reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam
Anieczka czekam na dzynka hihih bo kiedys mi sie skasowal twój numer:)
Emili ładny tekst o dzidziusiu:)

Martuska trzymam kciuki oby wszystko było w porzadku:)

Misia współczuje pobytu w szpitalu ja naszczescie nigdy nie mialam takich problemów zero blokad:)

Witam
ale mam podły dzien:-( pada , Synek aktywny wrrrrrrr:sorry:
dziewczyny proszę powiedzcie mi czy na irlandzkim akcie urodzenia ma znaczenie czy jest wpisane jedno czy dwa imiona rodziców?
czy jeśli oboje z mężem mamy po dwa imiona, a w akt synka zostało wpisane tylko te pierwsze czy nie będzie potem problemu z wyrobieniem polskiego aktu urodzenia?

nie bedzie problemu, ja na akcie urodzenia mam tylko jedno imie a moja córka ma wyrobiony akt urodzenia polski...;-)

nie bedzie problemu, ja na akcie urodzenia mam tylko jedno imie a moja córka ma wyrobiony akt urodzenia polski...;-)

czyli rozumiem że normalnie masz dwa imiona, a tylko w akt synka wpisali cie jedno tak?
przepraszam ze tak dopytuje, ale nie chce by potem był jakieś problemy w Polsce, tym bardziej że nam zależy na wyrobieniu polskich dokumentów, a wiadomo jacy ci nasi - polscy urzędnicy są... czepiają się szczegółów

Cytuje:Sixteen weeks leave is the minimum a woman can take before the end of the week in which her baby is due.According to our records you were last employed on 24.10.08 and your baby is due on the 4.07.09 .As you were not in employment within 16 weeks of the end of the week on which your baby is due your maternity can not be certified.:eek:nie wysłałam im papierow potwierdzajacych ze byłam w szkole ale czy co tos zmieni??? dosle im..mam nadzieje:zawstydzona/y:ale czy ktos moze mi wytłumaczyc o co chodzi? czy dobze rozumiem ze gdybym odeszła z pracy 3 miesiace pozniej to wniosek rozpatrzenie było by pozytywne ...?:-(zalamka
dzieki z gory za odp kobitki pozdrawiam

Jeżeli skończysz pacować nie więcej jak 16 tyg przed terminem urodzenia dziecka i masz odprowadzoną odpowiednią ilość składek możesz przejść na zasilek macierzyński. Ja ledwie się załapałam (zosta łam zwolniona z pracy 15tyg i kilka dni przed baby due) W Irl pracowałam od sierpnia 06 do końca listopada 08 więc miałam odp ilość składek. Spróbuj odwołać się i dosłać te dokumenty ze szkoły

dziewczyny a jak jestem teraz na H&S to mogę później starać się mimo wszytstko o macieżyńskie??
podobmno słyszałam że tak ale teraz jak widzę że takie problemy to mam małe wątpliwości :baffled:

moniak-dzieki troche mnie pocieszyłas ...problem w tym ze odeszłam z pracy 24 pazdziernika 2008:-(:-(:-(kurcze ale nierozumiem dlaczego 3 miesiace robi roznice jezeli wczesneij składki miałam popłacone ..pracowałam od kwietnia2006 ..
czytam teraz te warunki ale juz mam taki metlik ze nawet w jezyku polskim juz nic nie kumam i niemoge obliczyc:baffled:..głowa mnie juz boli...moj M wsciekły jak cholera...
dosle te papiery ze szkoły i bede sie odwoływac ...poczekam na odzew:-(..zarz mnie szlak:wściekła/y: trafi..
a nie pracowałas przed przyjazdem tutaj w Polsce?? bo podobno składki tez sie liczą

reklama
Hej kobitki- chyba się udało mąż dzwonił w sprawie mojego macierzyńskiego dlaczego 196e a minimum jest 230e i pani powiedziała że zaistniało nie porozumienie to jest jakieś wyrównanie.A mąż na to że to przyszła decyzja od kiedy do kiedy, a nie wyrównanie ona przeprasza za pomyłkę a suma macierzyńskiego wynosi 265e tak że jestem happy ale zobaczymy ile wpłynie na konto :tak::tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry