reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

Biola, udanego wypoczynku w Pl.

Marta, haha ale z Szymka aparacho.

Ewelcia, nie otwiera mi się link. Ale już sobie odnalazłam, fajna ciepła czekoladka, podoba mi się.

Margaritta, sprawa z ortodontką u mnie się posypała, przynajmniej na jakiś czas...

Tichonku, zdecydowałaś się na testy w związku z tą alergią co u Ciebie się pokazała? (sorki jak pisałaś wcześniej, a ja nie doczytałam). Z ciekawości zapytam - jak wygląda tutaj sprawa z takimi testami dla dorosłych? One są z krwi? Ile się płaci? cena uzależniona od ilości alergenów? Jak długo się czeka na wyniki?

Lubiczanka, rajuśku ale Ty masz talent kobieto!! Chciałabym mieć takie zdolności plastyczne... Piękne!
Pochwal się - sama rysowałaś czy z szablonu? Jakich farbek używałaś?

Aurelia, Marta, a jaką grę macie? Ja kiedyś myślałam nad Wii...

Asiia, Co masz na myśli pisząc usg genetyczne? Przezierność karkową? Jeśli tak to nie masz się czym stresować, każdy dobry gin zrobi Ci to badanie, nie musisz specjalnie szukać tego the best. Tylko że koszt tego badania to troche z byka wytrzasnęli! No chyba ze Ty inne badanie masz na myśli...

Asienka, świetny kącik ma Zuzia.

Bioa, całusek dla Nikolaska.

reklama
Witam
Kurcze co za pogoda na dworzu:wściekła/y:leje i wieje .:angry:
Biola buziaczek dla Nikosia na te 5miesięcy.
Lubiczanko dzieci pewnie szczęsliwe ze mamusia taka zdolniacha i robi piękne malunki na ścianach.:-)
Asienko kącik super,oby było wszystko w porzadeczku z praca męża.
Ewelcia miłego kawkowania.
Mój smerfik zasypia,ide zaraz ogarnąć troche i pranie powiesić.I nastepne wstawić.
Miłego Dzionka.

Witam się:-)
Cudownie na dworze:-DDobrze,że dziś nigdzie iść nie musiałam:-D
Żadnej gorączki nie miałam,czuje się dobrze,teraz tylko przeżyć następne 10 dni i będzie git:-D
Biola buziaczek dla pięciomiesięczniaka:tak:
Margaritta,o!Odezwie sie raz na miesiąc i jeszcze się foszy,że od razu jej nie odpisano:-D:-D:-D...Nie słyszałam wczoraj esa,teraz dopiero dojrzałam,ale nic nie wiem na zadany temat,jak się dowiem to Ci powiem;-)
Barmanko no właśnie wczoraj byłam u GP na tych testach:tak:Asienka_r też pytała jak to z nimi jest...U nas w przychodni wygląda to tak,że wcale nie ma darmowego pobierania krwi,tylko na MC płacę mniej:tak:Np.za testy tarczycowe normalnie 30E wołają a ja na MC płacę 10E...A że wczoraj robiłam i tarczycowe i alergiczne to zapłaciłam 20E więc MC pokrywa takie testy,z tego wniosek.Za moje szczepienie na różyczkę nie zapłaciłam ani centa:-)Pisałam wczoraj,ale,że nieczytasz moich postów,Barmanko:evil::dry::-Dto Ci napiszę raz jeszcze....Jednorazowo pobierają krew na 4 alergeny i GP wybiera na jakie:tak:U mnie poszło na :jajka,nabiał,pszenicę i orzechy:tak:Po wynik mam zadzwonić do swojej przychodni za jakieś 10 dni i oto wsio co wiem:tak:
AsieńkoM piękny kącik,Radek miał podobny,ale bez nalepek oczywiście bo my na żadnym mieszkaniu nic nie mogliśmy nigdy naklejać,wieszać,itp.,itd.:confused2:Jeszcze mam te puzzle ale się zastanawiam nad nimi odkąd jakiś czas temu ,któraś z dziewczyn wrzuciła to : Toksyny w matach-puzzlach dla dzieci » eko-wiadomości | ekologiczne rodzicielstwo No i nie wiem czy Matt odziedziczy te puzzle:sorry2:
Lubiczanko (następna nie czyta moich postów:crazy::-D:-D:-D).Esej miałam napisany w zeszłym tygodniu już,ale nie było angielskiego i w tym tygodniu też nie ma bo szkoła zamknięta,w przyszłą środę odczyt:tak:
Powiem Wam,że jakoś słabo zrobili ten odcinek M-ki o śmierci Hanki:sorry2:Myślałam,że będzie bardziej rzewny...Mnie tylko reakcja Lucjana lekko wzruszyła,ale ogólnie cienko to wymyślili:no:Uśmiercili ją w Wielki Piątek to mogli pokazać jak to się na świętach rodzinnych odbiło...A następny odcinek ma być o tym,że już są 2 miechy po śmierci Hanki....Pfffff...ani reakcji dzieci,rodziny,ani pogrzebu,słabo,słabo:sorry2:

Hej mamusie.nie udzielam sie bo Hanka bardzo chora.Ja nuz nie wiem sama co jej jest..Wszystko wskazywalo na trzydniowke.Jednak po wysypce juz sladu nie ma a Hanka ma skoki temp.Wczoraj wieczorem 38 spadlo w nocy do 35 a nagle o 5 rano do 41! Szybkie oklady i zeszla do 36..Placze ciagle, 24 godziny na dobe trzymam ja na rekach.Nie moge sie ogarnac..Teraz pis e jedna reka.

Madebe Zosia ciagle ma wszystko czerwone ..Nie boli. Nie piecze, o a nawet nie pisnie..
Czekam na masc powinna przyjsc, ale chyba dopiero po weekendzie :-(

Tichonek apropo puzzli.Ja tez sie wystraszylam wiadoomoscia o toksycznosci ale zwroc uwage ze nic innego nie podawali.W tv cicho, w sklepach cicho.Jej jest cos tak toksyczne wycofuje sie natychmiastowo a nie powoli.Zreszta nigdzie ich nie wycofano jeszcze.Wszedzie sie sprzedaje puzzle na calym swiecie a do wszystkich uzywa sie przy produkcji srodka zmiekczajacego .

Ostatnia edycja:
Tichonek te naklejki bez problemu zchodzą ze ściany i można jej jeszcze raz nakleic. Nie zrywaja farby. A puzzle akurat się sprawdzaja, przeczytałam ten artykuł o nich co wstawiłaś i powiem, że nie śmierdziały przy otwarciu, jedynie typowy zapach gumy.
Gliwa dzięki, też mam nadzieje, że będzie lepiej chociaż troszke.

Margaritta-no poszłabym-choć siara się pokazać,ale z kimś:/
Tichonek-jeśli w zeszłym tygodniu pisałaś,to rzeczywiście tylko"po łebkach"czytałam(ze względu na familię,ale pamiętałam,że zeszły tydzień był odwołany-a teraz jakoś mi umknęło:baffled:
Kasiuleczko-żaden to tam talent:)siostra J namalowała dawidkowi fineasza i ferba,a Dadzi hello Kitty,więc ja postanowiłam coś dla Danielka zrobić...a przed wyprowadzką i tak będziemy musieli malować,więc jak szaleć,to szaleć;))))
Gliwa-no własnie radocha jest i mama nie nadąża;)))ale wszystko w swoim czasie:)
Biola-Nikusiowi ogromny całus na 5miesiączków:)))
Barmanka-hmmmm-jak Ci tu napisać-szablon to raczej nie,ale wydrukowałam sobie takie małe obrazki z neta i tak patrząc na oryginał"rzucam "na ścianę;)))a farbki-cudem zakupione plakatówki:rofl2:ale takie dziwne sa-ściany też-np na rekinie widać,że tak się"rozmazywało":/ale co tam:)))

