reklama

Mamy z Irlandii!!

Andzulina- ty sie nie przejmuj. Po prostu skoro robilas w Polsce kilka dni wczesniej to oczywiste bylo, ze ona juz nie ma powodu sprawdzac jeszcze raz czy wszystko jest ok, a co za tym idzie 50 jurkow mniej dla przychodni;-) I pewnie dlatego ten foch z jej strony. Nie sadze aby sobie to zapamietala. A w ktorym tyg. jestes tak wogole?

reklama
Tak, ja cos slyszalam na ten temat. Emili cos wspominala. Sempka juz nie bedzie dluzej zajmowala sie programem maternity. Z tego co wiem to godna polecenia jest dr. Monika Cudo, ktora jest GP. Ona zdaje sie prowadzila ciaze Frog i Frog mowila, ze byla zadowolona:-)
Mnie osobiście dokror Sempka mowila ze rezygnuje z programu :szok:niestety ja tez chciłam zeby moja ciaze prowadziła.Obecnie zajmuje sie mna d.Cudo.:-).

(...) a teraz nowości,:-) własnie wróciłam od lekarza i sie okazało ze mój SYNEK :-Djest starszy o miesiąc :szok:hahahah ale niespodzianka,:-D czyli nie będe listopadową mamą tylko październikową, wazy juz 1750g.:tak:
Jak to starszy o miesiąc :szok: toż to jest ogromna różnica... :baffled: jak to tak? :confused:

(...) Jesli chodzi o kolejke do porodow to po Joann jest juz chyba Kasia lub Emili, no a potem juz chyba ja:szok: O ile kolejnosc sie nie zmieni. Ja nie licze na to ,ze donosze do 40 tyg.
Eh..właśnie mam termin na dziś.. Ale czy Patryk będzie w tych 5% terminowo urodzonych dzieci to ja już nie wiem.. :-D Wizytę w szpitalu mam jutro i ciekawe co powiedzą.. Pewnie, że wszystko OK..a nawet nie zbadają dojrzałości łożyska.. :wściekła/y: Mi tam się nie śpieszy ale żeby z dzidzią było na pewno wszystko OK...
:rolleyes: :rofl:

Hej Dziewczyny!
Moja córeczka ma już 2 miesiące i kilka dni.Na szczeście z paszportem dało radę załatwić;)Niedługo go odbieram w ambasadzie.A 30 maja lecę do Polski z moją Juleczką;)Do końca sierpnia mam urlop macierzyński.,potem chciałabym jeszcze wziąć wychowawczy i swój urlop wypoczynkowy z tego roku.Czy możecie Mi powiedzieć ile trwa wychowawcze?W Polsce chyba 3 lata.|Słyszalam ze w Irlandii to 14 tygodni.Jak to wygląda.???

Jak to starszy o miesiąc :szok: toż to jest ogromna różnica... :baffled: jak to tak? :confused:
:rolleyes: :rofl:
no sie okazało ze miałam raz miesiączke będąc w ciązy:-) i urodze synka o miesiąc wczesniej:tak: i sie rozpędziłam z tą wagą bo waży 178g ;-)i strasznie sie kręcił i ciężko było zmierzyc dokładnie:baffled: ale mózg juz wykrztałcony,słodko ssał kciuka :-Di ładnie pokazał nam dowód na to ze jest to chłopiec:-D:-D ja czułam juz dawno ruchy i spory już brzuszek mam także podejrzewałam ze jest to większa ciąża:-D

MartaF - właśnie do Ciebie pisałam a tu już odpowiedź na BB :-D
Z tą wagą to widziałam, że się zagalopowałaś ale zacytowałam tak jak napisałaś ;-) hehehe...
Co do dzidzi..to miesiąc Ci w takim razie umknie.. ;-) Masz już imię dla syna? :confused:

Hej mamuśki-a mi się wydaje że do 40tyg dam rade donosić chyba że coś się zmieni :tak:bo na 8czerwca mam do pani DR.S która twierdziła że raczej się już nie zobaczymy bo szyjka skrócona już jest a,4mam do szpitala.;-)Lecz koleżanka była w szpitalu na wizycie w dzień terminu i ja badała pani doktor ginekologicznie więc Joannn myślę że ta przyjemność cię spotka,Pozdrawiam p.s.Marta F-ty miałaś okres w ciąży a ja 2razy w miesiącu przed nią i teraz problem obliczyć u mnie dzień porodu ale na pewno w czerwcu hahaha.Od poniedziałku już powinli mi płacić materniti a decyzje jeszcze nie ma

Ostatnia edycja:
Emili78 - to dobrze, że mnie uświadomiłaś bo nawet nie pomyślałam o badaniu ginekologicznym..:szok: to muszę się przygotować :tak: jakby co... ;-)
Może w końcu też się dowiem co do szyjki itp..
To ciekawe z tymi miesiączkami..bo z USG to różnie to wychodzi.. :-) ale dzidzia i tak nie baczy na terminy... :-D

reklama
Hej Dziewczyny!
Moja córeczka ma już 2 miesiące i kilka dni.Na szczeście z paszportem dało radę załatwić;)Niedługo go odbieram w ambasadzie.A 30 maja lecę do Polski z moją Juleczką;)Do końca sierpnia mam urlop macierzyński.,potem chciałabym jeszcze wziąć wychowawczy i swój urlop wypoczynkowy z tego roku.Czy możecie Mi powiedzieć ile trwa wychowawcze?W Polsce chyba 3 lata.|Słyszalam ze w Irlandii to 14 tygodni.Jak to wygląda.???
Ale wiesz,że to bezpłatny urlop?
I faktycznie 14 tygodni.

My zbieramy się do Belfastu :tak:
Mam spotkanko z forumową mamą.Ale nie z Babyboom ;-)
Słońce pięknie świeci,zaryzykuje i włoże klapeczki :szok::-D
Miłej niedzielki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry