reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Hejka!!!:-)
Sofik no fajnie ze to ten sam etap:tak: tylko juz mnie nie strasz tymi szpitalami:no: U mnie jak do tej pory nie bylo żadnych problemow, wiec szpital i lekarzy omijam jak na razie szerokim lukiem:-) no chyba ze to wizyta....kurcze no wlasnie jutro mam w szpitalu :baffled: co do skurczy to w sumie jeszcze nie odczuwam zadnych ale za to maly daje mi ostro popalic - dzis w nocy prawie nie spałam tak szalal:szok:
Didi dzieki za zaproszenie;-)
Moniadan ja mieszkam na kncknacarrze no ale galway nie jest taki duze :-pwiec nawet jak nie mieszkamy blisko siebie to nie problem:-)
misia a Ty w Polsce kup sobie rożek jesli go otrzebujesz bo tutaj nie znajdziesz, ja przynajmniej nie widzialam:-(i posciel do łózeczka jesli chcesz bo w polsce sa piekne poprostu a tu wszystkie na jedno kopyto nie ma wyboru wogole.
A co do kilogramow to ja juz przytylam ponad 18 kg i wydaje mi sie ze to duzo i boje sie troche ze nie schudne ale co tam pozniej sie bede tym przejmowac...
jutro ide na wizyte do szpitala to moze powiedza cos nowego:happy:
Dziewczyny a wy do gina chodzicie tez do p Anetty?

Sluchajcie - jak myslicie co moge sobie zakupic w Polsce , co potrzebne i bedzie do wyprawki, a nie dostane tego tutaj, lub jest to cholernie drogie? Bede teraz ostatni raz przed porodem i pomyslalam, ze moze bym cos kupila. Wiem np. ze ciezko tu znalezc koszule nocne rozpinane z przodu, a slyszalam, ze potrzebne. Pieluchy tetrowe, ale co jeszcze warto by bylo sobie z Polski przywiezc, jak myslicie?

Pieluszki owszem możesz sobie kupić - w Polsce wyjdzie taniej, ale tutaj też je widziałam (w Mothercare). Co jeszcze? możesz pomyśleć o:
- polskich kosmetykach dla dzieci Bambino ,
- spirytusie 70%,
- kremie do opalania z filtrem mineralnym (czytałam że najlepsze są z Ziajki lub Kolastyny),
- jak pijesz winko to możesz się zaopatrzyć w Byczą Krew,
- saszetki Tantum Rosa (do podmywania się po porodzie),
- zioła mlekopędne (ja nie pije wogóle czarnej herbaty dlatego takie zioła się przydadzą ;-)),
- maść majerankową,
- herbatke z koprem, melise
- vit d3
- wode morską lub sól fizjologiczną
- rożek (jeśli będziesz potrzebować)
- pościel do łóżeczka (w Polsce masz większy wybór, śliczne kolorki itp, polecam firmę Feretti)

Być może niektóre produkty kupisz tutaj, w polskich sklepach, bądź w tutejszej aptece ;-) ja mam na tyle wygodni że znajomi przylatują w odiwedziny więc mogłam zająć im część bagażu :-D

Ostatnia edycja:
Pieluszki owszem możesz sobie kupić - w Polsce wyjdzie taniej, ale tutaj też je widziałam (w Mothercare). Co jeszcze? możesz pomyśleć o:
- polskich kosmetykach dla dzieci Bambino ,
- spirytusie 70%,
- kremie do opalania z filtrem mineralnym (czytałam że najlepsze są z Ziajki lub Kolastyny),
- jak pijesz winko to możesz się zaopatrzyć w Byczą Krew,
- saszetki Tantum Rosa (do podmywania się po porodzie),
- zioła mlekopędne (ja nie pije wogóle czarnej herbaty dlatego takie zioła się przydadzą ;-)),
- maść majerankową,
- herbatke z koprem, melise
- vit d3
- wode morską lub sól fizjologiczną
- rożek (jeśli będziesz potrzebować)
- pościel do łóżeczka (w Polsce masz większy wybór, śliczne kolorki itp, polecam firmę Feretti)

