reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

witam wszystkie mamuski dawno nie pisałam ale podczytuje was codziennie:)mam teraz tyle na głowie ze nie mam weny do pisania:)w środe mam egzamin praktyczny :(uffffff dopiero bedzie stresssss pozdrawiam i zycze miłej soboty i niedzieli:-)

reklama
aANIU-A DZIĘKUJĘ-pomału,ale idzie do przodu;)
Ewelcia,Didi-zdróweczka:)
Tichonek-poszalałaś wieczorkiem-ale ja tak mam od dłuzszego czasu;)))
Wiesieńko,Madbebe-roboty mało,ale tak jak pisałam wczoraj czeka się 3 godziny...ale warto:))))-proszę bardzo Wielkie Żarcie - Przepis - Pyszna drożdżówka bez urabiania
Madbebe-faktycznie dobrze,że Mama zdążyła na autobus-i,że w ogóle doleciała szczęśliwie:)
A my dziś normalnie podczas największego burdellu mięliśmy gości-miło kurczę jak ludzie tak o Tobie myśla:))))

Frog potrzebuję Twojego maila :tak: wyślę Ci program do usypiania dzieci który dostałam od psychologa :tak: ja jak usypiałam Wiktora to MUSIAŁAM z nim leżeć na łóżku teraz już siedzę na krzesełku w połowie pokoju na wysokości końca łóżka i tylko ew. jak poprosi śpiewam mu jakąś kołysankę :tak::tak: z tym że to potrzeba czasu ja zaczęłam przed świętami ;-)

Pauletta moj mail: frog4@op.pl dziekuje Ci kochana. Ja tu gdzies na forum znalazlam ksiazke w pgf o nauce zasypiania i w sumie ja juz zaczelam od kilku dni wg niej uczyc zasypiac W ale juz widze ze jest miedzy nimi roznica co do sposobu nauki samodzielnego zasypiania dzieci.
Dzis znow skonczylo sie placzem ale bardziej z powodu zmeczenia W niz umyslnego jego dzialania. No coz tak to jest jak matce sie zachcialo wojazy wieczornych:zawstydzona/y::sorry:... ale bylo warto:tak:.
Mykam juz lulu bo pora kolorowych snow wszystkim...ha z pewnoscia takie macie:-)

Hejoo z rana :-)
Kasiuleczka,Frog program wysłany :tak:. Ale żeby była jasność nie będzie łatwo na początku u mnie nie obyło się bez buntów ale trzeba być konsekwentnym i małymi kroczkami do celu :tak: Moim pierwszym krokiem było że nogami zeszłam z łóżka ale tułów dalej był na łóżku wygodne to to nie było ale do zaakceptowania dla Wiktora :sorry2: po dwóch nockach usiadłam na krzesełko które stało bardzo blisko łóżka i wygięta dalej leżałam na łóżku później opierałam się łokciem itd.;-) pomalutku do przodu.Wiktor próbował mnie wciągać na łóżko ale mówiłam spokojnie nie i głaskałam go po pleckach czy brzuszku. Do niedawna nawet wystarczało mu że trzymał mnie tylko za palec ale że i z tym postanowiliśmy skończyć to zaczęłam się powoli odsuwać i przestało mu być wygodnie bo ja za daleko i sam puszcza palec i się układa na poduszce;-) choć bywają wieczory kiedy próbuje znowu mnie wciągnąć na łóżko czy się odwrotnie położyć byle tylko mnie trzymać za ręke to pozwalam mu się "wyżalić" siedząc spokojnie na krzesełku czekam aż się uspokoi w między czasie odkładając go na łóżko jak schodzi a jak się uspokoi zaczynam mu śpiewać ulubioną kołysankę ;-) i zasypia:tak: ale się rozpisałam;-) jakbyście miały pytania to bez wahania pytać :-)

Witam
Pauletta dziekuje Ci dobra kobieto bardzo za ksiazke, poczytam popoludniu:-).
Kamcia witaj w domciu
Wszystkim chorowitkom zycze szybkiego powrotu do zdrowka

Ja wcinam wczorajsza salatke grecka i musze jeszcze cosik sie napic, bo mnie suszy:sorry2:ale nie wiem po czym. Kawke zalicze w pracy wiec mykam bo czas goni.
Milego dnia kobitki:-)

P.S. u mnie pada brrr.... kiedy wyjdzie slonko????? Wie moza ktoras:-(

Frog no z tą książką to poleciałaś :-D:-D:-D to tylko dwustronnicowy program który dostałąm od psychologa ale punkt po punkcie napisane co trzeba robić bez zbędnego lania wody i dorabiania odeologii :tak: działa bdb na dzieci autystyczne u których zmiany są mega stresem i wyzwaniem więc na normalne dzieci tym bardziej powinien działać;-) i Miłej pracy :-)
Kamcia ale ze mnie gapa normalnie mi wstyd :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: witaj w domku :tak::tak:

reklama
Witam niedzielnie
Ależ mi się nie chce pakować-własnie zmieniłam zasłony na"ichnie"i pościągałam na górze firanki...Jeszcze mnie pranie czeka przed przenosinami:/
Basia-świetne suwaczki:)
Pauletta-ło matko...ale się masz z tym zasypianiem-ja chyba bym na głowę dostała z ta moją"cierpliwością"i J bym oddelegowała do usypiania:((((Jesteś megaaaa dzielna:)
Danielek (odpukać)usypia błyskawicznie-zajmuje to max 5minut-poprostu butla do rąsi,kończy-oddaje ją i się układa.Jak jest na brzusiu to mogę od razu wychodzić,a jak na plesiach to bywa,że trzeba go pogłaskać.Natomiast 2przebudzenia w nocy to minimum-na pocieszenie tylko nie trzeba wysiadywać z nim tylko ułożyć na brzuchu i przykryć:)))'
No idę już,bo mnie zaraz o lenistwo posądzą;)))Miłej,leniwej niedzielki:)

Do góry