reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
witajcie
pogoda straszna... ...boli glowa...i do tego zawroty wrr... mierzylam cisnienie i niskie jest dotego sama w domu z dziecmi bo moj pracy
mloda spi..mleka z butli juz nie chce..woli cyca..wiec niepozostaje mi nic innego jak czesto ja przystawiac moze sie cycki napelnia..hmm..mozliwe ze to kryzysik pokarmowy..z tego co pamietam to z Alem tez jakos tak mialam w jego 3 tygodniu zycia albo po miesiacu..

witajcie
pogoda straszna... ...boli glowa...i do tego zawroty wrr... mierzylam cisnienie i niskie jest dotego sama w domu z dziecmi bo moj pracy
mloda spi..mleka z butli juz nie chce..woli cyca..wiec niepozostaje mi nic innego jak czesto ja przystawiac moze sie cycki napelnia..hmm..mozliwe ze to kryzysik pokarmowy..z tego co pamietam to z Alem tez jakos tak mialam w jego 3 tygodniu zycia albo po miesiacu..

wiesz ja tak mialam , ze 2 tyg. temu ze maly jadl i nic tylko by cyca chcial a cyce puste, duzo pilam , masowalam piersi, wygrzewalam w wannie:-) lezalam w cieplej wodzie na brzuchu:-D i jadlam duzo kukurydzy z puszki .. hihihi i mam mleka duzio do tego , pije herbatki dla karmiacych mam:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Już pewnie wiecie, że chcą zabrać dodatek na małe dziecko? Teraz mają zmniejszyć o połowę a od stycznia prawdopodobnie nie będzie. A tak w ogóle to ja myślałam, że tylko w Polsce panuje biurokracja, ale tu wcale nie jest lepiej:-)

Już pewnie wiecie, że chcą zabrać dodatek na małe dziecko? Teraz mają zmniejszyć o połowę a od stycznia prawdopodobnie nie będzie. A tak w ogóle to ja myślałam, że tylko w Polsce panuje biurokracja, ale tu wcale nie jest lepiej:-)
:-:)-(szkoda, ale lepsze to niz nic... szkoda ze zabrali bo by mi ma m-ac na przedszole wystaczalo ...

HEJ kobietki pada co ale to nic nowego:tak:jutro zaczynam 36tydz ale coś mnie łapie i puszcza dzis :-)co do rodzinnego to od stycznia mają zabrać a od maja mieli zmniejszyć koleżanka która urodziła kwietniu dostała decyzje i ma 80pare euro tak jak było -chyba że w maju znów dostanie decyzje o zmianie.:tak:A czerwcówki dostaną mniej ciekawe jak majówki :-Dpozdrawiam ale i tak lepiej jak w Polsce bo tam to zależy od dochodów:nerd:Oczywiście chodzi mi o tą kase do 5lat bo 166e zostaje bez zmian

Ostatnia edycja:
HEJ kobietki pada co ale to nic nowego:tak:jutro zaczynam 36tydz ale coś mnie łapie i puszcza dzis :-)co do rodzinnego to od stycznia mają zabrać a od maja mieli zmniejszyć koleżanka która urodziła kwietniu dostała decyzje i ma 80pare euro tak jak było -chyba że w maju znów dostanie decyzje o zmianie.:tak:A czerwcówki dostaną mniej ciekawe jak majówki :-Dpozdrawiam ale i tak lepiej jak w Polsce bo tam to zależy od dochodów:nerd:

ja urodzilam w marcu i dostal dopiro w maju z Filipa 83e a terasz to chyba dostane polowe... tego... ale nic mi jeszcze nie przyszlo... ze bedzie mniej...

Emili Oj to juz koncowka ja w 37 tc juz urodziłam , synke mi niespodzianke zrobil.. Mas zjuz gotowa torbe, tylko ze mi czop wczesnije odpadl...

Ostatnia edycja:
mi przyslali ..ze od maja bedzie po 41,50 na dziecko...
w sumie wszystko bylo tam wyszczegolnione .. wiec dopiero dostane za mala w maju i to w sumie na 2 te 83 e... bo teraz nie dostalam a urodzilam w kwietniu

No ale od stycznia będzie przedszkole dla każdego dziecka 3 godzinki dziennie 5 dni w tygodniu za darmo :-)
Dla każdego dziecka od 3lata i 3 miesiace do 4.6miesięcy ;-)
It is going to be replaced in January 2010 with a pre-school Early Childhood and Education Scheme (ECCE) for all children between the ages of 3 years 3 months and 4 years 6 months.
It is going to be replaced in January 2010 with a pre-school Early Childhood and Education Scheme (ECCE) for all children between the ages of 3 years 3 months and 4 years 6 months.

reklama
Bo ma być właśnie coś z przedszkolem, bo podobno ludzie nie wykorzystują tych pieniędzy na dziecko, tak mi wczoraj babka w Citizen mówiła. Ja się zastanawiam, to na co je wydają?, bo w sumie to i tak nie jest bardzo dużo na miesiąc. Mi się wydaje, że i tak brakuje. Fakt, w porównaniu z tym co dają w Polsce:-), to tutaj i tak jest więcej

Do góry