reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

właśnie Aine tego się obawiam....tak samo było z pilotem od tv-nie dała się zwieść takim uniwersalnym:sorry2: ale muszę mieć świadomość że spróbowałam wszystkiego:blink:

reklama
Mam pytanie może któraś z was przez to przechodziła..
Zaczyna mi się trzeci trymestr i pojawia się ból miednicy (tak mi się wydaje) boli mnie przeokropnie lewa część tak dziwnie promieniuje na nogę i pośladek .Dziś ból był tak okropny że nie mogłam dojść do domu i aż mi się łzy zakręciły .Jeśli mogę to porównam to do kopniaka w tyłek przez konia :-):-) Martwi mnie to niesamowicie do wizyty u lekarza został ponad tydzień i nie wiem czy powinnam się uspokoić czy umówić się na wcześniejszą wizytę.Myślę że to może być powód rozciągającej sie miednicy/spojenia łonowego ...co wy na to?

cierpiałam na takie bóle więc wiem przez co przechodzisz.pamiętam że pierwszy raz mnie złapało jak akurat byłam w Polsce.nie mogłam dosłownie chodzić.mama pomagała mi nawet wejść do wanny:sorry2: masakra.w sumie nie brałam żadnych leków przeciwbólowych bo się bałam.myślę że to był po prostu nacisk na nerwy.po porodzie wszystko wróciło do normy.ale oczywiście nie zaszkodzi jak porozmawiasz o tym z lekarzem

dokładnie,dlatego ja też nic nie brałam bo dozwolony jest paracetamol a to zdecydowanie nie ten lek na taki rodzaj bólu.a miałaś kiedyś problemy z rwą kulszową?objawy są bardzo podobne.a w ciąży kiedy cię naciska tu i ówdzie to jej pojawienie się jest możliwe.no ale najlepiej zapytać specjalistę

Aine widze ze zawitalas u nas na dluzej :))
Aga ja mialam podobne bole Sadze ze to normalne :)) Tlumaczono mi ze plod nizej schodzii i i dlatego boli miednica uda pupa krzyze ...

Jestem na mala kontrole:)

W Crescencie kupilismy malej zupki i deserki i male co nieco dla niej i dla mnie z ciuszkow:)Na wyprzedazy oczywiscie hehehhe....Poza tym wklad kupilam do garnka, do gotowania na parze:)

Teraz kontroluje nieco,ale zaraz znikam ,bo film bedzie:)

Mam pytanie może któraś z was przez to przechodziła..
Zaczyna mi się trzeci trymestr i pojawia się ból miednicy (tak mi się wydaje) boli mnie przeokropnie lewa część tak dziwnie promieniuje na nogę i pośladek .Dziś ból był tak okropny że nie mogłam dojść do domu i aż mi się łzy zakręciły .Jeśli mogę to porównam to do kopniaka w tyłek przez konia :-):-) Martwi mnie to niesamowicie do wizyty u lekarza został ponad tydzień i nie wiem czy powinnam się uspokoić czy umówić się na wcześniejszą wizytę.Myślę że to może być powód rozciągającej sie miednicy/spojenia łonowego ...co wy na to?

To nie koniecznie bol miednicy.Tak jak Drozdusia mowi tomoze byc rwa kulszowa.Ja mialam wlasnie w 3 trymestrze (teraz mnie lapie juz na tym etapie:sorry2:) Nie denerwuj sie,nie musisz pedzic odrazu do lekarza bo lekarz kaze brac tylko paracetamol.W zaden sposob nie wplywa to na dziecko ,tylko i wylaczie na twoje smopoczucie.Wiem ze to zabrzmi smiesznie ale najlepiej to rozchodzic.Staraj sie jak najmniej siedziec w jednej pozycji bo nerwy wtedy uciskaja.Absolutnie nie uzywaj zadnych masci rozgrzewajacych.Niedlugo przejdzie,nie martw sie:happy2:aaa u mnie tez to lewa strona i poprzednio i tym razem.Maz mi nawet laske kupil hihi

W końcu Młoda zasnęła, uffff... Wykończyła mnie dziś psychicznie, jeszcze tak marudzącego dziecka nigdy nie musiałam obsługiwać :szok: wszystko chciała a w rezultacie nic, jeść też chciała, ale nie chciała! Cały czas ciągała mnie po mieszkaniu, a na koniec już do dzwi wejściowych :baffled:... Gdzie Ona się chciała szlajać przed samym spaniem :confused: No i musiałam przy Niej posiedzieć żeby zasnęła, bo sama nie chciała, ale jak już do Niej przyszłam to nawet minuta nie minęła i już Ją zmogło :-D... Wiem, wiem, nikt nigdy nie mówił, że będzie łatwo, ale tak pożalić się troszkę mogę, nie? Przynajmniej psychicznie nie co odreaguje ;-)... Jutro mam nadzieję, że nie będzie padało, bo muszę z Młodą wyjść! Mam tylko nadzieję, że gorączki nie będzie, bo nie chciałabym Jej bardziej załatwić :-(...

Drozdusia, Oliwka też ma swpjego osobistego laptopa, a najchętniej siedziałaby przy naszym. Głupia nie jest, wie, że nasz fajniejszy i więcej można ;-). Ale może Laurę bardziej zainspiruje Jej własny :blink:

No nic, muszę w końcu cosik zjeść i napić się herbatki i podelektować się ciszą! Słodkich snów mamusie :sorry2:

krycha mam nadzieję bo tatuś się postarał i kupił jej wypasiony sprzęcik:-) swojego czasu myślał żeby jej kupić prawdziwego małego netbooka-takiego jak mój tyle że jakąś taniochę:szok: a potem że dziecko nieposłuszne...a jakie ma być jak tatuś nieba chce dziecku przychylić:sorry2: wymagania rosną i dzieć potem na wszystko nosem kręci:baffled:

reklama
nie miałam nigdy rwy kulszowej ani żadnych problemów z plecami więc ból ten jest dla mnie całkiem obcy.Pewnie dlatego tak się tym przejęłam...
No ale teraz jest już lepiej:-) bynajmniej psychicznie

Do góry