Fakt,że o tych puzzlach gdyby nie BB to nawet bym nie wiedziała bo nigdzie nie słyszałam o tym,tylko w necie:sorry2:Zresztą co teraz nie jest rakotwórcze?:sorry2:U nas jeszcze za wcześnie,ale za kilka miesiecy być może wyszoruje Radkowe i jednak Mattowi rozłożę bo nie mam nigdzie wykładzin a młody zacznie się przemieszczać,przewracać,zawsze to jakaś asekuracja...
A jeśli chodzi o naklejki to nieważne,że można je odkleić,odmalować pokój na inny kolor też przecież można ale landlord nie pozwala,jakby zobaczył naklejki to zadowolony by nie był:no:Fiśnięty facet!
Gastone a kupiłaś ten Tormentiol?
A z dziewczynami to faktycznie masz nieciekawie:baffled:Co też tej Hance może być?A co GP na to?Może jakiegoś paskudnego wirusa złapała?
Lubiczanko super te malunki,mój Radek to z Fineasza i Ferba albo z Toma i Jerrego najbardziej by się cieszył.

Tichonku dzięki za odpowiedź. U nas też się płaci za pobranie krwi, więc jakby częśąć chociaż pobrali to nie byłoby źle:-p, tylko tego pobierania u młodej się biję:baffled::sorry2:, będzie ryk. Jeszcze pomyślę, niby teraz jest lepiej. Zyrtec i zmiana mleka pomogła, potem nawet dokończyłyśmy tę puszkę 2+ i nic jej nie jest:baffled::confused:. Serio wymiękam
Gastone współczuję, może to faktycznie jakiś wirus

Co do puzzli moja Ania używa nadal, moje nie śmierdziały, taką gumą tylko, ale to raczej normalny zapach. Przez jakiś czas miałąm schowane, bo Ania cuda z nimi wyczyniała, ale teraz ma znowu w kąciku swoim i szleje na nich, znaczy uczy się. Już umie pokazać kilka literek i wie, jaka to:rofl2::tak:. Z cyferkami muszę jej coś kupić, bo jak się postara to sama do 10 policzy

reklama
Tichonek napisalam ze czekam na przesylke:-)
Do GP dzis na 16 dopiero.Boooosze mam nadzieje ze to tylko jakis wirus..
Pewnie za pare dni zaatakuje Zoske bo ta przeciez wylizuje wszystkie smoczki Hanki.
Nie wiem.Ja nie latam do lekarza z byle goraczka, ale to juz 4 dzien i martwia mnie te nagle skoki do 41 a potem spadek do 35 do :-( ...Serce mnie boli bo ona taka biedna, jak mnie widzi z czopkami lub termometr wpada w histerie..Od 5 nocy nie zmrozylam oka.. Oczy mam jak balony, jestem nieprzytomna i robie glupie rzeczy.Np wczoraj naszukalam sie smoczkow a one w lodowce byly.W dodatku jeczmien mi sie zrobil na oku..
Zoska tez ciagle wrzeszczy bo jest zazdrosna o Hanie ze ta na raczkach.Maniek wscieku dostaje bo ma wolne w szkole..
No i dzis dostalam date rozprawy do sadu w koncu o moje pieniadze za samochod i mam stresa.
Powymieniala bym jeszcze troche bo jest jeszcze kilka problemow ktore mi spedzaja sen z powiek..Ale nie bede was zatruwac.Burdel w domu, prasowanie, pranie,ja zarossnieta i nieuczesana nic mnie to nie obchodzi..Wogole chyba mam depreche..Ale najwazniejsze sa teraz moje dzieci bez nich moj swiat nie istnieje..

Do góry