reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej, ja tylko na sekunde, nawet nie mam czasu was czytac:zawstydzona/y:

Tichonek a no ja jestem w Polsce i na wyspe wracam dopiero 31 sierpnia. Czasu mi brak na siedzenie przy kompie. Niunia zajmuje troche czasu, spacery i tak dalej. Jak juz wspominalam robie prawko i juz jezdze po miescie, od czwartku dojdzie jeszcze dentysta.
Wracajac do mojej jazdy samochodem to nie ma tragedi, tak sadzi instruktor:sorry: Dzisiaj po 2 godzinach bylam cala obolala bo jestem spieta i zestresowana i cala mokra.

Wczoraj Zuzi przekulam uszy, ale z przebojami bo jeden pistolet sie zacial i trzeba bylo dokonczyc recznie, znaczy nalozyc motylka na koniec kolczyka.
A jakie postepy robi moja Zuzienka. Sama siedzi, probuje raczkowac, cwiczymy slowo "tata" a jakie minki przy tym robi. Ciagle usmiechnieta. Serce rosnie.

Pozdrawiam Was kobitki i sprobuje Was podczytac pozniej.

reklama
Aniu, witamy witamy! Jak powrót do rzeczywistości? A co się stało takiego że nie chcesz już więcej latać naszym "kochanym" ryjanerem?:sorry:

Madbebe, super że u Wiki już lepiej.
My używamy takiej pasty Boots Smile Kids Toothpaste Mildmint toothpaste 0-2 50ml - Boots niestety glutkowi tylko ten smak pasty podpasował :crazy: teraz jesteśmy w trakcie zmian na inną pastę (w sensie z większą zawartością fluoru, bo już radzi sobie z wypluwaniem).

Tabasia, chce mi się kucharzyć bo siedzę w domu i najnormalniej w świecie mi się nudzi :cool2: Zobaczymy jaka chojraczka będę jak do pracy wrócę :no2:
Jak Al zareagował na mleczko ryżowe, nic mu nie było? Ja to mleko podaje mu nieprzegotowane, normalnie w kubeczku, trochę tylko w mikrofali podgrzeje jeśli mleko wcześniej stało w lodówce. Na tym mleku robiłam naleśniki, ciasto i ciasteczka.

ViKamcia, ja grzybów nie potrafię zbierać. Prędzej bym się potknęła o jakiegoś niż znalazła cosik pod drzewkiem :sorry:

Ewelcia, pisząc że "masz grzyba w domu", masz na myśli tego na ścianie? Bo jak coś to mogę polecić dobry środek dostępny tutaj. A jeśli masz na myśli swego starego to polecam...
53311121.jpg

Aurelia, a co ten Twój robi na kompie że Ty się dopchać nie możesz?

dobra, narazie tyle, ide co wszamać bo mi się żołądek przekręci:confused2:

Barmanka - nie wiem jak dokładnie ten model, ale cena nie jest zła, a ma możliwość odtwarzania i z płyt i przez USB i na karty - to jest super sprawa. Jak jechaliśmy w ubiegłym roku do Polski (i z Polski),to super zdało egzamin!!!!

Tichonkowa- ano ładnemu we wszystkim ładnie :cool2: buhahahha:-D juz dostała małe kazanie i skasowała :confused2: wykończy mnie

anineczko
ze jakie wypełnienia na myśli miałaś? :eek: i jak malarz się spisał? :cool2: fajnie,ze synuś juz "po" uffff;-)

julia28 no tanio to chyba nie bedzie- zalezy tez od materiału i przede wszytskim od krawcowej. Te ikeowskie sofy są fajne,bo mozna sobie własnie zmieniać narzuty i mieć ile się chce. Ale najpierw popytaj wsród krawcowych- te będa wiedziały najlepiej co się nada :tak:

lubiczanko no nic nie stoi na przeszkodzie- zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ;-) szalona kobieto.

ten facecik co go tu barmanka zapodała - no całkiem mrrrr jest - znaczy twarz niekoniecznie ,ale reszta :rolleyes2:łaj not :-D

Jezuuuuu wymieklam:-DHahaha Czytam ostatnia strone i widze faceta prawie golego a ponizej Katrina pisze:
.....nie wiem jak dokładnie ten model, ale cena nie jest zła. .. Hahaha dopiero zajarzylam o czym pisze po dalszej tresci zdania:-)

Zakrecona jestem bo bardzo chora..

no właśnie sobie pana chyba na desktopie zamontuję...mrau

no miałam takie tu push tam push,wiesz.:confused2:

dobra lecę na TV.Matt obiecał,że nie będzie matki ganiał po tysiąc razy po schodach,to i może wypocznę,odpocznę.
Antek ogląda transformersów z tatusiem,chłopak się wyspał popołudniu to będzie nocne kino zapewne urządzał.Tatuś na szczęście dostał fotel rozkładany do spania,tylko nie ma się czym przykryc,a mówiłam "weź kocyk" :-D

good night.

p.s Martaritta a no pokaż się w krótkich herach,co? :cool2:

Drugi raz pisze bo mi wcielo :wściekła/y:

Witam wieczornie

Tichonek najwazniejsze ze ze doszla :-)

Barmanko fajnie ze wycieczka sie udala,zapodaj jakas fotke.
A powrot do rzeczywistosci oj ciezko szczerze powiem Ci dzis sprztalam to szlo mi jak krew z nosa normalnie ale jutro sie obudze heheh brat z Anglii familia przylatuje takze bedzie wesolutko:-)

Anineczko dzielny synek

Vikamciatak jak Tichonkowa pisala chrzcilismy w kraju :-)

Uciekam konczyc sernik wlasnie dostawa truskawek przyszla :-)
Spokojnej nocki zycze

ViKamcia, gratki dla córci. Super że sobie tak dobrze radzie po angielsku. A proforma jeszcze zapytam Wy tu planujecie zostać?

Lubiczanka, nic tylko odsypiać Ci zostało, super!

Ania, doczytałam o co poszła z rajanerem. Jak to się stało że nie miałaś prior? Fajnie jak ktoś ma wybór - jak Ty, że możesz innymi liniami lecieć.. Ja niestety jestem uziemiona - do Łodzi tylko to "coś" lata, masakra straszna!
Piękne zdjęcia z chrztu. Lenka taka pyzunia wyszła na tej pierwszej fotce :happy: A Natalka jak mała dameska w tym kapelusiku. Pogoda Wam dopisała.

Asienka_r, widzę że Twoja córcia to też mała trajkotka :tak:

Madbebe, gratulacje do Wikty za gadatliwość!

Gliwa, mmmm kopytka, mniam. Jejuuuś aleś mi apetytu narobiłaś :-p
Łoo matko, czo? Czyżby już??

Margaritta, tak czytam sobie o tych Twoich wydatkach i się śmieje sama do siebie :-D Jakby to powiedzieć... poleciałaś zagramanice to teraz się rzucaj ełrasikami :-p:rofl2::rofl2:
To poczekaj, w celu uszeregowania moich domyśleń - będziesz świadkową na ślubie u swojego chrześniaka, który niedawno skończył 18-tke? :sorry::eek:
No się jeździ, a co czasem trzeba dupę ruszyć. Tak poważnie to eM nalegał, a eMowi się nie odmawia :rofl2::rofl2::-D:-D

Katrina, dobrze że z pasierbem się jakoś układa. Nastolatki wiadomo...czasem im palma odbija i nie zawsze postępują zgodnie z własnym sumieniem, a tylko po to by innym dopiec.
Na tych kamieniach jeszcze nie byliśmy, podobno tam dużo chodzenia jest - to prawda? Byliśmy raz w Belfaście, ale mieliśmy nieziemskiego pecha i padało wtedy :baffled: więc wycieczka w tamte regiony jest do powtórki :tak:
Dzięki za opinie przenośnego dvd.

Lubiczanka Ty o fotki to się pytasz nieodpowiedniej osoby :zawstydzona/y::zawstydzona/y: robić lubię, a jakże. Ale już coś z nimi robić (zgrywać na kompa, obrabiać) to już nie.. Do tej pory nie mam zgranych fotek z aparatu ze zjazdu bejbibómowego:-(
:eek::eek::eek: albo mi na ślepia zapadło, ale gdzie Ty wstawiałaś fotki ze spacerku? bo nie widzę...

Anineczko, kciukaski za synusia!
Malutki masz ten rachunek, a jaki mieliście zimą, w okresie grzewczym?

Julia, z ta narzutą to nie mam pojęcia. A nie chcesz kupić niczego gotowego? W pennym nic nie ma?

My dziś zmieniliśmy dostawcę gazu. Okazało się - i tylko się tu nie śmiać bo łeb przy samej dupencji ukręcę któreś :-p - że mieliśmy w Bord Gais :sorry::sorry: Wyciągnęłam dziś rachunki by je dokładnie przejrzeć i myślałam że padne trupexem jak zobaczyłam "naszego" dostawce! Zadzwoniłam do ESB, tam przeniosłam gaz. Dostaliśmy jakąś specjalną ofertę za połączenie prądu i gazu, za direct debit i za rachunki w pdf na mejla. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w rzeczywistości :sorry:

A w pennym rzutem na taśmę kupiłam dziś młodemu spodenki na basen! Z wieszaków zostały już zdjęte, podane do przecen. Jakbym poszła po niedzieli to fige z makiem bym kupiła, a tak to za juroska mi się trafiło :-D. Nie powiem że zimowe kurtki widziałam :sorry::eek:....

gastone... - oj, nie wiem ja drogi jest ten model... hihi, ale skojarzenia.... no pozazdrościć!!! hihi (wolę brunetów), nie wiem gdzie mu się to USB podłącza.... i jaką kartę trzeba by mu zapodać (mam tylko LASER-a) i gdzie ma czytnik do kart.... hihi....

barmanka - jest kawałek z parkingu do "kamyków", ale można podjechać busem, tylko musi być pogoda, jak najmniejszy wiatr, bo tam i tak wieje, ale przynajmniej nie urwie wtedy głowy i niedaleko stamtąd jest do Bushmils, a tam oprócz gorzelni, gdzie robią whiskey, jest jeszcze miejsce, gdzie jest mostek wiszący - super sprawa.
W Belfaście jest fajne zoo - byliśmy niedawno, tylko tez warto wiedzieć, że tam jest pod górkę (schodzi sie z górki) i trochę wieje od otwartego oceanu, ale jest całkiem fajne dla dzieciaków.
Ja co prawda mam porównanie do zoo we Wrocławiu i to w Belfaście jest dużo mniejsze, ale jest i plac zabaw i jakaś niby mała farma, gdzie są świnki, króliki i inne takie domowe zwierzątka.
A wracając jeszcze do DVD- to można je pewnie tez i w domu oglądać, więc maluch może mieć swój mały TV z którego przed spaniem może ogladać bajki lub słuchać piosenek.

Ostatnia edycja:
reklama
barmanka :-D:-D normalnie wymiękam. Nie jestem świadkową u chrześniaka ktory niedawno 18-stke mial- tylko u swojego rodzonego brata !!! który 18-stke mial jakies 10 lat temu :cool2: pisałam o tym ze i wesele i 18-stka i w ogole:confused2: a z tym, ze ciotka za gramanicą i rzuci jurasami to tak jak mówisz- ot mentalnosc kogos kto w zyciu tu nie był :confused2: jednak ja nie z tych co "zastaw sie a postaw się" ;-)
I te kurtki w pennym i opaski moherowe na uszy mnie rozwaliły tez:-D i futerka i kozaczki :cool2: ale dzieki temu można wyhaczyć coś letniego za bezcen :-p

anineczko chyba sen Ci niemiły ze chcesz mnie w krótkich herach sprzed uuuuu jakiś 7 lat widziec :confused2::-D

Do góry