reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Cześć dziewczęta. Więc z przyjemnością dołączam do tego forum. Mieszkam w Irlandii niedaleko Dublina i jestem w ... 4 tygodniu ciąży (właściwie to dowiedziałam się 3 dni temu). Czekam teraz na termin wizyty u pani doktor(co ma się odbyć za około 2 tygodni)
Jest kilka pytań, które chciałabym wam zadać.

A więc po pierwszę praca. Pracuję na nocnych zmianach w nursing home. Co myślicie na ten temat?? Czy moja nocna praca nie zaszkodzi mojemu dziedzku?? Nie wiem co robić, bo zmiana dzienna wiąże się z dużą ilością pośpiechu, dźwigania i stresu, natomiast w nocy jest dużo mniej dźwigania, strsu i pośpiechu i można się trochę przespać, no ale to jednak noc. A pracować muszę :( Więc nie wiem co robić.

Drugie moje pytanko to: jaki szpital wybrać. Zastanawiam się nad Rotundą z dwuch powodów: koleżanka bardzo chwaliła sobie ten szpital, a po drugie jest zaraz koło GP do którego będę chodzić. Więc może któraś z was dziewczyny, rozdziła w Rotundzie i może mi szepnąć kilka słów na temat tego szpitala :)

No i trzecia najgorsza sprawa: PAPIEROSY!!!
Palę od 14 lat i teraz ciężko mnie się z tym rozstać. Staram się nie palić, wiem jakie szkodliwe jest to dla mojego dziedzka ale mimo wszystko nie mogę się powstrzymać. TZ. wczoraj wypaliłam 1 papierosa. Dziś już 2 :( za każdym razem obiecuję sobie że już nie będę i mam cho...ne wyrzuty sumienia. Ale nie wiem jak nie dopuszczać nawet do tego 1 czy 2 papierosów dziennie. Stale myślę o tym żeby zapalić i postrzymuję się jak tylko mogę, no ale w którymś momęcie nałóg przeważa. Nie odrzuca mnie ani od papierochów ani od kawy (chociaż kawy nie piję już i nie mam z tym problemu). No ale te papierochy. Może mogłybyście coś napisać żebym wbiła sobie do tej głupiej głowy, że tak nie wolno.

Pozdrawiam was wszystkie.

Ostatnia edycja:
reklama
Anineczko-a wiesz,że dziś akurat też o tym myslałam(tzn.że może wreszcie uda nam się spotkać:))
Ewelcia-wszystko zależy od tego jak J będzie pracował w sobotę,a w niedzielę może uda mi się go na basen namówić...Ale jakby co to my dysponujemy i grillkiem i stołem na zewnątrz:)
Karolinanicola-i tak miało być:)Super-cieszę się z Wami:)))
Blueeye25-przede wszystkim witam w naszym gronie:)A gdzie konkretnie pod Dublinem mieszkasz?Gratuluję również ciąży:)
Co do dwóch pierwszych pytań nic nie mogę doradzić,ale jeżeli o kopcenie chodzi to koniecznie na pierwszej wizycie u GP o tym powiedz i niech Ci doradzi coś bezpiecznego żeby wspomogło rzucenie:)Powodzenia
A ja sobie z Martusią w ogrodzie posiedziałyśmy-ależ Szymus jest grzecznym chłopcem,i nadwyraz roześmianym:)))
Dziękuję Marta za towarzystwo:)Panie z Dublina pewnie szaleją w ogrodzie,Tichonek z Dytka pewnie w zakupowy szał wpadły:)Korzystajcie Mamuski z pogody
aaaa-Margaritta-ciiiicho przyłączę się do Twoich mruczanek(aby skomentować pogodę)-mmmmm

Na egzaminie masz 3 rodzaje błędów.można zrobic 8 błędów łącznie,ale nie wiem czy z każdego rodzaju,czy tylko z dwóch pierwszych.Nie pamiętam już dokładnie jak to on mówił.
Tylko z 2ch pierwszych anineczko.Te ostatnie to bledy,za ktore Cie z miejsca oblewaja-zagrazajace bezpieczenstwu Twemu i innych np. przejechanie na czerwonym swietle itp.
Larcia.. dzieki wielki .. czyli tak samo wszystko jak w Pl
ja bede chciala mnie tlumacza na jazdach bomoj angielski nie teges i terazkiedy mam im to powiedziec bo na zgloszeniu nie bylo nic
no nie wiem czy tak samo jak w PL:eek:ja bym tego nie powiedziala:no:Jak dla mnie egzaminatorzy duzo patrza na szczegoly,ktorych ja nie uznalabym za istotne.Ale jest o tyle dobrze ze dopoki nie zrobisz bledu 3go rodzaju gotowi sa przymknac oko na pozostale-kumpela myslala ze nie zda ale sie udalo-trza byc pewnym siebie i sie nie trzesc;-):-)Wydaje mi sie ze info o tlumaczu oraz wymagania do egz.beda na papierku z wyznaczona data egz.
Poza tym pytania ktore zadaja przed jazda powinien dac instruktor.Jak dla mnie to wcale ich w tej ksiazce nie bylo:no:Mam je gdzies,jak znajde to podesle (mam tylko nadzieje ze sa w domu,nie na strychu:eek:)ksiazke tez mialam,ale pozyczylam i nie wrocila.Upomne sie o nia i tez moge pozyczyc jesli ktoras potrzebuje:tak:

Pogrzalam sie troche na sloneczku az mi lepiej:-)Teraz sie nieco zachmurzylo i cos mi tu pachnie deszczem:eek:
blueeye-ja tez mysle ze rzucenie palenia powinnas skonsultowac z GP.To bedzie szok dla Twego organizmu,co moze zagrazac dziecku.Juz nie wspome ze palenie szkodzi bardzo...Szkoda ze nie rzucilas przed ciaza.Pogadaj z lekarzem,na pewno jakos to rozwiazecie.Gratuluje i spokojnej ciazy zycze!

Dobre popołudnie:-)
Nogi mi w d*** wchodzą:baffled:
Tichonek z Dytka pewnie w zakupowy szał
...No właśnie dlatego:tak::-D
Wczoraj wieczorkiem dzieci pokąpałyśmy,położyłyśmy spać,drinka wypiłyśmy,o duchach pogadałyśmy i innych jeszcze sprawach i poszłyśmy ok 1:30 nynki:tak:Dzieciaki do 9 dały nam pospać,zjadłyśmy śniadanko,wpadłyśmy jeszcze do Dyty,gdzie dzieci znowu śniadanie zjadły:eek: i pooooooszły na zakupy:tak:Wyników podawać nie będę:sorry:
Blueye25,witamy serdecznie:tak:Gratuluję Fasolki:happy:
Karolinanicola,świetnie ,że nareszcie zdrówko zaczyna dopisywać.Przy okazji,skoro lepiej się czujesz,my też już zdrowi jak rybki,ponawiam zaproszenie na P urodziny,w przyszłą sobotę ok.16:30:-)...Jak widzisz co się odwlecze to nie uciecze:-)Zapraszamy serdecznie:happy:
Dla Agatki:Zdrówka,szczęścia i słodyczy ciocia Tichonek życzy:-)

happybirthday1yl7.gif

Ostatnia edycja:
Blueeye co do 2 pierwszych też nie poradzę.A co do 3 to tylko silna wola.Lekarz nic nie przepisze bo w ciąży nie można brac żadnych nicoretów czy tym podobnych.

Lubiczanko ale Ewelcia nie będzie miała auta na weekend :baffled: Szkoda :sorry:

No to sobie pospalysmy z Ada w naszym bujanym fotelu... Nie wiem nawet, jak dlugo, bo z dala od zegara i pilota do telewizora a nie chcialam wstawac, zeby malej nie obudzic...
Moja bidulka ma caly czas temp. Daje jej ten calpol co jakis czas ale czekam az A. wroci z pracy i mi Nurofen przyniesie...
Blueeye, witamy na forum. Ja palilam chyba z 9 lat ale jak zaszlam w ciaze, to rzucilam! Wlasciwie test zrobilam w dniu, kiedy powinna sie pojawic miesiaczka. I jak tylko zobaczylam 2 magiczne kreseczki, automatycznie rzucilam palenie. I tak mialam wyrzuty sumienia, ze palilam przez ten czas, kiedy jeszcze o ciazy nie wiedzialam.
Troche mnie ciagnelo ale bylam twarda i przez cala ciaze nawet sie od kogos nie zaciagnelam!!!
Teraz mala ma prawie 2 lata a ja juz etap fajek mam definitywnie za soba. Jest mi lepiej bez tego nalogu i fizycznie i psychicznie;-) I Tobie zycze tego samego!!!
Co do pracy w nursing home, to chyba nie przeszkadza tak bardzo, ze jest to praca nocna. Najgorsze to dzwiganie dla Ciebie!!! Ale wydaje mi sie, ze wedlug prawa pracodawca powinien znalezc Ci inne zajecie, cos znacznie lzejszego i chyba tez zapewnic dzienne godziny pracy...
Jesli chodzi o szpital, to ja nie pomoge, bo to nie moje rejony ale jakby co, to Galway z czystym sumieniem moge polecic :-D

Witam sie i ja!
Karolina fajnie słyszeć ,ze ze zdrówkiem już wszystko w porządku:tak: Oby nigdy sie już nic nie działo...
A dla Agatki wszystkiego najlepszego!!!Nich zdrowo rośnie!
http://img246.imageshack.us/img246/2632/puchatekbr9.jpg
Witam
przez mój durnowaty internet drugi raz muszę pisać posta:/
Andzulina-nawet nie wiesz jak chętnie bym przyjechała-niestety kolejny już tydzień w związku z nadgodzinami J zabiera autko:(
Ewelcia-u mnie zamrażarka służy przede wszystkim do przetrzymywania lodzików-dzień bez nich dniem straconym;))
MamoAdy-oj poszalałaś wczoraj-nie wiem jak u Was pogoda dziś,ale u nas słoneczka ciąg dalszy zapowiadają
Didi-wow-za wczasu życzę powodzenia na egzaminie:)
Joann-oby Patryczkowi te ząbki jak najszybciej wyszły
Dyta-dobrze mieć taką Tichonek-zawsze przygarnie kumpleżankę:)))
Uciekam,bo mam kilka minut poślizgu przez neta:(((Miłego dnia Dziewczynki
Oj dobrze,dobrze:tak:Oby jak najwięcej takich kumpleżanek:-D:-D

Blueeye25 przzede wszystkim witam gorąco na forum i gratuluje dzidzi w brzuszku!
Jeśli chodzi o szpital to ja rodziłam w Rotundzie i jestem bardzo zadowolona.
Hm,jeśli chodzi o papierosy to mogę życzyć tylko powodzenia.Sama paliłam i wiem jak to jest.Ja rzuciłam 1,5 roku przed zajściem w ciąże,bo wiedziałam ,że będziemy sie starać o dzidzię.Zresztą b.tego chcieliśmy a to by w zupełności tylko przeszkadzało.Nie było łatwo,ale co sie nie robi dla naszych maleństw... I powiem Ci szczerze,ze nie raz miałam ochote,ale nigdy w życiu nie zaciągnełabym się wiedząc,że mam maleństwo w brzuszku:no:

My bardzo miło spędziłyśmy dzisiaj dzień z Tichonkiem,zresztą wczorajszy wieczór również.Jeszcze raz b. dziękuje Ci za wszystko:tak:
Pogoda dopisuje,aż nie chce się w domu siedzieć...
Didi,annia,pauletta,andziulina i reszta dziewczyn miłego grillowania życzę!!!

Lubiczanko z mila checia,ale m jutro auto zaprowadza.
Gosc mowil ze moze uda mu sie na sobote zrobic,ale watpie bo m zaprowadza go jutro po 20 ,a tamten ma zaczac robic w czwartek po 17,w piatek po 17 i w sobote chyba caly dzien.
Anineczko a Wy jak,wpadniecie?

reklama
Witam sie po miesiecznym pobycie w PL. Nie mialam zbytnio czasu na pisanie i czytanie Was i chyba nawet nie bede probowac nadrabiac - naprawde nie wiem ile by mi to zajelo:-:)zawstydzona/y:. Widzialam tylko ze Pauletta ma juz pocieche - gratulacje- troche pozno ,ale szczere, oby zdrowo rosla:tak::-D.
Postaram sie byc na biezaco, choc niedlugo wracam do pracy, wiec moze byc ciezko:sorry:
Karolinanicola- super ze wyniki masz dobre i zdrowka :-)
Blueeye25- po pierwsze gratulacje, jesli chodzi o wybor szpitala to nie masz chyba zbytnio wyboru, jest ich 3 i albo Rotunda albo Coombe, podobno w tym trzecim tylko z rejonu. Ja rodzilam w Coombe i moge powiedziec ze tak naprawde to nie ma zbytnio znaczenia ktory szpital wybierzesz. Ja wybralam akurat ten poniewaz mialam blizej z domu,a wydaje mi sie to o to chodzi jak zaczniesz rodzic. Twoje wizyty u GP i w szpitalu nie beda w tym samym czasie wiec to tez nie ma znaczenia ze Gp masz blisko szpitala.

Do góry