reklama

mamy z norwegii

reklama
lody,fajnie :-D

nie ja nie chce tam pracowac,bo jak to posrednjik...nadgodziny robisz ale nie masz za nie placone:no: i wiele innych rzeczy ktore mi sie nie podobaja
dlatego ucze sie tego jezyka,a raczej staram sie,bo chce pojsc na jakas produkcje,czy na zmywak no gdziekolwiek,ale bez posrednika polskiego :dry:

a do pracy planuje isc za rok
cala trojka pojdzie do przedszkola a ja do pracy
wiem,ze bedzie ciezko,ale coz...za bycie w domu nikt nie placi,a przyjechalismy tu by sie czegos dorobic:sorry2:
no ale jak to wyjdzie to sie zobaczy za rok..

chyba tak...
moj powiedzial,ze jakby znalzl prace za 6tys.zl miesiecznie to by wrocil
wstepnie przyjechalismy tu by zarobic na wlasny domek i wrocic
ale zycie pokaze....tutaj sie zyje jednak spokojniej i ten karjobraz piekny..:happy:

nie wiem jednak co bedzie za te pare lat...bo jak poznam jezyk w stopniu komunikatywnym,dostane fajna prace,to czy bedzie sie chcialo wracac??:sorry2:...no wlasnie...

no wlaśnie Lilka czy to będzie sie chciało....:confused:tez sie nad tym z mężem zastanawiamy:sorry2:
a co tam reszta mamusiek zalatana:rofl2:, juz nie wspomne , ze pare osób juz dawno gdzieś zniknęło...ryba...bożenka........dawno tu nie zagladały

coś dla mamusiek....(.podejrzane:-D)

Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
;-);-);-)
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach,koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
:confused: :confused::confused:
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo,że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki włóżeczku.
;-);-);-)
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
:-):-):-)
Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

:rofl2::rofl2::rofl2:
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
:-):-):-)
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
:tak::tak::tak:
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
:happy::happy::happy:
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Bardzo dziękuję za miłe przywitanie:-) jest tu u Was mamuśki bardzo miło!
W wolnej chwili tak sobie czytałam posty, choć jest ich bardzo dużo ale to super sprawa tak się wygadać i czegoś nowego dowiedzieć.

Ja jak wspomniałam jestem w 6tc ( to moja pierwsza ciąża) i zaniepokoiło mnie to, że nie miałam zrobionego USG (a tak bym chciała zobaczyć Kogoś w moim brzuszku) kolejną wizytę mam na 7 października i nie mogę się doczekać:-( Podpowiedzcie mi dziewczyny czy to norma tutaj? Bo do tego, że nie zobaczę ginekologa to chyba muszę się przyzwyczaić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry