reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Mikasa - to są pieluchy, ale wyglądają jak długa szeroka podpaska :-). Na Czarnowie dają wkłady (tak jak pisała Iwona), te pieluchy możesz stosować np po wyjściu ze szpitala. Mnie się jeszcxze przydał stanik do karmienia

witajcie! i ja też wesprę ten wątek ;-) jakoś nie mogłam wcześniej na niego natrafić, nawet próbowałam założyć wątek kielecki ;-)ja mam termin dopiero na 28 lipca, myślę że będę rodziła na kościuszki, ostatnio leżałam tam ponad tydzień z powodu krwotoku - poronienie zagrażające, i ogólnie na opiekę nie narzekam! teraz leżę w domku bo krwiak mi się po tym chyba zrobił, ale dziś sądny dzień, jadę na usg i mam nadzieję że już wszystko w porządku i będę mogła wstać z łóżeczka:-) trzymajcie kciuki... pozdrowionka

AHaa - trzymam mocno kciuki - daj znać po powrocie. Lipiec to już niedługo - szybko ci zleci (ja rodziłam 11 sierpnia) :tak:

mrozik - lipiec niedługo????? a to co ja mam powiedzieć czekając na kwiecień :confused::laugh2:
A my się wkońcu zdecydowaliśmy na Kościuszki rodzić. Jutro idę do Lepiarczyka i zobaczymy czy taki diabeł straszny :laugh2:

Mikasa - te Belli to są podkłady ginekologiczne do połogu (tak to się jakoś fachowo nazywa) Na Kościuszki musisz mieć swoje, tak samo jak: rzeczy dla siebie - koszulka do porodu, szlafrok, koszula do karmienia, kapcie, kosmetyki, jakieś sztućce i tależyk, stanik do karmienia, lewatywa i majtki poporodowe jednorazowe. I rzeczy dla dziecka: ubranka, rożek, pieluchy, krem do pupy, gaziki ze spirytusem, kosmetyki, pieluchy tetrowe (kilka sztuk) albo flanelowe. No i rzeczy na wyjście wasze ze szpitala, chyba ze wam je ktoś doniesie. Tak pobieżnie przedstawiła nam to położna w tamtej szkole. Jeśli chodzi o ceny, to nie pytałam, bo chodząc do szkoły rodzenia na Kościuszki masz u nich dowolny poród (łącznie z tym w wodzie) w cenie szkoły. A na Grunwaldzkiej różnie bywa :sorry:

AHaa - to jeśli wszystko będzie ok, to zapraszam na spacer ;-) Bo na piwo to już ciężko się umawiać :laugh2:

Dziękuję za odpowiedzi.
Zdecydowaliśmy się na Prostą. Tam poród rodzinny bez szkoły rodzenia kosztuje 150 zł.
Póki co jeszcze nie mogę rodzić, bo mąż jedzie w delegacje ;)

hej dziewczyny widze ze tu wrzawa na temat sszpitali my wybralismy Koscioszki ... a sluchajcie ktoras miala isc do Lepiarczyka?? jaki on jest na wizycie bo jak lezalam w szpitalu to nie podpadl mi do gustu jest coprawda bardzo dobrym lekarzem ale jest strasznie cichy nic nie mowi bardzo opanowany i wogole.... dla mnie nie za bardzo... za to zapraszam do Raczka tez przyjmuje na kosciuszki w przychodni ale jest cudowny mily smieszny i wiadomo wszystko dokladnie sprawdzi i ja jestem bardzo zadowolona jest tez tani bo za wizyte z usg bierze 70zl a pracuje przeciez w szpitalu... dlatego warto ja sie juz kwietnia doczekac nie moge chce juz miec niunie w moich raczkach... mam nadzieje ze to bedzie najukochansze dziecko pod sloncem...

Dlaczego Prosta? Hmmmm...
opinie na temat każdego ze szpitali są różne, w zależności jakie kobieta ma doświadczenia. Mój lekarz powiedział, że Prosta znowu robi się "popularna", bo Kościuszki nie wytrzymuje naporu pacjentek i zaczyna sie tam robić jak w fabryce.. A na Prostej jest luźnej (jeszcze) i lekarz i położna mają więcej czasu dla pacjenta. Co przemawia za szpitalem.
Na Czarnowie nie znam nikogo a na Prostej jak będę potrzebować to znajdę dojście. I chyba w ogóle nie brałam pod uwagę Czarnowa, pewnie dlatego, że źle się mi kojarzy.
Mój lekarz nie pracuje teraz w żadnych szpitalu, ale kiedyś pracował na Prostej. Poza tym powiedział bardzo ważne zdanie, że to nie lekarz jest potrzebny przy porodzie tylko położna. bo jak będzie zagrożenie to lekarz i tak musi swoje zrobić i tak.
Kościuszki samo mi powiedziało "nie", bo żeby rodzić rodzinie trzeba było przejść szkołę rodzenia, a my jej nie mamy.
Także za kilka dni będę na Prostej:)

reklama
:tak:Witam.

Dziewczyny jak ja czytam co wy musicie mieć w szpitalu to :szok:. Ja na Czarnowie nie musiałam mieć nic. Wszystko dostawałam szpitalne. Oczywiście mogłam mieć własne ciuszki dla dziecka, ale nie musiałam. Dla siebie oczywiście miałam piżamę, ale to wszystko. Żadnych lewatyw i tym podobnych. Nawet dostałam w szpitalu elektryczną ściągarkę jak miałam przepełnione piersi na 2 dobę ( tzn. tylko do ściągnięcia nie na własność).;-)Nie wiem czy tak dużo sie zmieniło od 2006 :baffled:.

No nic tyle na temat szpitala. A powiedzcie mi co porabiacie poza przygotowywaniem się do porodów?Bo tylko ja tu jestem chyba po;-):-p. Póki co nie pracuję tylko zajmuję się wychowywaniem dzieci,ale jak Kubuś skończy 3 latka to mam zamiar dać go do przedszkola,a sama poszukać pracy

Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)
Ahaa i jak po wizycie? Mam nadzieję,że wszystko ok i możesz wyjść na spacerek tym bardziej że dziś piękny dzien:tak:

Do góry