reklama

Mamy z Irlandii!!

Dziewczyny moj Nico ma irlandzki paszport a ja polski oczywiscie i lecialam juz z nim dwa razy do Pl i nigdzie zaden celnik nic nie powiedzial....:tak:

reklama
Helloolll Girls :-):-):-)
Dlaczego, powiedzcie mi dlaczego dzis jest tak ladnie, a jak moj Tatuncio tu byl to lalo non stop???

Ja odprawialam mojego Tate on- line. Idzie sie normalnie, tak jak sie szlo do tej kolejki i nadaje sie bagaz. Jedyna roznica jest taka, ze juz sie nie dostaje karty pokladowej bo sie ma ja ze soba (trzeba wydrukowac). Odprawe On- line mozna zrobic w kazdej chwili od 15 dni do 4 godzin przed odlotem. :-)

Sofik czy Twoja córcia chodzi do irlandzkiego przedszkola na te trzy godziny dziennie:confused: Jeżeli tak to jak sobie radzi z obcym językiem, bo ja się tego najbardziej boję na początku:sorry2:

Tak, moja Sofia chodzi do irlandzkiego przedszkola... dlatego ja dalam do przedszkola bo Ona nie umie jezyka ang. wogole... a moze za rok pd wrzesnia pojdzie juz do szkoly, choc sie wacham czy nie za 2 lata ja oddac...
Chce zeby sie uczyla jezyka... wiec musi przebywac z dziecmi a nie tylko z matka...
Chodzi dopiero dwa dni... podoba jej sie bardzo, jakos sobie daje rade... chyba jej to nie przeszkadza ze nic nie rozumie...
M ja w domu uczy i rozmawia z nia ale ona mowi: "tata mow do mnie normalnie" ;-)

Kurcze dziwnie z tymi paszportami...
Ja musze wkoncu zaczac myslec na tym irlandzkim paszportem...

A zastanawiam sie jak to jest czy ja moge tez taki paszport wyrobic Sofijce ????

Ostatnio częściej jestem na forum majówek..w końcu poród tuż tuż.. Barmance już gratulowałam ale pogratuluję tutaj również :-)
Gratuluję serdecznie!!!
Naprawdę duży chłopak :happy2:

A dopiero dziś wyczytałam to:
(...)Ramo mala do przedszkola , potem byla u mnie Joannn z forum:-) Bradzo fajna z niej dziewczyna, chyba zagadalam ja:-D brzuszek ma rewelacyjny... no i ma piekne błekitne oczy...:zawstydzona/y:
(...)
Sofik - jak mi miło się zrobiło...:zawstydzona/y: Fajna z Ciebie babka, Twój tato również przesympatyczny :-) a dzieci masz przesłodkie:blink::blink: i mam nadzieje, że będziemy częściej się widywać.. A widzę, że MartaF mieszka blisko, więc może też uda nam się we trójkę zorganizować -a skoro często jesteście w Clonmel to może u mnie :-)
ja córke 2 tygodnie przenosiłam;-)
lukne na mapie,gdzie ta miejscowosc,bo czesto jestem w clonmel i dzisiaj tez jade zapisac mojego na prawko:-D

dziewczyny a co z odprawą jak ja dawno kupiłam bilet na lipiec z odprawą na lotnisku? nie będą juz odprawiac?mam sie odprawic on-line? taka odprawa jest chyba tansza? to co z moją kasą?

A co do Ryanair - to też mam dylemat :baffled: bilet kupiony 27 kwietnia na 23 maja dla mojej mamy i nie wiem co z tą odprwaą on-line.. Jak każą mamie zapłacić jakąś dodatkową kasę to wnoszę sprawę do sądu.. Wystarczy, że moja mamulka denerwuje się samym lotem a tu jeszcze ma się dodatkowo stresować :wściekła/y: a na ich stronie jest to tak napisane, że nie wiadomo o co chodzi...i skąd będą wiedzieć, kiedy ja zarezerwowałam bilet? Moja mama ma sobie wydrukowac ten mail od nich czy co...:confused: już sama nie wiem co z tym fantem zrobić.. :no:
Ryanair - Wiadomości : 100% odprawa przez internet

Petycja podpisana :-)
Dziewczynki podpisujecie petycje!!!!
Do not touch child benefit

Joann- napewno kaza jej zaplacic jesli nie zrobisz odprawy on-line!! Zrob koniecznie. To 5 minut Ci zajmie. Wchodzisz na strone ryanaira i klikasz na odprawe on-line. Tam podajesz numer rezerwacji i numer karty kredytowej. Mozna wybrac jedna z 3 opcji tam podana (jesli chodzi o dane). I potem zaznaczasz, ze nic nie przewozisz z rzeczy zakazanych itd. Na koncu wyskoczy ci karta pokladowa i to trzeba wydrukowac i zabrac ze soba! Pamietaj zeby wydrukowac to w tym samym czasie. Ja szlam do kafejki zrobic ta odprawe bo nie mam drukarki w domu. Potem trzeba zrobic to samo na lot w powrotna strone.
Zrob koniecznie bo inaczej Mama zabuli na lotnisku, a po co. :-)

ja sie pisze na kawke

no to ładnie, mi kolega kupował bilet dawno temu i zlikwidował juz karte i jak to mam teraz zrobic?? powystrzelac tych z R.

Ostatnia edycja:
Misia83_83 - a skąd wiesz, że konieczna jest ta odprawa on-line? Moja mama ma bagaż ze sobą, więc według starych wytycznych idzie normalnie do kontroli... Ponadto jedzie na dowód osobisty a w odprawie on-line chyba jest tylko opcja z wpisaniem nr paszportu...

MartaF - to super :-) może w ten czwartek pasuję Tobie i Sofik? Bo potem to pewnie mam poród.. :baffled:

Według tej stronki:
Ryanair - Wiadomości : 100% odprawa przez internet
moja rezerwacja należy do 1 etapu (bo kupiłam bilet w kwietniu), więc płacę 10 euro za osobę za odprawę na lotnisku i taka opłatę ujściłam..więc mam teraz on-line się odprawić? To powinni chyba mi przysłać na maila.. Już sama nie wiem.. Mam kolejną kasę płacić teraz za odprawę on-line bo sobie tak wymyślili...???

MartaF - mi bardziej pasuje do 2ej :-) Napisze jeszcze do Sofik o której jej pasuje i dam Ci znać na prv co do konkretów. Teraz idę spać bo mnie głowa rozbolała przez ten Ryanair...:angry:

reklama
CZESC WAM, jetem na tym forum pierwszy raz a w irlandii a dokladnie w newry jestem pare miesiecy, czy moze wiecie gdzie i w jakim miescie jest jakis polski alergolog??bo mam synka 16miesiecznego z AZS i tutejsi lek nie radza z tym,

a tak wogole czy jest na tym forum jakas osoba ktora mieszka w newry??? pozdrawiam Was goraco

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry