reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hejka wieczorkiem

ja tez jakas taka przygaszona dzisiaj,... ale coz chyab wszystkie jestesmy dzisiaj jakies takie nie teges

Kamcia..szkoda ze nie udalo nam sie spotkac na plazy..ale jutro nadrobimy grillowankiem

Ewunia dzisiaj tez jakas nei tego...marudzi ..placze i ciegle tulic sie chce..no i do tego temp..nie wysoka ale zawsze..chyba kolejne zeby ...

moj P poszedl na mecz do pubu.. i dzwonil powiedziec ze przed meczem byla minuta ciszy dla naszego prezydenta...

Ja Wam powiem, ze w tutejszej tv, przygotowali bardzo dobre reportaze o tej katastrofie, jestem mile zaskoczona. Kazde wiadomosci zaczynaja sie od tego wydarzenia i trwaja dosyc dlugo.
A pozbierac sie tez nie moge, caly dzien chodze zamyslona. Niby nie przezywam, ale jednak przezywam..Wybralam sie na zakupy, ale szybko wrocilam do domu. Nie moglam skupic mysli. Taka tragedia :-(

Margaritta - dzięki za link :yes:
oglądałam dziś go chyba przez pół dnia..:-( aż mi się zapomniało, że Patryka przyzwyczajam do jednej drzemki i za wcześnie go położyłam spać..potem przez to zasnął mi przed samą kąpielą..wyspał się i już nie chciał spać..:eek: ale pobawiliśmy się trochę, kąpiel i śpi jak na razie - by nie zapeszyć :-)
I też byłam na zakupach by odetchnąć od tych wiadomości..w polskim sklepie jakieś pustki..albo akurat to co chciałam to tego nie było :crazy: karkówkę mężulek sobie zażyczył i dobrze, że mam zamrożoną bo też byłaby lipa..a sobie chyba rybkę rozmrożę - bo karkówka dla mnie za tłusta..brr..

A co do Tupolewa..Niedawno oglądałam z moim mężulkiem film na faktach o 2 wypadkach rosyjskich samolotów Ił jakie kiedyś miał LOT (w jednym z nim zginęła Anna Jantar) okazało się, że samoloty miały wady techniczne ale Rosja twardo zaprzeczała..w końcu LOT odsprzedał im spowrotem te samoloty....

Joann moj SZym sam zrezygnowal z jednej drzemki jak skonczyl rok:tak::tak:
teraz spi po poludniu tylko raz,ale za to wstaje okolo9 a nie jak wczesniej o 6 czy 7....
Oczywiscie zdarza mu sie ze wstanie wczesniej...chyba ze 3 dni temu wstal o 7:30a na drzemke poszedl chyba po 13 i spal 25min:eek:

witam ponownie

Joann nie ma za co ... u mnie leci to do tej pory ....

wyszlismy tez z dziewczynkami do parku, bo... ehhh...

12 kwietnia ogłoszono dniem załoby w całej UE ...

Sąsiedzi irlandczycy ....podchodzili do mnie jak mnie widzieli i sie pytali "...are you ok"... i ze wspołczuciem "klepali" po ramieniu albo sciskali dłon...

rozczulili mnie...

No wiec witam sie i ja.
Widze ze tematem dzisiejszym byla katastrofa... Straszne jest to co sie stalo:-( Tyle ludzi zginelo... i to jeszcze tak wazne osobistosci. przed chwila ogladalam jak Jaroslaw Kaczynski byl na miejscu wypadku. Az serce mnie scisnelo:-(

aaniaa ty nie słuchaj życzliwych koleżanek tylko sprawdzaj na siatce centylowej i tyle :tak: a tak w ogóle to witaj w doma kiedy do mnie zawitasz??:-D
No wlasnie dzisiaj rozmawialam z Andziulinka i nie dlugo Cie nawiedzimy:tak: Slyszlam ze Zuzia jest przesliczna:-) wiec bede chciala zobaczyc slicznotke:-):tak:

Witaj :-)
...yyyyyy....klinowe? szwy? :szok: Moja mama już jest weteranką jeśli chodzi o zrywanie paznokci ale nigdy szwów nie miała..no i co to znaczy klinowe? Może to takie by już nie wrastał? I może dlatego, że moja mama nie miała klinowego to jej wrasta nadal..:eek:
Klinowe wyciecie to jest "usuniecie boku paznokcia wraz z tkanka go otaczajaca" (fachowo nazwane) a tak mowiac po naszemu to razem ze skora wzdluz paznokcia. Mialam usuwane dwie strony czyli mam na srodku zostawiony cienki paseczek paznokcia a skora z palca jest przyszyla do niego. Nie ciekawie to wyglada:no: Niby po takim wycieciu nie powinny sie wrastac ale zobaczymy co to bedzie. A teraz mam problem ze szwami. Bo wczoraj sciagnelam sobie 3 (wogole mialo niby bys 6 ale ja tam znalazlam tylko 4:eek:) No i 3 poszly gladko i bez bolu a 1 jest bolacy i nie moge go sciagnac. Jest jakby przyrosniety... nie wiem jak to nazwac. Podpowiedzcie mi co mam zrobic? Andziulina mi podpowiedziala zebym zadzwonila do lekarza ale to dopiero moge zrobic w poniedzielak. Tak sie zastanawialam ze moze zmroze lodem i na chama wyciagne ale nie wiem czy to dobry pomysl:eek:

