reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

:-)Melduje sie jako pierwsza, zimno jak diabli, zmarzłam strasznie a na dodatek autobus spoznił sie o jakies 15 minut :baffled:
Shiraane myśkle ze to rzeczywiscie dobry pomysł, siedziała bys w domciu, miała bys na oku swojego szkrabika i jeszcze pieniazki by były dodatkowo.:tak:

reklama
mrozik - bo na Czarnowie naprawdę nie jest tak źle :tak: wręcz jest dobrze :-p:tak:

A ja za chwile wychodzę po zakupy - wcale mi się to nie uśmiecha - wczoraj przemarzłam jak nie wiem co.
A bo w ogóle to wam nie napisałam - chcemy ochrzcić Karolcię, problem w tym że nie mamy ślubu kościelnego - dla nas to żaden problem, ale dla kościoła ogromny. Wrrr - niech już będzie po wszystkim :sorry:

Ale wcale ci slub koscielny nie potrzebny zeby ochrzcic dziecko i zaden ksiadz nie moze ci odmowic chrztu... ja juz to przerobilam bo mielismy malego przed slubem ochrzcic ale nie mielismy kasy i wolelismy po slubie.. i pytalam ksiedza on mowil ze bez problemu ale zapytal o slub powiedzialam ze nie mamy to tylko zapytal czy zamierzamy dziecko wychowywac w wierze katolickiej powiedzialam ze tak i bez problemu.. ale o slubie nie mowilam nic bylam ciekawa co mi powie czy sie zgodzi... a potem zapytalam poprostu jak est chrztem bez malzenstwa i powiedzial ze trzeba sie zobowiazac ze dziecko wychowa sie w wierze katolickiej i nie mozna dziecku odmowic chrztu
!!!!!! a jesli sie ktos taki znajdzie to sie zglasza to do biskupa czy do kuri ..

Z tym chrztem to jest tak jak mówi Kamilka, ale z drugiej strony to rozumiem Shiraane bo jak same wiecie z księzmi to róznie bywa,moja kolezanka była w takiej sytuacji ze nie miała slubu koscielnego tylko cywilny, poszła do Sw. Krzyza i tam ksiadz tak marudził i takie jej kazania głosił ze wnerwiła sie i poszła ochrzcic dziecko do katedry i tam nic jej nie marudzili, i tak to jest własnie, ze niby nie moga odmówic ale moze sie trafic taki jeden zołzowaty no i wtedy trzeba sie głowic.

Acha mam pytanie, gdzie mozna niedrogo kupic dla dziecka strój na zabawe choinkowa, bo moj krystian ma 22 stycznia w przedszkolu, ale załamałam sie jak zobaczyłam ceny kostiumów w leclercu, troche mi szkoda tyle kasy wywalic na jedna zabawe, a moze wypozyczyc?gdzie sa jakies wypozyczalnie strojów w kielcach? :confused:

Masiulanie jestem pewna ale chyba mozna wypozyczyc stroje w bawialni Julia na czarnowie ,
ale chyba ceny są chyba z 20 albo 30 zł za dobę :no:

O to super by było, bo blisko bym miała, no inajwazniejsze ze taniej niz w sklepie, popatrze jeszcze w innych marketach, moze jakas wyprzedaz sie trafi? Mam jeszcze troche czasu bo ta zabawa dopiero 22 stycznia.:tak:

reklama
nie to nie placi sie za dobe chyba za 3 doby z tego co pamietam jest tez wypozyczalnia strojow na Orkana w domkach jednorodzinnych jest tez w domkach na przeciwko reala i jest tez na stoku jak weterynaria CZtery lapy to pod tym weterynarzem... ale cen nie znam...:sorry::sorry::sorry:

Do góry