reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam wszystkie mamy.
Mam takie pytanie, dzisiaj byłam w Limerick na pierwszej wizycie w maternity w 13tyg ciąży. Następną wizytę wyznaczono mi za 16tygodni :szok: czyli w marcu:szok:. Mam już syna 3letniego i z tego co pamiętałam wizyty w maternity były co drugi miesiąc na zmianę z wizytami u GP. Nadal jestem w szoku. Czy aż tak zmieniły się procedury w opiece prenatalnej? Czy któraś z was ma doświadczenia z ostatnich czasów? Byłabym wdzięczna za odpowiedź:sorry:

reklama
Agatha Ja jestem z pod Dublina i pierwsza wizyte miałam w 14 tygodniu ciąży a potem kolejną w 27 tygodniu. Między czasie miałam Usg w 22 tygodniu. Pewnie dostaniesz za jakiś czas list z wyznaczoną datą na samo Usg. Oprócz tego wiadomo Gp. Jak jest długa przerwa między pierwsza a drugą wizytą w szpitalu to powinnas mieć 2 wizyty u Gp. Ja Tak miałam. Teraz już mam wizyty co 2 tygodnie, szpital i gp na zmianę. Mam córcię prawie 3 letnia I z nią miałam wizyty prawie tak samo.

W pierwszej ciązy miałam tylko 2 usg. na pierwszej wizycie i na połówkowym, a teraz juz miałam 3 razy, na pierwszej wizycie, połówkowe i na drugiej wizycie tez usg mi zrobili, zobaczymy, teraz w poniedziałek mam kolejna wizyte w szpitalu.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za odpowiedź:blink:, czyli okazuje się, że to już teraz rutyna wow jestem w szoku wizyta u gina raz na 16 tygodni:szok: i co półtora miesiąca mierzenie ciśnienia u GP hmmm
Asieńka a to usg w 22tyg to miałaś też u nich czy prywatnie sobie robiłaś? tak czy siak to połówkowe zrobię nawet prywatnie
muszę uciekać na razie

Witam

Agatha w pierwszej ciąży po pierwszej wizycie dostałam do domu list z wyznaczoną datą i godziną na USG w szpitalu na oddziale, a tym razem jak w rejestracji umawiałam się na drugą wizytę to od razu wyznaczyli mi termin na to duże USG na oddziale.
taki mam harmonogram wizyt:
6-7t. wizyta u GP
14t. wizyta w szpitalu, badania i sprawdzające usg
19t, GP
22t, USG duże
25t.GP.
27t.Szpital (też zrobili mi usg)
29t. GP
31t. Szpital
33t.GP.

Witam

Agatha w pierwszej ciąży po pierwszej wizycie dostałam do domu list z wyznaczoną datą i godziną na USG w szpitalu na oddziale, a tym razem jak w rejestracji umawiałam się na drugą wizytę to od razu wyznaczyli mi termin na to duże USG na oddziale.
taki mam harmonogram wizyt:
6-7t. wizyta u GP
14t. wizyta w szpitalu, badania i sprawdzające usg
19t, GP
22t, USG duże
25t.GP.
27t.Szpital (też zrobili mi usg)
29t. GP
31t. Szpital
33t.GP.

qurka po pierwszej wizycie (13tc) w recepcji wyznaczyli mi następne Usg na koniec marca czyli to będzie jakoś ok 30tyg ciąży, czyli wychodzi na to, że połówkowe się nie załapałam:eek:

Agatha no nie wiem, może u Ciebie inaczej. ja po pierwszej wizycie na kartce z wizytami miałam już wpisane 2 terminy kolejnych wizyt, własnie na połówkowe USG i potem na kolejna normalna wizyte z lekarzem.

reklama
i ja sie witam-w nowym obliczu forumowym;)
Wiesieńko-głos oddany;))))
AsienkoM-to rozumiem,że z ospa sie definitywnie pozegnaliscie;))))))jak samopoczucie?Jak brzusio-juz nie twardnieje?
Katrina-gratuluje prawka-to te moje tygodniowe trzymanie pomogło;)))))
Witam nowe Mamusie;)))))
co u nas-Młody skończyl wczoraj 4ry latka:)do przedszkola powędrowal z tortem skylanderowskim(taka jego obsesja w tym temacie;)))a imprezka bedzie w sobote-kto chetny?;))))))
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam i miłego wieczorku zyczę;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry