ugryzie troche marchewki(koniecznie surowej i w kawałku-tarta odpada),a Dawid mizerię z ogórków...Daniel spróbuje wszystkiego i zje też-nawet surówy z octem:/A jak wczoraj na angielskim Ci poszło?

Ja Radkowi witaminy do soku dolewam bo przecież zero ich gdziekolwiek w jego posiłkach:baffled:
Na engliszu jakoś idzie,nie jest źle,ale stanowczo za moło to dla mnie-raz w tygodniu,akurat się czegoś nauczę:dry:No ale lepsze to niż nic:sorry2:
Zaraz Radka rozszarpię:wściekła/y:Matt pospał pół godziny,proszę Radka,żeby był cicho a ten dzikimi wrzaskami Matta obudził i teraz będzie buczał do wieczora bo nie dospał:growl:

Asienko to Twoja cora jeszcze pije aptamil,Nacia odstawila aptamil jak miala 8 miesiecy nie chciala wogole.
A ogolnie tez jest zupko choc przyznam ze miechem tez nie pogardzi :tak:

Gliwa dziekuje bardzo za recepte

Lubiczanko to Cie natchenelam ,co ;-)

A ja mam jakies nerwy normalnie @ mi sie zbliza i bez kija nie podchodz,Natalia dzis tak od rana dokazuje ze poprostu wyjde z siebie zaraz

Ewelcia a ujdzie, choć zmęczona jestem bo Zuzia w nocy sie wierciła i ja przez to słabo spałam. Zatkana jestem i ropa się zbiera, ale antybiotyk pomaga.
Aniaa cierpliwości i poprawy humorku życze

Zuzia jakaś markotna dzisiaj, a ja mam mało cierpliwości. Nie wiem czy to od zebow marudzi czy taki ma dzień. A ślini sie juz ponad 3 tygodnie i wszystko do buzi bierze, a najlepiej żeby metalowe było. Ostatnio na spacerze bawila sie kluczami do domu i w pewnym momencie patrze a ona klucze w buzi mamla, teraz mam pordzewiałe klucze. Prawe oczko zaczęło malej dzisiaj łzawic.
P wyszedł z niunią na spacer więc mam chwilke.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry