reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ewelcia-raz kiedyś można tak poszaleć;)))I ja jak miałam wpisywać dane lekarza to nie szłam tam tylko sama wpisywałam...ale Ty i tak po podbicie aplikacji o MC musisz iść,więc i tak wsio ryba:)
Asieńko-no to dobrze,że poprawa:)))
Barmanka-zapraszam do nas-pobudka między 6tą a 7mą murowana;)
Madbebe-pewnie,że pamiętam;)))a Ty też na takie masażyki chodzisz?
U nas tez pogoda,że sie pochlastac można-ja tylko ziewam i ziewam-dzięki Marta za expresowe odwiedzinki...Szym jest przecudowny!!!na obiad dziś wczorajsza pomidorówka(jeszcze raz dzęx Aaniu za natchnienie:)))i tylko mój bajzel ogarnąc trzeba-a chce mi się....

reklama
Witam się:-)
Ja się mielonych od rana nasmażyłam i wreszcie koniec:sorry2:
AsieńkoM
szybko Zuzia o "dorosłe" śniadanko się dopomina:-DRadek to kaszkę bardzo długo wcinał:tak:
Za to teraz mam z Mattem etap nauki jedzenia łyżeczką i to karmienie u nas trochę długo trwa:sorry2:Ale Matt z każdym dniem coraz lepiej sobie radzi:tak:Na drugie śniadanko zjada kaszkę łyżeczką,obiadek i deserek popołudniu i przed snem mleko zagęszczone kaszką z butli:tak:
A jakie zielone kupsko dziś uwalił:szok::-D:-D:-DChyba po wczorajszym jabłku z jagodami:-D
Ewelcia
dziewczyny mają rację:tak:Ja też myślałam,że trza podpis GP ale doczytałam,że tylko trzeba dane wpisać i ot wsio:tak:

tak,o dane lekarza chodzi,ale ja myslalam ze to lekarz musi:sorry2:w sumie kolezanka mi mowila ze ona do recepcji idize i tam od reki jej to podbijaja...a ze ja mialam do podbicia forme o MC to poszlam.
Babka w recepcji od reki mi wsio podpisala...wiec nie ma problemu..wsio wyslane:-)

lece obiado gotowac wpadne pozniej....

pada deszc i u nas a bylo od rana w miare:sorry2:

Witam

Dzindusia to czekam na wiesci :tak::-)

Obiad mam z wczoraj pomidorowke takze tylko drugie danie zrobie i luz,pogoda sie kiepska robi,strasznie mnie muli na spanie masakra
J dzis o 10 juz w domu byl,takze ja poki co mam spokoj bo Nacia Tatusiowi dokucza:tak:

Milego dnia

Ostatecznie naleśniki tworze,bo jakoś na mięso ochoty nie mam.Placki posmazone. Od ch***ry tego wyszło,ale się nie zmarnuje raczej ;-)
Wikta tez ma problem z 2gimi daniami.Najchętniej pierogi z truskawkami codziennie by jadła.Za to zupy wszystkie i w zastraszających ilościach :blink: Z tym,ze sama kilka łyżek,a później mama pokarm :blink:

barmanka79
-ja nurofen plus i neospa zażywam. Ketonal jest dość silnym lekiem,co?

Co do wczesnego wstawania-5ta zdarza się dość rzadko,na szczęście..Ale 7ma to max spania:blink:
AsienkaM-Wikta tez za kaszkami nie przepada. Miala okres,ze trącić nie chciała,ale teraz je codziennie rano,tylko smaki zmieniam (codziennie inny). Musisz pokombinować. Moze odpuść na chwile i wróć do nich za jakiś czas,albo dawaj co któryś dzień.
Dobrze,ze się lepiej czujesz.Zdrówka!
lubiczanko- miałam jeden masaż do tej pory.Laska się przeraziła stanem mego kręgosłupa i zaczęłam ćwiczyć.. :baffled: A. ma trochę gorzej bo łeb go boli od tego,wiec masaż raz w tygodniu niezbędny.
Tichonek- wracając do pampkow-ja tez b.szybko przeskakiwałam na większe.5ki mieliśmy dość wcześnie.Teraz 5+ póki co. Mi baby dry w ogóle nie podeszły.Za niskie jak dla mnie przy tak kręconym dziecku,jak moje ;-)
Aniaa-jak Lenki pupa? Moze to rzeczywiście problem pampersów. Spróbuj z inna firma. U nas na odparzenia tylko maka działała.

Pisałam wczoraj,ale posta mi wcięło :sorry2: W lidlu będzie baby week. Krzesełko do karmienia,bramki na schody,kurtki,czapki plus promocje na dzieciowe produkty.Wrzuciłam linka na watek zakupowy,ale wspominam tez tu,bo nie wiem czy zaglądacie :blink:

A my wrócilismy ze spacerku,kupiłam mojemu młodszemu komplecik spodenki+bluzka +bluza.A duzy dostanie po niedzieli,jak przyjdzie z allegro prezent. Dziś domnie napisali a pozniej dzwonili z allegro ,wszystko sie wyjaśnio.Całe szczęscie,mam nadzieje że teraz poczta nie namiesza.
Mały dziś od rana markotny,już sama niewiem co mu jest.Napewno go brzuszek męczy,kupke dziś rano zrobił.Niechce wogóle spać,teraz go w wózku usypiam.Może mi sie uda.
Szkoda mi go bo się meczy.
Ja dziś mam na obiadek rybke,frytki i buraczki.
Aniaa i jak tam Lenki odparzenie,zeszło chociaż troche.

Ostatnia edycja:
Madbebe, Tichonek Zuzia je kaszki od kiedy skończyła 3,5 miesiąca. Smaki to ciągle zmieniam, i rodzaje tez zmieniam tzn raz ryżowa, ryżowo -kukurydziana, manna, owsianki. Rano to jada te robione na wodzie a wieczorem te na mleku w butli wypija.
A jeśli chodzi o "dorosłe" jedzenie to dość szybko zaczęła jadać drugie danie. A jej ulubione jak narazie to leczo i makaron z sosem z pomidorów i z czosnkiem. Lubi rybke i kurczaka, co jej dam to zje więc nie narzekam i spore porcje zjada. Tylko jak je kaszki to wygodniej, a jak nie bedzie chciała to trzeba będzie więcej myśleć co jej zrobic na sniadanko.
Aniaa jak tam Lenka??

Ja kończe ciacho robić dla P i zaraz musze zrobić rybke małej na obiadek.

Madbebe pampersy zmienilam na huggisy
MadbebeGliwaAsienko szczerze powiem ze poprawy nie widze zobacze jeszcze po tym kremie ktory wyslala Marcysia wlasnie przed chwila listonosz przyniosl przesylke,jak Lenka wstanie to ja nasmaruje ta mascia jesli nie pomoze to bede musiala z nia jechac do gp

Marcysia jeszcze raz dziekuje

reklama
Gastone a Max dużo piję tego mleka?

Najlepsze życzenia dla Anulki.

Moja Natusia je wszystko, uwielbia owoce i warzywa, nabiał, mięso, bliźniaki na chwilę obecną też.

Moja Zośka dziś zaczęła otwierać drzwi za klamkę spryciula. Ona mała i drobna, a wszędzie jej pełno.
Max nie pije duzo,szklaneczke dziennie czasem wogle.A czemu pytasz?
A my wrócilismy ze spacerku,kupiłam mojemu młodszemu komplecik spodenki+bluzka +bluza.A duzy dostanie po niedzieli,jak przyjdzie z allegro prezent. Dziś domnie napisali a pozniej dzwonili z allegro ,wszystko sie wyjaśnio.Całe szczęscie,mam nadzieje że teraz poczta nie namiesza.
Mały dziś od rana markotny,już sama niewiem co mu jest.Napewno go brzuszek męczy,kupke dziś rano zrobił.Niechce wogóle spać,teraz go w wózku usypiam.Może mi sie uda.
Szkoda mi go bo się meczy.
Ja dziś mam na obiadek rybke,frytki i buraczki.
Aniaa i jak tam Lenki odparzenie,zeszło chociaż troche.

Dobrze e sie wyjasnilo z allegro,jamam ostatnio pecha.Kupilam w UK spiwory i czekam juz 24 dni a przesylka do 14 dni jest.Maila wyslalismy,pisze ze odpowiadajado 48 godz,czas minal odpowiedzi brak,wiec cofamy pieniadze bo paypale placone.Noale to potrwa chwile (do 20) i znow musze czekac,a zimno juz sie robi a dziewczyny spiworow nie maja.I owe musze zamowic bnajmniej nie wtej firmie..

Do góry