Być może niektóre produkty kupisz tutaj, w polskich sklepach, bądź w tutejszej aptece ;-) ja mam na tyle wygodni że znajomi przylatują w odiwedziny więc mogłam zająć im część bagażu :-D
A po co to winko ??
A co ma czarna herbata do produkcji mleka?
A wody morskiej to tu nie ma?? Wszak na wyspie mieszkamy :)
To samo jest z sola, vit d3 w kazdej aptece...melisa...

Didi dzieki za zaproszenie;-)
Moniadan ja mieszkam na kncknacarrze
A co do kilogramow to ja juz przytylam ponad 18 kg :happy:
Dziewczyny a wy do gina chodzicie tez do p Anetty?

zapraszam ..zapraszam..
jak knocknakara to masz blisko do Frog ;-)
w pierwszej ciazy na plusie bylam 24 kg i niestety duuuzo mi zostalo pozniej

i tak chodzimy do Sempki ;-)

A to tu w szpitalach nie dają żadnych podkładów??? i co lezy sie na brudnym prześcieradle? czy chodzi wam juz później w domu?
Ja jeszcze kupiłam majtki jednorazowe po porodowe z Canpolu, nie wiem czy tu sa i pieluchy bella dla siebie to takie jakby wielkie podpaski
Jak byłam teraz w PL to skompletowałam sobie cała wyprawke, śliczny rożek i tylko 23zł, body z długim rękawem rozpinane!! poduszka bezpieczna dla dziecka do spania, ale to juz nie jest konieczne, koszule nocne, wkładki laktacyjne, maśc bepanthen, pieluchy tetrowe 1.70szt i flanelowe itp no ale pewnie większośc rzeczy tez tu mozna kupić

Marta ma rację Medical card nie uwzględaniają w Polmedzie, trzeba płacić 50e wizyta

Agusiek, tak tez chodzimy do Dr Sempki :tak:

Moniadan dają podkłady w szpitalu.:tak:Dają nawet takie podpaski z gazy.;-)
Tylko ja sobie używałam tych kupnych w ostatnich dniach ciąży,żeby w razie co nie zalac wodami łóżko i po szpitalu.
Majtki po porodowe,podpaski wszystko mozna dostać w Boots na dziecięcym :tak::tak:
Body z długim rękawem są w Mothercare.

Ja w pierwszej ciąży przytylam 11ka a w drugiej 9kg ale to nic.Dalej nie mogę zrzucić:baffled:

reklama
witam się
anineczka nie przesadzaj z tymi kilogramami:wściekła/y: widzialam Cie przeciez i glupoty gadasz:-p a zdjatka sobie własnie obejrzalam- jacy boscy panowie uhhhh:sorry2: Ci mali of qrs:-D:-p wlasnie tam gdzie te fotki to jest ten zamkniety juz?:dry:

misia a co do rzeczy do kupienia w PL według mnie czapeczka zawiazywana taka na uszka- nie znalazlam tu tego.No i ten spirytusik-chociaz ja dostałam w szpitalu nasaczone gaziki i na droge do domciu tez- chociaz i tak kaza woda sama przemywac pepuszek.Nikusi bardzo szybko odpadl bez problemu:tak: co by tu jeszcze..... te majtki jednorazowe mi osobiscie sie nie sprawdziły:dry: zalalo mnie tak ,ze ... duze porzadne podklady beda Ci niezbedne.
O winie "bycza krew" i czarnej herbacie nic mi nie wiadomo:sorry2: ja tam polubialm ich herbate z mlekiem:-p ale teraz juz dalam na luz z nia:-D
A misia- udanego pobytu w PL;-)

Pozdrawiam serdecznie wszytskie mamusie.

geddes38.jpg

Do góry