reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

Ashiarona moge cie tyle pocieszyc ze wiecznie tak nie bedzie.One weszly teraz w okres wiekszej aktywnosci.U nas tez byl taki okres.
Teraz odpukac oprocz malych incydentow typu nowy zab lub przeziebienie to spia jak betony:-) A tez dwoje przezylam, zreszta wiesz bo opowiadalam.

reklama
Welcome nowa mamusie:)
Lubiczanko ty to potrafisz rozbawic czlowieka z rana:-)
Tichonku hmmmm mowiesz dukana chyba ja zastosuje ale bozyszzz jak ja nie lubie cwiczen ehhhhh a moj r codzienie mnie katuje ze musze go ogladac;)smieje sie z niego ze jeszcze z 50brzuszkow za mnie niech zrobi,nie no ale tak na powaznie to przydalo by sie cosik zaczac bo faldy na btzuchy same nie znikna;(a szkoda
Asiarona wspolczuje a moze sprobuj je na noc rozdzielic moze one poprostu wybudzaja sie nawzajem,ja wiem ze sa blizniaczkami ale kazdy czasami potrzebuje pobyc sam;)
Ide bo mlody siee awanturuje;)

Ashiorana, nie mam zielonego pojecia... poprostu pewnego nia zaczela wiecej spac...
bo przez pierwsze kilka miesiecy np, budziala sie o 7 rano i do 23 ani sekundy nie spala... o 23 zasnela na 3 godz i do 5 buszowanie, od 5-7 spanie i znowu do 23 ani minuty wytchnienia.... codziennie po ok.6 godzin snu na dobe. chodzilam jak zombie...
teraz mam sposob, widze ze mala wszystko interesuje wiec pokazuje jej rozne rzeczy w tym np katalog z argosa :) kupa rzeczy do zobaczenia... no i zaczelam jej pokazywac slowka wg Domaanna, ale to tez bartdziej jako zabawa. lubi gdy sie dzieja ciekawe rzeczy wokol niej i nienawidzi monotonni... to iej jej pokazuje...

a do jedzenia to moja calineczka jest na 1 centylu wiec juz jakis czas temu daje jej sloiczki do jedzenia, do mleka kaszke dodaje... i tez jakby sie dodatkowo uspokoila... bo tez to zawsze jakas nowosc... nowe smaki, konzystencje...

i wiem, ze latwo powiedziec, ale dasz rade!!!!!! chocby dlatego ze nie masz innego wyjscia. byle jeszcze ten jeden dzien przezyc. tylko ten jeden... no i najgorsze masz juz przeciez za soba... wiec moze byc juz tylko lepiej.

a jesli chodzi o wage, to ja mam odwrotna sytuacje... schudlam okrutnie, wiec moge sie objadac dowoli, tylko nie ma na to czasu :) wiec nadal kanapki 3x dziennie :)

witam
crea witaj
Ewelcia zebys po tym jablku miala sily biegac za Szymem;-)

U mnie tez dietetycznie - od poniedzialku-1kg:-p

ehhh cos mnie gardlo drapie od wczoraj:crazy: a dzis jeszcze zmoklam wracajac z przedszkola oby sie nic nie rozwinelo.

Ashiarona-nasza niunia od urodzenia była przekochana-zwłaszcza jeśli o spanie chodzi...jednak w listopadzie zaczęło ją łapać choróbsko,w grudniu antybiotyk dostała-i od tego czasu masakra za spaniem...potrafiłam schodzić z nia na dół nawet po 2giej w nocy(żeby chociaz mój J sobie pospał),ale pewnego razu napatoczyliśmy się w pl sklepie na mleczko"bed time"...co prawda od 6mż(a Mikusia wczoraj dopiero skończyła pół roczku),ale zaryzykowaliśmy i...bomba-nasza córcia znowu śpi od 19.30-po 24sie wierci-dostaje mlesio i do rana spokój...budzi się ok.6tej ,ale jak jej nie wezmę tylko dam butlę,to śpi dalej-dziś np.po 8mej ją budziłam:)
Tichonek-trzymam kciuki za Ciebie:))))ale nie przesadzaj z tymi kilogramami do zrzucenia-przecież wyglądasz pieknie-co to za obsesja???co do towarzystwa-fakt,w grupie raźniej...ale dziś mnie rundka solo czeka-Marta po siłce i basenie swoje juz pospala:p
Gastone-ale są ludzie"więksi",którym z tym do twarzy-mnie samej wylewa się ze wsząd(spod stanika-i to nie o cycu mowa,spod spodni,i spod rekawów koszulki)-a to juz niesmaczne jest:((((W dodatku widząc Cię nie raz nie stwierdziłam faktu jakoby byłoby Cię gdziekolwiek za dużo:tak:
Ewelcia-moja dieta(mego autorstwa)niestety nie nadaje się do rozpowszechniania-nie każdy ma organizm,który dobrze na nia reaguje...a ja nie chcę aby ktoś,kto się skusił na nią miał do mnie pretensje:(((generalnie-wczoraj bez śniadania,baton ok10tej,jabłko...na obiad pierś kurczaka"smażona"na wodzie...potem się skusiłam na pół parówki z kurczaka i gryza piersi w panierce(grzech:zawstydzona/y:)po 16tej staram się nie jeść...ale dziś np na obiad"obficiej",bo makaron(ten beztłuszczowy,brązowy)z bigosikiem...do tej pory herbata miętowa...zaraz po batonika idę:tak:i ot co...A Ty mi się zbadaj,i to koniecznie!!!
AsieńkoM-jak to zakupy z przymusu???chociaż przyznam szczerze,że ja radości z zakupów doświadczam średnio3 razy do roku(1-kiedy kupuję prezenty na gwiazdkę,2i3-kiedy ktoś z Pl przyleci i razem się wybieramy na shopping:))
Kasiuleczko-gratki
Biola-cieszę się,że nastrój potrafię poprawić:))))Tak trzymać;)
Aaaa-dziś przejechałam trasę,którą wczoraj z Martą pokonałyśmy w niecałe50minut-3.5mili...Muszę sobie przeliczyć...już-przeszło 5.5km:)))))))))))))))))))))))))))))

Lubiczanka od 7.30 do rana tylko 2 pobudki????? to dla mnie nadal s-f :/ bo w nocy to bobudki regularnie co 2godz, ale to i tak mam juz za kazdym razem 1.5 spania- duuuzo wiecej niz na poczatku :) a w dniu w ktorym mloda skonczy 6 miesiecy dostanie to mleko... nowe nadzieja :)

Lubiczanka moje pija tylko sma dla glodnych dzieci, probowalam aptamil, cow&gate, bebiko i z nestle nan chyba, to strasznie brzuszki bolaly, nawet po kaszce ryz z nestle je brzuszki bola i po sloiczku gerbre tez. Kupuje tylko deserki hippa albo bobovity, a obiadki robie sama.
Biola jak je rozdzielam to jest taki krzyk, ze masakra, zawsze mi sie wybudzaja na rekach, one sastrasznie czujne ...

Ostatnia edycja:
reklama
helloł

nie no czytać siś tego nie da :baffled:
lubiczanko wez Ty sie puknij... w głowe:dry: opisałaś siebie to ręce mi opadły. Normalnie co Ty piszesz :dry: Ty widziałas kiedyś grubszą osobę??? nie sądzę - nakopac Ci trza ot co ;-) A Domisi mojej słodkiej buziola zapodaj ode mła na to pół roczku , które wczoraj skończyła :*
A o przebranie Nikoli pytałas - nic specjalnego, bo ona raczej niekoniecznie da sobie coś "zrobic";-) suknia balowa, korona , różdzka w łapkę i wszyscy zadowoleni ;-)

Tichonkowa - ta następna :-D

ja rozumiem dieta, lepsze samopoczucie, ale az taka samokrytyka :dry: dziewczynki no- bez przesady .

anineczko a i Ty cmoknij młodego - a jak zdrowie wasze? w domu wciąz siedzita? młody się nie rozlożył mam nadzieje :*

Witam nowe mamusie - prosze się rozgościć ;-)

Śmieci jeszcze nie zabrali z mojej dzielni i na ulicy jest pobojowisko normlanie- wszystko se lata gdzie chce i jak chce- wiatrzysko rządzi :baffled: brrrr

Do góry