reklama

Mamy z Irlandii!!

Jakoś waga ponad 5 kilo mnie nie przeraża bo moja mama tyle ważyła a jej siostra 5,5 kg :tak:
A ja nie mam Polsatu :dry:
Ale za to chłopaki już od kilku godzin są u znajomych a ja totalny relaksik.Farbka na głowie już zmyta,włoski wyprostowane teraz zabieram się za konsumowanie sałatki a później za manicure :-D

reklama
Monia- waga byla ok. Wazyl 5700. Byl najwiekszym dzieckiem na porodowce:-)

Anineczka- kurcze jakie spa sobie urzadzilas no! Ja na pazurki ide w srode. To juz chyba ostatni raz przed porodem. A wloski robie kolo 3 czerwca bo wtedy wraca moja fryzjerka:-) Takze bede na swiezo zrobiona przed wielkim dniem:tak:

Ja za 2 tygodnie schodze juz z moich lekow podtrzymujacych i dlatego mysle, ze moge nie donosic do 40 tyg. Po odstawieniu lekow moge urodzic nawet na drugi dzien. Ale wtedy to juz luzz...:-)Ciaza bedzie donoszona;-)

Ja tez nie mam polsatu....:-(

mam pytanko do dziewczyn z galway - czy słyszałyście coś, żeby Sempka rezygnowała z GP? na ostatniej wizycie coś wspomniała, że będę musiała się przenieść do kogoś innego, bo ona jest specjalistą a nie GP, ale nie podała żadnych szczegółów... jeżeli to prawda, to kogo możecie polecić?

Tak, ja cos slyszalam na ten temat. Emili cos wspominala. Sempka juz nie bedzie dluzej zajmowala sie programem maternity. Z tego co wiem to godna polecenia jest dr. Monika Cudo, ktora jest GP. Ona zdaje sie prowadzila ciaze Frog i Frog mowila, ze byla zadowolona:-)

hmmm... no właśnie - niby ma mi powiedzieć na kolejnej wizycie w połowie czerwca. wspomniała coś, żebym przeniosła się do tej lekarki, co przyjmuje w polmedzie (ale zapomniałam jak się nazywa;-)) no cóż - pogadam z Frog (bo znam ją osobiście;-)) a przy okazji Misia - jak to jest w końcu z tymi wizytami u GP i w szpitalu? bo kolejną wizytę w szpitalu mam na 17 czerwca, a Sempka kazała mi przyjść za 1,5 m-ca czyli wypadnie to dokładnie w kolejnym tygodniu po szpitalu. sprawdziłam na tej rozpisce z tyłu kart ciążowej i w ogóle się nie zgadza... nie wiem, co robić z GP? czy isc w następnym tygodniu po szpitalu czy odczekac tydzień? zamotałam się...:zawstydzona/y:

Doktor z Polmedu to pewnie Elzbieta Blach, ale ja slyszalam, ze ona wraca do Polski! To ja juz nie wiem,,,

Co do wizyt, to nie sugerowalabym sie na twoim miejscu szpitalem i jego rozpiskami. Ja chodzilam do Sempki wtedy kiedy ona mi kazala przyjsc,a szpital to wiesz....'magiczne rece' tylko wiec generalnie i tak sie wiele na tych wizytach nie dowiesz. Idz do Gp wtedy kiedy ci kazala przyjsc. I tak badanie bedzie zupelnie inne niz w szpitalu. :tak:

A tak wogole dziewczynki to czy czytalyscie ksiazke Tracy Hogg 'Jezyk niemowlat' ? Wlasnie sie do niej zabralam bo mam w wersji pdf. Polecila mi ja kolezanka jako genialny poradnik, takze w kwestii karmienia. Kolezanka mowila, ze postapowala zgodnie ze wszytskimi wskazowkami autorki i nie miala problemow ze swoim bobasem. Przeczytalam juz troche i bardzo fajnie sie czyta. Dobra ksiazka. Polecam. :tak::-)

no to faktycznie pójdę do niej wtedy, kiedy mi wyznaczyła termin... a mam jeszcze pytanie - czy za każdym razem robiła Ci usg? bo na ostatniej wizycie chyba podpadłam...:-( w poniedziałek zrobiłam usg 3d w polsce, a we czwartek miałam wizytę u niej i powiedziałam jej, że akurat wróciłam z pol i mam wyniki z tego 3d i że mogę pokazać... no i w tym momencie zachowanie w stosunku do mnie zmieniło się o 180 stopni...:-(

no to faktycznie pójdę do niej wtedy, kiedy mi wyznaczyła termin... a mam jeszcze pytanie - czy za każdym razem robiła Ci usg? bo na ostatniej wizycie chyba podpadłam...:-( w poniedziałek zrobiłam usg 3d w polsce, a we czwartek miałam wizytę u niej i powiedziałam jej, że akurat wróciłam z pol i mam wyniki z tego 3d i że mogę pokazać... no i w tym momencie zachowanie w stosunku do mnie zmieniło się o 180 stopni...:-(
bo pomyslała ze jej nie ufasz i poszłas sprawdzic do drugiego lekarza czy wszystko w porządku:tak:

reklama
kurcze... nie pomyślałam, że tak to odbierze... po prostu byłam w polsce na 4 dni i miałam okazję zrobić sobie usg 3d. poza tym zapłacić 200euro a 150zł to jest różnica... ale dałam plamę... ciekawe czy sobie to zapamięta:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry