didi
Fanka BB :)
tak w irlandzkim
Didia ale ty bralas w Irlandzim USC?dobrze zrosumialam?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
tak w irlandzkim
Didia ale ty bralas w Irlandzim USC?dobrze zrosumialam?

dziewczyny proszę powiedzcie mi czy na irlandzkim akcie urodzenia ma znaczenie czy jest wpisane jedno czy dwa imiona rodziców?
czy jeśli oboje z mężem mamy po dwa imiona, a w akt synka zostało wpisane tylko te pierwsze czy nie będzie potem problemu z wyrobieniem polskiego aktu urodzenia?
nie bedzie problemu, ja na akcie urodzenia mam tylko jedno imie a moja córka ma wyrobiony akt urodzenia polski...;-)
Cytuje:Sixteen weeks leave is the minimum a woman can take before the end of the week in which her baby is due.According to our records you were last employed on 24.10.08 and your baby is due on the 4.07.09 .As you were not in employment within 16 weeks of the end of the week on which your baby is due your maternity can not be certified.nie wysłałam im papierow potwierdzajacych ze byłam w szkole ale czy co tos zmieni??? dosle im..mam nadzieje
ale czy ktos moze mi wytłumaczyc o co chodzi? czy dobze rozumiem ze gdybym odeszła z pracy 3 miesiace pozniej to wniosek rozpatrzenie było by pozytywne ...?:-(zalamka
dzieki z gory za odp kobitki pozdrawiam

a nie pracowałas przed przyjazdem tutaj w Polsce?? bo podobno składki tez sie licząmoniak-dzieki troche mnie pocieszyłas ...problem w tym ze odeszłam z pracy 24 pazdziernika 2008:--
-(kurcze ale nierozumiem dlaczego 3 miesiace robi roznice jezeli wczesneij składki miałam popłacone ..pracowałam od kwietnia2006 ..
czytam teraz te warunki ale juz mam taki metlik ze nawet w jezyku polskim juz nic nie kumam i niemoge obliczyc..głowa mnie juz boli...moj M wsciekły jak cholera...
dosle te papiery ze szkoły i bede sie odwoływac ...poczekam na odzew:-(..zarz mnie szlaktrafi..