reklama

Mamy z Irlandii!!

Jeśli chodzi o prawko to w Limerick jest mnóstwo wolnych terminów-można sprawdzić przy bukowaniu online, jeśłi komuś zależy na czasie to przecież możńa pojechać miasteczko dalej i będzie szybciej no i bez znaczenia czy po polsku czy angielsku bo wolny termin to wolny a przy zapisie wybiera sie tylko język lektora, jeśli płacicie do końca maja to ok 35 eu a od czerwca już podwójnie.
Gaston dobrze wiedzieć z tym olejkiem bo może jak go dużo będę jadła to będą bliżniaki hihi Dzięi za informację

reklama
100LAT DLA Franka-U NAS jak zawsze ponuro i jak można nie mieć depresji;-)w tym kraju to nie uniknione :tak::tak:co do prawka w Irlandi jest to dla mnie parodia.Nauczysz się testów już po polsku zapłacisz za egzamin pojedziesz , zdasz i możesz jezdzic!!!:-Dnie mając pojęcia o jeżdzie autem:szok: tak moja koleżanka zdała dostała prawko a potem maż ją uczył prowadzić auto i parkować bo stwierdziła że jazdy były za drogie 45e za godz:szok: dla mnie to coś strasznego jak można ufać osobą które nie siedziały nigdy za kierownicą :tak:jak sobie pomyśle ile to w Polsce musiałam się nadenerwować.:wściekła/y:

Emilii masz rację, dlatego tyle osób tu zdaje i firm ubezpieczeniowych jak grzybów po deszczu bo ogromne pieniążi przez te niebezpieczeństwa drogowe płacimy :-):-):-) Z drugiej strony jeszcze w żadnym kraju nie widziałam tak wyrozumiałych kierowców jak w Irlandii (oczywiście Dublin jest odskocznią od reguły jak zwykle). I jazda tutaj jest prawdziwą przyjemnością jeśłi się przymknie oko na niektóre wybryki parkowania:tak:

Aby serduszko Twoje
gorące było zawsze jak słońce...
A uśmiech Twój radosny
przypominał zapach wiosny...

Franku Sto Lat

34.gif

to dla Franusia
Dziś pierwszy kończysz rok
lecz przed Tobą cały świat!
Zawsze dąż do wytyczonego celu,
mimo iż zazdrości Ci wielu!
Otaczaj się przyjaciółmi swymi,
raduj momentami tymi,
które uśmiech Ci dają i szczęścia przysparzają!
Serce Twe niech zawsze tak czyste będzie,
a dobrych ludzi znajdziesz wszędzie!

roczek.jpg

laski a podjcie linka gdzie bookuje sie terminy na prawko i jak moznaposprawdzac te wolne

Dzięki Dziewczyny :-)

Łezka mi się w oku zakręciła :-)

Didi, link do tej strony Home | Driver Theory Test | English

Wiecie co ja odwaliłam ?? Jestem frajerką roku :-) Skończył mi się pierwszy provisional, a przez te dwa lata nie zrobiłam prawka. Żeby dostać nowy, poszłam tydzień temu na testy, zrobiłam badanie wzroku i jak już składałam papiery w okienku, to dowiedziałam się, że nic nie musiałam robić, tylko przynieść stare prawko, aplikację i zdjęcia :-D:-D:-D:-D No to 90 euro poszło w błoto (cd z testami, badania i test):angry::angry::angry::angry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja mam do was takie pytanko, jako doświadczonych koleżanek, gdzie w Dublinie blisko centrum znajdują się sklepy z akcesoriami dla dzieci, głównie chodzi mi o wózki, bo będę we wtorek, to bym sobie pooglądała
Blisko centrum - to na Henry Street - Jervis S.C. - jest mothercare, i zaraz za rogiem na Jervis Street sa Toy Store i obok niego Smyths.

Do zabawy mnóstwa siły,
Żeby każdy dzień był miły,
Pełen śmiechu i radości,
Stu urodzinowych gości,
Aut, kllocków i pluszaków,
Stu prezentów, stu buziaków,
Zdrowia szczęścia i słodyczy ....

Franiowi agusiek i Nikos zyczy:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama