reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczko opał mamy za darmo do kominka,palimy płyta wiórowa MDF.M przywozi z firmy tam gdzie pracuje.
Kasiuleczko fajna,fajna sprawa ale trzeba tak jak piszesz,czyscic i wynosic popiół.Ja tego akurat ostatnio wogole nie robie,bo rano chłopaki wynosza popiół i rozpalaja w kominku.Jak wstane odrazu ide podłozyc.:-):tak:
Barmanko w tamtym roku jeszcze kupowalismy olej,bo takze mozemy tym ogrzewac.A w tym roku to niewiem czy bedziemy kupowac.Ale gdyby ta chata była jeszcze szczelna.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiuleczko ja chłopa mam od czyszczenia kominka :-D
No i właśnie mi też się te talerze nie mieściły do zmywarki,te największe :dry:
Ale zauważyłam,ze to zależy od zmywarki,bo ta tutaj wszystko pomieści....tylko szkoda,że nie mogę jej używac bo jednak dalej capi z niej pleśnią i ni hu hu nie udało mi się jej wyczyścic i mycie ręczne uskuteczniam :angry:

Barmanko ano strona tylko Uk jest homebase,bo sama dziś sprawdzałam.:tak:

Gliwa to fajnie macie,że opał za darmola. ;-):-)

AsieńkoR to fajnie,że dzieciaczki były grzeczne.Zdrówka życze.
Aaa i choineczka żywa :tak:

oho,zgaga mnie dopada :baffled: zjadłam bardzo kwaśną pomarańczę i już czuje jak mnie pali :dry:

Kasiuleczka, ja zmywarki nie mam, więc nie doradzę. Wiesz nas jest tylko dwójka, Marcel ja na swoich talerzach, więc zmycie tych kilku talerzy problemem nie jest. A ciężkość... z jakiego sklepu masz teraz? Ja mam z dunnsa, i powiedziałabym że ciężkośc ta sama, różnica tylko w tym że te z dunsa są większe (ale one są okrągłe). A wiesz o tym że będąc w argosie możesz poprosić o obejrzenie produktu? Procedura ta sama co przy zakupie, tylko nie płacisz, a jak ci się spodoba to podchodzisz do customer serwis i płacisz rachunek.

ha ha a ja zmyware mam, ale nie korzystam, w sumie to mam za malo naczyn zeby pelná zmywarké uruchomic,musialabym zbierac dwa dni brudy. no ale co mi z tego jak na drugi dzien te brudy potrzebuje zeby miec na czym zjesc sniadanie czy w czym ugotowac obiad wiec myje recznie:-D Teraz mam okragle zwykle z argosa, no i druga sprawa czy te wielkie kwadratowe normalnie sie da umyc w zlewie, ja mam wrazenia ze jakos malo miejsca bym miala i bym je obtukla nie wiem moze kran jest tak nisko czy co:confused:

Kasiuleczko ja chłopa mam od czyszczenia kominka :-D
No i właśnie mi też się te talerze nie mieściły do zmywarki,te największe :dry:
Ale zauważyłam,ze to zależy od zmywarki,bo ta tutaj wszystko pomieści....tylko szkoda,że nie mogę jej używac bo jednak dalej capi z niej pleśnią i ni hu hu nie udało mi się jej wyczyścic i mycie ręczne uskuteczniam :angry:
OOO myslalam ze w argosie mozna tylko poogladac takie wieksze rzeczy np foteliki samochodowe czy cos takiego.

oho,zgaga mnie dopada :baffled: zjadłam bardzo kwaśną pomarańczę i już czuje jak mnie pali :dry:

Anineczko Gliwa ale Wam dobrze z tymi polowkami, moj czasami tez sprzatal ale zazwyczaj jak czyscil w kominku to wiecej balaganu narobil niz to warte. bo moj M to taki pedziwiatr ciagle w biegu , wiec wolalam sama to zrobic pomalu i nie nakurzyc.:dry:

Anineczko wspolucze tej zgagi, mnie meczyla calá ciaze rany ile ja nocy przez zgage nie przespalam-masakra na samym koncu to nawet to mleczko juz nie dzialalo.:dry:

witam z wieczora

Padam na ryjka, plecy mnie bolą jakbym węgiel przerzucała. Zuzia raczkuje na maksa i ciagle podciąga sie do wstawania i oczy muszę mieć do okoła głowy. A jak siedzi cicho to znaczy, że już coś kombinuje, albo robi to na co mama nie pozwala.
Juz coraz więcej rozumie, gada a nawet krzyczy jak jej się cos nie podoba

Asienka_r nie ma za co
Gliwa fajnie macie z tym kominkiem
Tichonek super fryzura
Biola zdróweczka
Anineczko a próbowałaś tego, pisałam o tym ale nie wiem czy użyłaś tego, bardzo dobrze czyści zmywarkę,
FINISH (CALGONIT) Środek do czyszczenia zmywarek

Gliwa, super że udaje się Wam ogrzewać chatkę tymi płytami :tak: co do szczelności mieszkania, ciepło Wam oknem ucieka? kładliście ten silikon w szpary?

Kasiuleczka, te talerze nie są tak wielkie, ja jestem przyzwyczajona do moich mega wielkich starych talerzy, a te przy nich wyglądają na mini ;-) Zmierzyłam je dla Ciebie - talerz deserowy ma 21x21, a ten obiadowy 26x26.

Asienka, ja dla Marcela miałam takie śmieszne skarpetki - z taką główką misia który miał dzwoneczek w środku. świetne był, bo zawsze wiedziałam (słyszałam) gdzie podpełznął :tak:

Dobra zmykam spać. paaaa

dzień dobry:)
Gliwa-ale Ci dobrze z tym grzaniem całej chatki z kominka:))))
Kasiuleczko-ja nie wyobrażam sobie,że J by mi z kominka nie posprzątał;)
Anineczko-no oki...nawyżej sobie porobię w mniejszych blaszkach:)jak choinka?
Barmanko-powodzenia w poszukiwaniu choineczki:)
Tichonek-noooo ,laseczka!!!!
Margaritta-też się chwal!!
AsieńkoR-nie rozchoruj się przed samymi ŚWIĘTAMI-zdrówka!
Idę dziecię do szkoły przygotować...dziś na naszym osiedlu będzie Mikołaj:)))))
Miłego dnia Wam

Hejoo, Marcel spał do 9 :szok: chyba to w kalendarzu zapisze:-D
Spijam kawkę i może poszydełkuje ze dwie gwiazdki, robię z grubszej wełenki, wymyśliłam sobie że będą nam służyć jak podstawka pod kubki ;-)

Lubiczanka, a to taki z prezentami Mikołaj ma być?

Wczoraj widziałam strój Mikołaja za 5e, myślałam co by kupić i jakiegoś znajomego przebrać, ciekawe jak Marcel by się zachował :-D

Witam.A ja jeszcze leze z Igorkiem,M pojechał do sklepu po cukier.:-)
Anineczko a dobrze,dobrze.:tak:ze nie musimy kupowac opału.
Barmanko stara chata, to wiesz ucieka ciepło wszedzie.Ale az tak zimno to nie jest.Ale zazwyczaj mam wszedzie pozamykane drzwi,bo najbardziej to zimno ciagnie z kuchni od drzwi do ogrodu.
Lubiczanko jak sie pali od rana do wieczorka to sie nagrzeje.Nie jest az tak zle.:-)
Kasiuleczko a no dobrze mam z mężem,ale nieraz tak bywało ze tez czysciłam kominek z popiołu.
AsienkoM to fajnie ze Zuzia raczkuje,to teraz bedzie mamie broic.:tak:
Miłej niedzieli.

reklama
Lubiczanka, haha faceci :-D

My dopiero do domu weszliśmy :baffled:
Po choinkę pojedziemy chyba do Woodies, są przecenki - 8ft 42e, 6ft coś koło 30e. Dziś nie kupiliśmy bo mieliśmy objazdówkę po sklepach. Prezent dla Marcela kupiony...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry