reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam
Joannn Mi rodzice wysyłaja paczki pocztex -em i placa do 20kg - 260zł paczka idzie 3-5 dni ...
Ale paczka musi byc odpowiedniej wielkosc bo inaczej nie przejdzie...
Ja jak wysylalam wozek cały set 3 lata temu to musialo isc w 2 paczkach bo za duzy byl gabarytowo...
Trzeba sie dobrze spytac bo Oni na poczcie robia robic problemy!!!!

Czy u Was tez taka dziwna pogoda, raz jest cieplo raz zimno:baffled: ????????

reklama
Witam. Co do porodu to pierwszy nie byl zbytnio bolesny ale dlugi 24 godziny :szok:, drugi szybki i dosc bolesny 2,5 godziny, wywolywany oksytocyna. Trzeci baaaardzo bolesny, skurcze krzyzowe ,trwal 6,5 godziny. Wszystkie bez znieczulenia...;-)

Doczytałam w necie, że Poczta Polska przyjmuje do przewozu paczki pocztowe o masie do 20 kg (do większości krajów). Czyli jak skombinuję wózek do tej wagi..to chyba zdecyduję się na tą opcję. Dziś się tyle naczytałam o przesyłkach w necie, że głowa pęka... uff..dzięki dziewczyny za wszelkie informacje:tak: Aha.. I zadzwonię też popytać do tego z Clonmel co mi Dominisia1111 doradziła:-)
Beakta - podziwiam za bezznieczulowe porody. Ja też póki co tak chcę..ale wiadomo..okaże się na miejscu :rolleyes: :rofl2:

Hej mamuski, ja troche z innej beczki...do tego szpitala na porodowke:-D to ja mam wziac jedna czy dwie torby?, bo wszystko spakowalam w jedna a dzis doczytalam w jakiejs ulotce ze szpitala ze niektore rzeczy mam miec spakowane w osobna :baffled:
Nie wiem moze ja jestem jakas nie w temacie, ale co mam spakowac osobno i dlaczego :baffled::baffled::baffled:???

Joannn sporawdz jeszcze wymiary przesylki !!!! bo ja wiem ze nie wszytkie gabaryty przyjmuja...

Agusiek ja mam malego w jednej torbie a siebie w drugiej.
ale nigdzie mi nic nie pisalo ze ma byc osobno tak jakos sama tak spakowalam...

A ja dzis mam masakre ze tak powiem ,moj syn tak sie rusza i kopie ze brzuch mi skracze na wszystkie boki ucisk na dole ,pacgwina boli wrrrrrrrrrrrrrrrrr

Sofik a moj jakis nader spokojny dzis, az w szoku jestem..troche mi zebra wypycha ale to nic w porownaniu do tego co bylo:tak:
Nawet sernik i salatke dzis zrobilam:szok:
Ale jestem padnieta za to, miejmy nadzieje ze da pospac;-)

moja mala dzisiaj tez bardzo aktywna..ciagle w ruchu..i uciska na wyjscie ...wrr..co chwilke moglabym biegac do kibelka..w nocy tez sie wiercila...moze pogoda jakos wplywa na nia inaczej..zobaczymy jaka bedzie dzisiejsza noc

wiec dobranoc i spokojnej przespanej nock zycze brzuchatka i nie tylko

Agusiek ja mialam spakowane osobno to co zabieralam na porodowke, czyli koszulke w ktorej rodzilam, wode do picia, skarpetki, papucie i tyle

Reszta byla razem, jak lezalam na sali to przeciez obojetnie jak mam spakowane torby, ale latwiej znalesc jesli ma sie osobno swoje rzeczy i dziecka

Agusiek ja mialam spakowane osobno to co zabieralam na porodowke, czyli koszulke w ktorej rodzilam, wode do picia, skarpetki, papucie i tyle

Reszta byla razem, jak lezalam na sali to przeciez obojetnie jak mam spakowane torby, ale latwiej znalesc jesli ma sie osobno swoje rzeczy i dziecka

to ta torba nie bedzie ze mna na sali? Myslalam ze caly czas bede ja miec pod reka:baffled:

a tak wogole to moniak82 chyba juz wyladowala na porodowce, bo cus jej nie widac:tak:

reklama
a tak wogole to moniak82 chyba juz wyladowala na porodowce, bo cus jej nie widac:tak:
Melduje że niestety nadal w domku siedze:-( i czeeeeeeeeeekam:-(! Coś na tą moją Emilke żadne sposoby przyśpieszania nie działają:-) pewnie czeka na Dzień Kobiet - naszczęście to już pojutrze:tak: Już zaczynam mieć trochę dość telefonów, maili i pytań kiedy?????
A odnośnie pakowania to ja też mam dwie torby dla małej i dla siebie, już woże je ze soba w samochodzie

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry