reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witajcie dziewczyny! Widze że nie tylko ja smarkata, ach to wredne choróbsko:wściekła/y: U nas pokolei cała rodzinka, najpierw zachorował M póżniej zaraził mała a teraz ja kicham. Ale dobrze że Emilce już przeszło bo b.się meczyła bidulka, z noska jej cały czas ciekło, temperatura ponad 38.

witam mamy ;)) mam wazne pytanko!!! czy któraś z was kupila niemowlakowi normalny bilet(nie infant) w ryanair??ja tak zrobilam,ale teraz sie zastanawiam ,czy tak mozna??!!jesli ktos cos wie wtej sprawie prosze niech mnie uswiadomi :))) z gory wielkie dzieki!!!!!!!

A to cytat ze strony ryanaira:
Dzieci w wieku od 8 dni do 23 miesiecy wlacznie w dniu wylotu nie moga zajmowac wlasnego miejsca i musza siedziec na kolanach rodzica (jedno niemowle na osobe dorosla). Ponadto nie mozna wykupic dodatkowych miejsc dla niemowlat.
Ale najlepiej zadzwoń do biura i zapytaj. Bo np. w Aerlingusie można wykupić normalny bilet dla niemowlaka, tylko wtedy musisz mieć fotelik.

Misia a ty jakimi pigułami się kurujesz? Ja narazie tylko herbatka, cytrynka i miodzio, a z prochów nawet nie bardzo wiem co mogę wziążć jako mama karmiąca
Coś dziś nie mam spania ale trzeba zmykać do łóżeczka się wygrzewać! Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pomózcie
Emusia chora :-:)-:)-(
Ma katarek, kaszel i widac ze bola ja gardlo :-(
Poradzcie jak mam ja leczyc, bo nie mam pojecie jak sie leczy takie maluszki
teraz zauwazylam ze glowke ma troche ciepla

czy cos podac na zbicie tmp jeslli tak to co???
co na to gardlo??\
czy znacie dobrego pediatre w Galway??

Prosze poradzcie cos bo strasznie mi smutno :-(

czy moge wychodzic z nia z domu, czy lepiej zostac, czy mozna jaj kapac?
Wiem ze moze to smieszne pytania, ale nie wiem co robic
Eryk ma 4 latka i nie chorowal jak byl taki maly

nawet nie wiem czy sa jakies syropki :-(

:sorry:moniadan jedyne co wiem,to można wychodzic jak dziecko nie ma gorączki.To jest jedyny przeciwskaznik do wychodzenia na dwór.
Co do kropli do nosa się nie wypowiem bo u nas żadne dziecięce się nie sprawdzały(nasivin.otrivin)....jedynie frida do odciągnięcia glutków :tak: I buderhin ale to na receptę z PL.
Jeśli ma gorączkę to na zmianę Calpol syrop z Nurofenem Syropem.Co 4 godziny.
NO i cebion też dawał radę.
jejku Twoja Emcia taka malusia...juz zapomniałam jak to miec niemowlaczka w domciu :eek:
Nie wiem czy można zastosowac u Emci pulmex baby....ale to z Pl....nie wiem od jakiego jest wieku...
Wiem,że w IRl są też maści rozrzewające dla dzieci ale nie wiem od jakiego wieku...

Ostatnia edycja:
witam sie:-)

:wściekła/y:wściekła od samego rana, znowu musiałam córe budzić bo sama by nie doszła do siebie bo sąsiadka stwierdziła ze w nocy nie przyłapiemy jej na gotowaniu:wściekła/y:
ja nie lubie skarżyc i długo sie zastanawiałam nad pójściem na garde ale to juz lekka przesada :wściekła/y:chodze tydzien z bólem głowy:wściekła/y: nie napisze jak sie nazywa takie baby....

anineczka wiedziałam ze będziesz buszowała po nocy:-) a ja nie mam pojęcia ile mamy do ciebie ale nie tak daleko i pewnie zwalimy ci sie na głowe, tylko Joannn zabierzemy bo jeszcze nie ma samochodu:tak:

mój synek razem z lubicznki mają ten test bo razem chodzą do szkoły:-)ale ja sie nie przejmuje bo zrobiłam mu test w domu i zdał:-D

moniadan ja tez dawałam tylko nurofen bo co innego dla takiego maleństwa a mój synek to często chorował:-(

miłego słonecznego dzionka (jak narazie to pogoda super do środy:cool2:)

Dzień dobry Wszystkim!
MartaF-normalnie bez komentarza zostawiam to,co się dzieje z Twoją sąsiadką-albo raczej z jej głową.Przytakuję-gardę trzeba koniecznie pionformować:tak:.Zastanawiałaś się nad firmą kurierską.Wypytałam-moja znajoma zawsze wysyła w GLS(ja odradzałam,ale w sumie to,że pogubione części nie musiało być ich winą,bo kupiliśmy łóżeczko w sklepie internetowym i to już oni powinni odpowiednio zabespieczyć paczkę:wściekła/y:-tak więc poproś mamę aby zrobiła to super dobrze;-)).Za przesyłkę do50kg.zapłaciła160zł.No Twój wózio jest lżejszy,ale biorąc pod uwagę gabaryty chyba jakoś tak właśnie wyjdzie:sorry:.
Anineczka-MartaF już wyraziła chęci,ja się dołączam(od nas będzie jakieś40min samochodem-nie ma tragedii)Joannn trzeba namówić(jeśli nie wyrazi entuzjazmu;-))i lecimy...Tyle tylko,że jeszcze przez dobre4 tygodnie jestem dostępna tylko i wyłącznie do południa:eek:.Niedziele odpadają-bo to takie jedyne dni,kiedy wszyscy jesteśmy razem(tak to już jest jak się pracuje na2-gą zmianę 6dni w tygodniu:crazy:)Ale czekamy na hasło-kiedy.
Agusik78-trzymaj kciuki,trzymaj-niestety mój Dawid nawet jak w domku mu idzie świetnie z lekcjami,to w szkole głosu z siebie nie wydaje:-(.Niczym rybka-nabiera wodę w usta;-).
Uciekam poubierać moje"maleństwa";-) i życzę kolejnego pięknego dnia:cool:

U mnie tez slonecznie i tez witam:-)

Nazwisko juz prawie wszedzie zmienione, jeszcze tylko prawko:tak:
Nie bylo tak zle jak mnie straszyli albo to mi tak szybko poszlo;-)Mialam isc na macierzynskie w polowie listopada ale lekarz mi radzi zostac do konca listopada a w razie jaknym nie wyrabiala to on mi da zwolnienie, ale czy date pojscia na macierzynski podje sie przy skladaniu wniosku?

Milego dzionka i do wieczora:-)

U mnie tez slonecznie i tez witam:-)

Nazwisko juz prawie wszedzie zmienione, jeszcze tylko prawko:tak:
Nie bylo tak zle jak mnie straszyli albo to mi tak szybko poszlo;-)Mialam isc na macierzynskie w polowie listopada ale lekarz mi radzi zostac do konca listopada a w razie jaknym nie wyrabiala to on mi da zwolnienie, ale czy date pojscia na macierzynski podje sie przy skladaniu wniosku?

Milego dzionka i do wieczora:-)
Tak-na wniosku podajesz od kiedy planujesz przejść na macierzyński i przewidywaną datę porodu:tak:
monidan-sprawdzałam dziś w sklepie-możesz podawać swojemu maluchowi syropek panadol(z jakąś dopiską),dla dzieci powyżej 2-go miesiąca życia na przeziębienie(katar,kaszel,gorączka).Ale mam nadzieję,że to była taka 1-no dniowa słabostka i dziś już obejdzie się bez leczenia :happy:
Super sprawa-Dawid już 2-gi tydzień zakańcza edukacji a ja dziś się dowiedziałam,że nie przynosi do domu książeczek z zadaniami domowymi:wściekła/y:Normalnie zonk!Dobra nauczycielka,skoro dosyć często się widzimy,a nawet mi nie powie,czy nie zapyta o co chodzi(bo ja sama nie wiem o co-dlaczego nie pokazuje Dawidowi,które książki ma brać,skoro widzi,ze sam tego nie robi:confused2::crazy:)Zgroza-dziś czeka mnie rozmówka.Na marginesie to mam nadzieję,że chociaż ten test mu pójdzie,bo tego mi jeszcze brakuje,aby narzekała mi na syna.Ale mam na co zgonić-z czego miał się uczyć,skoro przynosił nie to co trzeba?
Tak czy inaczej dzień znowu zaskakująco piękny,więc nie ma co się stresować;-)

reklama
Jejku,jejku co to się dzieje z tą pogodą,normalnie nienormalnie jakoś jest,jak jest tak pięknie na dworze:baffled::biggrin2:
Wpadam na moment i zaraz z domu wypadam,korzystać z dobrodziejstw aury:tak:
Witam wszystkie panie:happy2:
moniadan:mój Radek też mało chorował,co na szczęście i do teraz trwa,ale zdarzało mu się,zawsze podawałam wtedy syrop Nurofen(zbija gorączkę,uśmierza ból-można go też podawać przy bolesnym ząbkowaniu),jest dozwolony od 3 m-ca życia,więc bez obaw,jest w Irlandii,w aptekach,ma taki dozownik w formie strzykawki,podawałam po troszkę,wstrzykując do buzi,w policzek,żeby się nie zakrztusił,do tego wit.C w kropelkach-Cebion (dodawałam do picia lub mleczka,gdy mały już z butli ciągnął),jeszcze wapno w syropie,ale nie pamiętam od jakiego wieku jest dozwolony więc musiałabyś zapytać w aptece lub lekarza,a jak Nurofen nie pomagał(np.jak młody miał trzydniówkę i temp.39st.C)to podawałam czopki,one gorączkę najszybciej zbijają,ale na gardełko to syropek:tak:A zkąpaniem to było tak,że lekarka mi powiedziała,że jak najbardziej umyć dziecko bo po całym dniu wszystkie te wypociny zatykają pory i jak go wykapię to mu lepiej będzie(w wodzie chłodniejszej niż zazwyczaj)i zawsze kąpałam Radka,chyba,że się już przez ręce przelewał i widziałam,że nie ma na nic sił to dałam spokój:no:Tylko,że kąpiel trwała króciutko bo młody płakał,jakbym go gotowała,tylko szybciutko obmyłam i koniec:tak:
A swoją drogą,Radek zawsze na urlopie w Polsce,lub zaraz po powrocie mi pokasłuje,poki****e- polskie powietrze mu nie służy czy jak:szok::eek::laugh2:?
MartaF:pogiętą masz tę sąsiadkę straszennie:szok:Ja bym karczemną awanturę zrobiła(tzn.męż bym wysłała,bo ja nie speak english:-D)i szukała nowej chatki na Twoim miejscu,a i gardę poinformowała bo to na prawdę może się tragicznie skończyć!
Spadam,paa..

Do góry