ja biore ibuprom zatoki :) i powiem ze pomaga a dodatkowo sudafet bo on odblokowuje noc i lżej mi sie oddycha:)
Ja tez jestem za ibupromem zotoki:tak: Z zatokami przeszlam troche (tydzien na neurologii we wro z podejrzeniem raka mozgu ale na szczescie tylko zatoki) i ibuprom jest dobry. Pamietam jeszcze bralam chyba augumentin ale to jest antybiotyk.

Tichonku - dzięki - Tobie i Twojemu P też współczuję...
ja w ramach odstresowania spakowałam dziecko i pojechałam połazić po centrum... tak wiecie - między ludzi, których to nie dotyczy...
a w drodze powrotnej zahaczyłam do Aani - miała być kawka, a wyszło fajne spotkanko na ogródku przy pysznej sałatce:)
i jakoś mi tak lepiej się zrobiło...
oby wiecej takich spotkanek:-):tak:

Straszna tragedia:-(
Brak mi słów by opisać co czuję najlepiej przyjąć to milczeniem.....
Nie była to moja rodzina tej ferelnej katastrofy zresztą my polacy jesteśmy jak wielka rodzina nasze państwo to rodzina więc emocjonalnie mnie to poruszyło każdego polaka w jakiś sposób nie mówię tu o tych idiotach co piszą na niektórych stronach bzdury.
Wiecie co nie wiem czy wierzycie w sny ale ja mam je dziwne, może tak snią mi sie te katastrofy lotnicze bo boje się latać. Więc 2 tyg temu miałam sen że chce dostać się do wojska i lecieć z żołnierzami na jakąś misje z jakiś przyczynm zdrowotnych nie przyjmują mnie do armi i nie wylatuje. Patrzę w dal jak odlatuje mój do spełnienia marzeń sennych samolot który na moich oczach spada i ginie cała załoga bezemnie. Nad ranem pierwsze moje słowa do meza J coś się stanie jakis samolot spadnie coś się wydarzy to było tak realne na co mój J no zobaczymy i co wstaje rano tel od mamy i :szok::szok::szok: Podobny sen miałam gdy dokonano zamachu na Usa Widziałam w śnie jak wali się ogromny wieżowiec ja jestem po przeciwnej str i patrze jak ludzie gina pala sie wszystko sie burzy 2 tyg później madia ogłosily zamach. Nie wiem co wemnie jest ale akurat te zle sny mam tak wyrazne tak oczywiste. Może mnie wyśmiejecie ale wiem ze cos jest na rzeczy moze zemna. Albo ten paniczny lek przed puszką metalu.
Odbiegając od tematu który i tak bedzie z nami przez dłuższy czas, dzien spędziłam na zakupach z Agutką dla zabicia mysli, mam nadzieje ze pogoda utrzyma nam się bo piekna byla.
No nic teraz zmykam spać. Dobranoc

Wieczny odpoczynek racz im dać panie.......
Jak czytalam twojego posta to az mnie ciary przeszly... ale ja akurat wierze ze niektorym sny sie sprawdzaja, ze maja prorocze sny. Moja byla bratowa miala tez takie sny. Np. snilo jej sie ze przyszedl do niej moj ojciec (choc juz nie zyl a ona go nigdy nie widziala) ze spuszczona glowa i ona zaczela go proscic zeby nie zabieral jej Grzesia (mojego brata) a on powiedzialze on po Grzesia nie przyszedl. Tydzien pozniej dowiedzielismy sie ze moj wujek sie powiesil.

A jeszcze tak wroce do wczorajszego pmyslu na grila...
Jezeli bedzie to aktualne to ja mam grila (maly bo maly ale jest) ,moze namowie Andziuline i zorganizujemy cos????

A jeszcze mialam pytac MartaF, Wilwia i Moniadan jak zdrowko dzieciaczkow??????

reklama
Ajja;-) (tak się wita moja córcia:-))

obudziłam się i już zasnąć nie mogłam.. musiałam zejść włączyć tv i przekonać się ze to jednak prawda....:-(

Pogoda piekna ;-) u nas...
Udanej niedzieli ;-)

Do góry